Bu Blogda Ara

14 Şubat 2014 Cuma

BALIKESİR MANTISI,KIYMALI,NOHUTLU MANTI




MERHABA SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM
BALIKESİR mantısı çok sevdiğimiz yöresel bir yemeğimizdir,genellikle tavuk etli,nohutlu pişirilir,üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür
daha önce yayınladığım TAVUKLU BALIKESİR MANTISI BURADA 
bu defa farklı olsun diye kıymalı pişirdim bu şekilde de çok lezzetli oldu :)
mantıyı evde yaptığımız gibi hazır paketlenmiş kuru şekilde de almak mümkün,
pişirme şeklimiz:
tencereye ince doğranmış soğan,az salça veya domates rendesi,zeytinyağı koyup az kavurup,sıcak tavuk suyu veya kaynar su koyup mantıları atıyoruz,kısık ateşte parçalanmadan pişirip en son tavuk etlerini ilave edip ocağı kapatıyoruz

11 yorum:

  1. Görüntüsüne bayildim,mutlaka denemek isterim, ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım.. Afiyetler olsun..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık ablacım ben de tavuklusunuyapmıştım harika görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,zaten orjinali de tavuk etli yapılıyor :) senin de eline sağlık

      Sil
  4. ellerinize sağlık büyükanneciğim çok güzel olmuş :) bize de yemek nasip olur inşallah

    ben ahsen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın ahsencim ,inşallah birlikte de yeriz inşallah :)

      Sil
  5. tavuk etlisi çok güzel oluyor eminim kıymalısı da çok lezzetlidir ellerinize sağlık,inşallah bir gün ben de kıymalı denemek istiyorum

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık ablacım tavuk etli yada kıymalı hiç farketmez sonuç önemli olan…
    Müthiş bir lezzet ellerine emeğine sağlık…
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. kıymalı denemek isterim eminim bu şekilde de güzel olmuştur ellerine sağlık ablacığım

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem