MERHABALAR ,SELAMLAR,SEVGİLER :)
Renk cümbüşü çeşnili pirinç pilavlarını çok seviyorum yemesi de eğlenceli geliyor :)
elimin altında ne varsa koymak benim için bir zevk
bu pilavda yeşil renk eksik kaldı :) farkettiniz değil mi ?
bezelye de olsaydı daha güzel olurdu ama evde kalmamış
pirinç pilavını her zaman osmancık pirinci ile pişiriyorum,1 e 1,5 su ölçüsü ile
2 su bardağu pirinç,
3 su bardağı sıcak su,
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 adet havuç,
1 su bardağına yakın haşlanmış mısır(dondurulmuş alıyorum)
yazdan kuruttuğum kırmızı biber
öncelikle pirinci derin bir kabın içinde sıcak su ve az tuz ile ıslatmak gerek,
pilavları genellikle çelik veya seramik tavada pişirmeyi tercih ediyorum
pişirme kabına yağları ve küçük küp halinde doğradığım havuçları koyup kısa süre soteledim,
3 su bardağı kaynar suyu ve az tuzu koyup nişastası gidene dek iyice ama hırpalayıp kırmadan yıkadığım suyu süzülen pirinçleri de ilave ettim,
önce kısa süre hızlı ateşte sonra yavaş ateşte suyunu çekene dek kaynattım,
ocağı kapattım,pilavın üstüne daha önceden haşladığım mısır tanelerini,yıkadığım kuru biberleri koyup,üstüne kağıt havlu kapattım kapağını örttüm,
pilavı demlenmeye bıraktım,dinlenmeye değil :)
YAZIN KURUTTUĞUM KAPYA BİBERLER BURADA
diğer PİLAVLAR BURADA
pirinç pilavını her zaman osmancık pirinci ile pişiriyorum,1 e 1,5 su ölçüsü ile
2 su bardağu pirinç,
3 su bardağı sıcak su,
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 adet havuç,
1 su bardağına yakın haşlanmış mısır(dondurulmuş alıyorum)
yazdan kuruttuğum kırmızı biber
öncelikle pirinci derin bir kabın içinde sıcak su ve az tuz ile ıslatmak gerek,
pilavları genellikle çelik veya seramik tavada pişirmeyi tercih ediyorum
pişirme kabına yağları ve küçük küp halinde doğradığım havuçları koyup kısa süre soteledim,
3 su bardağı kaynar suyu ve az tuzu koyup nişastası gidene dek iyice ama hırpalayıp kırmadan yıkadığım suyu süzülen pirinçleri de ilave ettim,
önce kısa süre hızlı ateşte sonra yavaş ateşte suyunu çekene dek kaynattım,
ocağı kapattım,pilavın üstüne daha önceden haşladığım mısır tanelerini,yıkadığım kuru biberleri koyup,üstüne kağıt havlu kapattım kapağını örttüm,
pilavı demlenmeye bıraktım,dinlenmeye değil :)
YAZIN KURUTTUĞUM KAPYA BİBERLER BURADA
diğer PİLAVLAR BURADA
Eline sağlık Feriha ablacım çok leziz bir pilav olmuş maşaAllah tane tanede sevgilerimle..
YanıtlaSilteşekkür ederim semacım, tane tane oldu :))
Silellerine sağlık ablacım..
YanıtlaSilafiyet şifa olsun..
çok teşekkürler
Silamin
ellerıne saglık,gerçektende renk cümbüşü olmuş.
YanıtlaSilyemeklerdeki renk cümbüşünü seviyorum :))
Silharika bir görüntü ellerine sağlık ablacığım oldukça iştah açıcı görünüyor
YanıtlaSilahh siz de olacaktınız birlikte yiyecektik bu pilavı :)))
Silellerinize sağlık büyükanneciğim çok lezzetli görünüyor:)
YanıtlaSilteşekkürler ahsencim
YanıtlaSilbütüüün yaptığınız yemekleri ve bu renkli pilavlarınızı çok seviyorum,çok lezzetli olmuş tek kelime ile harika ellerinize sağlık
YanıtlaSiltek kelime ile harika bir pilav
YanıtlaSilselamun aleykum
YanıtlaSilellerinize ve emeginize saglik
cenabi hak size ve abime hayrli saglikli uzun omurler versin insallah
edirneden selamlar