MERHABA SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM
BALIKESİR mantısı çok sevdiğimiz yöresel bir yemeğimizdir,genellikle tavuk etli,nohutlu pişirilir,üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür
daha önce yayınladığım TAVUKLU BALIKESİR MANTISI BURADA
bu defa farklı olsun diye kıymalı pişirdim bu şekilde de çok lezzetli oldu :)
mantıyı evde yaptığımız gibi hazır paketlenmiş kuru şekilde de almak mümkün,
pişirme şeklimiz:
tencereye ince doğranmış soğan,az salça veya domates rendesi,zeytinyağı koyup az kavurup,sıcak tavuk suyu veya kaynar su koyup mantıları atıyoruz,kısık ateşte parçalanmadan pişirip en son tavuk etlerini ilave edip ocağı kapatıyoruz
Görüntüsüne bayildim,mutlaka denemek isterim, ellerine saglik canim
YanıtlaSildeneyin inşallah,biz çok seviyoruz,
Silteşekkürler
Ellerine sağlık canım.. Afiyetler olsun..Sevgiler.
YanıtlaSilsağolasın oyacım,sevgiler
SilEline sağlık ablacım ben de tavuklusunuyapmıştım harika görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim,zaten orjinali de tavuk etli yapılıyor :) senin de eline sağlık
Silellerinize sağlık büyükanneciğim çok güzel olmuş :) bize de yemek nasip olur inşallah
YanıtlaSilben ahsen
sağolasın ahsencim ,inşallah birlikte de yeriz inşallah :)
Siltavuk etlisi çok güzel oluyor eminim kıymalısı da çok lezzetlidir ellerinize sağlık,inşallah bir gün ben de kıymalı denemek istiyorum
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım tavuk etli yada kıymalı hiç farketmez sonuç önemli olan…
YanıtlaSilMüthiş bir lezzet ellerine emeğine sağlık…
Sevgilerimle...
kıymalı denemek isterim eminim bu şekilde de güzel olmuştur ellerine sağlık ablacığım
YanıtlaSil