Bu Blogda Ara

27 Şubat 2014 Perşembe

HAZIR YUFKA İLE OTLU BÖREK(ISPANAK,EBEGÜMECİ,ISIRGAN)



çok nefis bir börek,ama öyle herhangi bir börek değil benim için eşim için :)
çünkü iç malzemesini eşim benim için üretti :) ilk kez yazlık bahçemize ıspanak ekti,suladı,topladı,kimyasal gübre kullanmadan tamamen doğal 
bu yüzden ıspanaklar çok minik ve çok farklı lezzette idi, bahçede ısırgan ve ebegümeci otları da çıkmış onları da arasına koyduk aman ne lezzett :)
yufka,
ıspanak,ısırgan,ebegümeci,
soğan,
tuzsuz kaşar loru,
baharatlar,
sızma zeytinyağı,
üstüne sürmek için 1 yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt,1 yemek kaşığı zeytinyağı,bir fiske tuz
otları güzelce yıkayıp suyunu süzdürdüm,
yufkaları 2 ye böldüm,
yarım yufkayı tezgaha yayıp az miktarda zeytin yağını sürdüm,uç kısmına hazırladığım iç malzemesinden koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo sardım,
ruloyu 2 ye kıvırıp az yağlanmış tepsiye yerleştirdim,
üstüne yumurtasını sürüp 210 derece fırında pişirdim

ET SOTE (KUZU ETİ İLE )


MERHABALAR
enfes bir yemektir et sote,
 yanında pilav,püre,salata v.Eb ile çok güzel bir sofra hazırlamak mümkün :)
dana eti ,tavuk eti,kuzu eti ile biber ve domates ilavesiyle harika bir lezzet oluyor
kuşbaşı doğranmış kuzu eti,
acı ve tatlı yeşil biber,
domates veya YAZDAN HAZIRLANMIŞ DOMATES RENDESİ,
sızma zeytinyağı(biz sıvı yağ olarak sızma zeytinyağı kullanıyoruz)
tuz,karabiber,kekik
kuzu eti çabuk piştiği için normal çelik tencereye etleri koydum, önce kendi suyunu saldı daha sonra suyu azaldığında zeytin yağını koydum kapağı kapalı olarak en kısık ocakta iyice yumuşayana dek pişirdim,
biberlerini ve domates rendesini de koyup,tuzunu karabiberini döktüm,
yerken kekik dökmemek olmazdı :)

25 Şubat 2014 Salı

MİNİ TUZLU MUFFİNLER



MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER :)
Bir yudumluk nefis,yumuşacık mini tuzlu kekler yaptım,
yeğenim söz gecesinde ikramlıkların içinde olsun istedi ben de zevkle hazırladım :)
3 adet yumurta,
1 çay bardağı lor(kaşar loru kullanıyorum),
1 çay bardağı peynir rendesi,
2 adet orta boy havuç rendesi,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı süt,
1 paket kabartma tozu,
bir fiske karbonat,
aldığı kadar un,
ince kıyılmış maydanoz,dereotu,
birer çay kaşığı kadar karabiber,kimyon,pul biber,toz zencefil,mahlep,
üzeri için: susam,çörekotu,ayçekirdeği

24 Şubat 2014 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZİ DOLGULU SÜRPRİZLİ KAKAOLU MUFFİN,TOP KEK



SÜRPRİZLİ MUFFİNLER

MERHABALAR,SELAMLAR,
Çook önce yaptığım arşivden bir tarif
2 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı un,
80 gr tereyağı,
4 yemek kaşığı kakao,
1 paket kabartma tozu
SÜRPRİZ DOLGU KISMI
1 paket sade labne peyniri,
1 su bardağı hindistan cevizi,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
3 yemek kaşığı süt,
1 paket vanilya
,
iyi ki yapmışım, abimlere iftara davet edildik muffinleri oraya götürdüm çayın yanında yedik,herkes çok beğendiğini söyledi kesin deneyin derim.
Bir iki ısırdıktan sonra ağızdaki hindistan cevizinin tadı muhteşemdi
Bu malzemeler mikserle çırpılır, muffin kalıplarına birer kaşık konur(ben silikon kalıp kullandım o yüzden yağlamadım) daha önceden hazırlanan sürpriz kısmı(ortadaki beyaz) küçük toplar şeklinde konur,üzerine birer kaşık daha kakaolu harç konur,önceden ısıtılan 170 derece fırında pişirilir.

23 Şubat 2014 Pazar

ÇEŞNİLİ PİRİNÇ PİLAVI


MERHABALAR ,SELAMLAR,SEVGİLER :)
Renk cümbüşü çeşnili pirinç pilavlarını çok seviyorum yemesi de eğlenceli geliyor :)
elimin altında ne varsa koymak benim için bir zevk
bu pilavda yeşil renk eksik kaldı :) farkettiniz değil mi ? 
bezelye de olsaydı daha güzel olurdu ama evde kalmamış
pirinç pilavını her zaman osmancık pirinci ile pişiriyorum,1 e 1,5 su ölçüsü ile
2 su bardağu pirinç,
3 su bardağı sıcak su,
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 adet havuç,
1 su bardağına yakın haşlanmış mısır(dondurulmuş alıyorum)
yazdan kuruttuğum kırmızı biber
öncelikle pirinci derin bir kabın içinde sıcak su ve az tuz ile ıslatmak gerek,
pilavları genellikle çelik veya seramik tavada pişirmeyi tercih ediyorum
pişirme kabına yağları ve küçük küp halinde doğradığım havuçları koyup kısa süre soteledim,
3 su bardağı kaynar suyu ve az tuzu koyup nişastası gidene dek iyice ama hırpalayıp kırmadan yıkadığım suyu süzülen pirinçleri de ilave ettim,
önce kısa süre hızlı ateşte sonra yavaş ateşte suyunu çekene dek kaynattım,
ocağı kapattım,pilavın üstüne daha önceden haşladığım mısır tanelerini,yıkadığım kuru biberleri koyup,üstüne kağıt havlu kapattım kapağını örttüm,
pilavı demlenmeye bıraktım,dinlenmeye değil :)
YAZIN KURUTTUĞUM KAPYA BİBERLER BURADA



diğer PİLAVLAR BURADA 

21 Şubat 2014 Cuma

KAHVALTILIK KURU DOMATES


bu nasıl bir lezzettir böyle :))))))))))))))))
HARİKULADE BİR KAHVALTILIK
imkanı olan mutlaka yaz sıcağında kendi elleriyle mutlaka kurutsun,kışın da  afiyetle yesin
ben çok şükür bol güneşli temiz havası olan bir yerde yaşıyorum ALTINOLUK
çok çabuk ve rahat kuruyor
üstteki resimde görüldüğü gibi domatesi yıkayıp uzunlamasına 4 e bölüyorum, tepsilere yerleştirip güneşte bırakıyorum,biraz suyu çekilince iri kaya tuzu atıyorum
HAZIRLANIŞI
zaten oldukça temiz ve güvenilir olduğundan güzelce yıkayıp,
 1-2 dakika kadar haşlıyorum,
kapağı kapalı 5 dk kadar yumuşamasını bekliyorum,
suyunu süzdürüp soğuyunca cam şişeye koyuyorum,
üstüne biraz tuz,tane karabiber,taze veya kuru biberiye,ve bolca sızma zeytinyağı doldurup buzdolabında tutuyorum



19 Şubat 2014 Çarşamba

MARMELATLI MİLFÖY RULOLAR

MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,
hem pratik,kısa zamanda yapılsın,hem çok lezzetli olsun diyorsanız işte bu rulolar  mükemmel bir lezzet
dondurucudan çıkan ve yumuşayan kare milföy parçaları ister olduğu gibi ister merdane ile biraz inceltilerek üst kısmına arzu edilen reçel veya marmelat konur,rulo yapılır,ben ortadan 2ye kestim
sıcak fırında fazla kızarmadan pişirilir,
hafif ılıyınca üstlerine pudra şekeri elenir

18 Şubat 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI YEMEĞİ


ZEYTİNYAĞLI BRÜKSEL LAHANASI YEMEĞİ
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM :)
Hep salatasını yaptığım lahanaları havuç ve patates ilavesi ile farklı bir sebze yemeği pişirdim,
!BENİM TARİFLERİM HEP BÖYLE 2 SATIR DEĞİL :(
çok ciddi sağlık sorunlarımın olduğunu defalarca yazdım,
maalesef önce resim ekledim, çok basit olan tarifini de ancak şimdi yazabiliyorum hogörünüze sığınıyorum,AFFOLA
1 paket brüksel lahanası,
2 adet havuç,
1 adet patates,
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı,
3-4 yemek kaşığı yazdan hazırladığım domates rendesi,
1 adet soğan,
yarım limonun suyu,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz şeker

lahanaları derin yıkama kabında su içinde beklettim ki güzelce temizlensin,
dışındaki bozuk yapraklarını attım,bazıları büyükçe olduğundan baş kısımlarını kesip 2 ye böldüm,
soğanı yemeklik doğradım,havuçları 2 ye bölerek dilimledim,tencereye zeytinyağını da koyup kısa süre kavurdum,
üstüne domates rendesini,sudan çıkarıp süzdürdüğüm lahanaları ve küp şeklinde doğradığım patatesleri de koyup,toz şekeri , tuzu,kaynar suyu koyup kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya dek pişirdim,en son yarım limonun suyunu döktüm

15 Şubat 2014 Cumartesi

TARÇINLI,SODALI VE ÇİKOLATA PARÇACIKLI MUFFİN KEK


TARÇINLI,SODALI VE ÇİKOLATA PARÇACIKLI MUFFİN KEK
3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
Yarım su bardağı sıvıyağ,
Yarım şişe soda,
1 yemek kaşığı tarçın,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
aldığı kadar un(yaklaşık 2-2,5 su bardağı),
üzeri için bitter çikolata parçaları
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki yumurtalar mikserle köpürtülür,
şekerle birlikte şeker eriyene kadar çırpmaya devam edilir,
diğer malzemeler de konur vee muffin ya da kek kalıplarına dökülüp pişirilir.
Ben evde damla çikolata bittiği için,muffinlerin üzerine bitter çikolatadan bir miktar kullandım.
Tarçın kokusu ile lezzeti artan muffinlerimizi komşularla birlikte afiyetle yedik.

14 Şubat 2014 Cuma

BALIKESİR MANTISI,KIYMALI,NOHUTLU MANTI




MERHABA SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM
BALIKESİR mantısı çok sevdiğimiz yöresel bir yemeğimizdir,genellikle tavuk etli,nohutlu pişirilir,üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür
daha önce yayınladığım TAVUKLU BALIKESİR MANTISI BURADA 
bu defa farklı olsun diye kıymalı pişirdim bu şekilde de çok lezzetli oldu :)
mantıyı evde yaptığımız gibi hazır paketlenmiş kuru şekilde de almak mümkün,
pişirme şeklimiz:
tencereye ince doğranmış soğan,az salça veya domates rendesi,zeytinyağı koyup az kavurup,sıcak tavuk suyu veya kaynar su koyup mantıları atıyoruz,kısık ateşte parçalanmadan pişirip en son tavuk etlerini ilave edip ocağı kapatıyoruz

10 Şubat 2014 Pazartesi

NİŞASTALI KURABİYE,KAKAOLU RULO KURABİYE



NİŞASTALI KURABİYE 
Malzemeler:

2 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
4 fincan şeker
1 çay kaşığı yemek sodası
1 paket nişasta
1 paket kakao
Alabildiği kadar un
Yapılan hamur ikiye ayrılır.Bir parçası kakao ile yoğrulur.Kakaolu ile sade hamurdan iki beze merdane ile açılır.Açılan hamurlar üst üste konarak rulo yapılır.Daha sonra ufak bezeler halinde kesilerek ağzı yukarıya gelecek şekilde tepsiye dizilir.
Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.


7 Şubat 2014 Cuma

GARNİTÜRLÜ TUZLU KEK


GARNİTÜRLÜ TUZLU KEK

  • 3 adet yumurta,
    Yarım su bardağı süt,
    Yarım su bardağı yoğurt,
    Bir küçük şişe suyu dökülmüş garnitür(460gr),
    1 su bardağından az sıvıyağ,
    1 adet kırmızı etli biber,
    1 su bardağına yakın yağlı beyaz peynir,
    Taze nane,maydanoz,
    1 paket kabartma tozu,
    Tuz,az karabiber,kimyon
    2 su bardağından biraz fazla un
    Hazırlaması çok zevkli,yemesi hoş,renkli oluşu da iştah açıcı olan kekimizi hazırlamak için;
    Yumurtayı,süt ve yoğurdu daha sonrada sıvıyağı ilave ederek çırpttım,kırmızı biberi küçük doğrayıp karışıma ilave ettim,garnitürü,peyniri,ince kıyılmış maydanoz ve naneyi,tuz,kabartma tozu ve unu ilave edip kek kalıbına döktüm,180 derecede pişirdim işte bu kadar!Fırından çıkan mis kokulu kekimizi dilimleyip çayla birlikte yedik.

6 Şubat 2014 Perşembe

4 Şubat 2014 Salı

BULGURLU,KIYMALI,CEVİZLİ BÖREK (İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ )



BULGURLU BÖREK (İÇLİ KÖFTE BÖREĞİ)
Malzemeler:

5 adet yufka

300gr kıyma
1adet soğan
Az sıvıyağ
1su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı ceviz
Karabiber tuz
Dış kaplaması için
Galeta unu ve süt
Yapılışı:

Soğan ince ince doğranır ve kıyma ile kavrulur. Diğer tarafta bulgur temizlenir üzerini örtecek kadar sıcak su konularak bulgurun şişmesi beklenir.
Şişen bulgur kıyma ve soğanın içine konulur, içerisine cevizler irice dövülerek ilave edilir.Tuz,karabiber ve bir tutam sevgi ile iç harcın hazırlığı tamamlanmış olur.
Yufkalar üçgen olacak şekilde sekiz eşit parçaya bölünür,üçgen parçaların geniş tarafına bir yemek kaşığı harç konularak kalın sigara böreği gibi sarılır.
Süte batırılarak,galeta ununa bulanır ve fırın tepsisine dizilir.
BU RESİM VE TARİFİM BLOGUMU İLK AÇTIĞIM ZAMANLARA AİT

2 Şubat 2014 Pazar

GÜVEÇTE BOL KAŞARLI MANTAR SOTE




GÜVEÇTE BOL KAŞARLI MANTAR SOTE
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM :)
Nefis bir fırın yemeği güveç kaplarda üzeri bol kaşar peyniri rendesi ile mantar sote

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem