Bu Blogda Ara

31 Ocak 2009 Cumartesi

SÜTLAÇ



SÜTLAÇ

1 litre süt,
1 kahve fincanı (türk) pirinç,
3 kahve fincanı şeker,
1 çorba kaşığı pirinç unu,
1 adet damla sakızı(Ülker)
Pirinci yıkayıp sütle birlikte kaynattım,pirinçler iyice pişince şekeri ilave ettim,şeker eriyince 1 kaşık su ile karıştırdığım pirinç ununu ve damla sakızını ilave ettim bir iki taşım kaynayınca ocaktan aldım kaplara boşalttım.

ISPANAKLI KURABİYE






ISPANAKLI KURABİYE

Tamamen doğaçlama elimin altındaki malzemelerle aniden yaptığım kurabiyenin malzemelerini dikkatlice ölçtüm ve yazdım iyiki ölçmüşüm çünkü bu kurabiye benim kesin favorim olacak gibi hem de 5 yıldızlı,öyleki;şimdiye kadar yediğim en lezzetli en mükemmel kurabiye oldu inanın bana
Kullandığım malzemeler:
150 gr tereyağı,(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ,
1,5 çay bardağı pudra şekeri,
1 çay bardağı ıspanak püresi,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı nişasta,
5 çay bardağı(normal boy)un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu
Tereyağını önce 125 gr koydum dedimya doğaçlama yaptım diye,ilaveyle 150 gr da karar kıldım sıvıyağ ve pudra şekerini de koyup elle karıştırıp yağı yedirdim,
Ispanağı haşlıyarak değil sapsız yaprakları çiğden rondoda püre yaptım ölçtüm o da tam 1 çay bardağı çıktı,ıspanak püresini ve yumurtayı ilave edip elle karıştırmaya devam ettim,nişasta, un ,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde ettim,10 dk buzdolabında beklettim,şekil verip 150 derecede pişirdim.
Not:kullandığım çay bardağı büyük boy değil orta boydu.
Lütfen deneyin ölçüleri güvenle uygulayabilirsiniz beğeneceğinize inanıyorum.


27 Ocak 2009 Salı

BAZLAMA


BAZLAMA

Hamur işini mantıyı böreği sevmeyen azdır herhalde,hele ki şöyle sıcacık yumuşacık bir bazlama olsa yanında peyniri tereyağı da olsa ne yapılır? Önce kilo,rejim,perhiz bir kenara konur veee gereği yapılır.
Bazlama için:
4 su bardağı Un,
2 su bardağı + - Ilık su,
1 tatlı kaşığı Maya,
1 çay kaşığı Tuz,
Şeker(1tatlı  kaşık)
Hamur yoğrulur,mayalanması için üstü örtülür, bekletilir.
Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde koparılıp elle veya merdane ile kalınca açılıp temiz bez üstünde biraz bekletilir.
Saç veya teflon tavada yağlamadan her iki tarafı da pişirilir.
Arzuya göre tereyağı sürülerek kahvaltılık ve çay eşliğinde afiyetle yenir.

BALLI CEVİZLİ LOR


BALLI CEVİZLİ LOR
Harikulade bir kahvaltılık lezzet
tuzsuz lor özellikle kaşar loru,
bal,
dövülmüş,iri çekilmiş ceviz
bu 3 lezzeti bir arada düşünmek bile harika

PORTAKALLI KEK

PORTAKALLI KEK
Bu kekim de 30 yıllık bir geçmişe sahip,pandispanya tarzında yemesi de çok hoş.
3 adet yumurta,
6 yemek kaşığı şeker,
7 yemek kaşığı un(yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı azalabilir veya çoğalabilir)
1 portakalın suyu,
1 paket Kabartma tozu,

Önce yumurta sonra yumurta ve şeker birlikte köpürene kadar çırpılır,1 portakalın suyu ilave edilir,kabartma tozu ve un tahta kaşıkla yavaş yavaş yedirilir.Yağsız bir hamur olduğu için köpük helva gibi bir kıvamı var.170 derecede pişirilir.*** 20cmx30cm ebadında dikdörtgen cam fırın kabına döktüğüm hamur 15 dilim kek oldu.***
Kekin orjinalinde:
Kek pişerken 2 adet portakal rendelenir,birisinin kabuklarının sadece üst kısmı da rendelenir(beyaz kısmı acı olur)birisinin iç kısmı rendelenir,2 kaşık şekerle kaynatılır,suyunu çekince,pişen kekin üstüne sürülür.Benim acelem olduğu ve evde portakal kabuğu reçelini tüketmek istediğim için,hazırdaki reçeli kullandım.
Kesinlikle tavsiye ederim.

ÜZÜMLÜ KEK YADA KURABİYE

ÜZÜMLÜ KEK YA DA KURABİYE

Kurabiyelerimi hem PDÇS ETK 34, hemde papatya68.blogcunun kurabiye etk gönderiyorum
Harika bir kurabiye,içindeki üzümüyle, ağızda dağılmasıyla herkesin beğenisini alan kurabiyenin malzemesi:
½ paket margarin (tereyağıyla yapıldı çok daha güzel oluyor),
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 adet yumurta birinin sarısı üstüne,
8 kaşık tepeleme şeker,
1 su bardağı üzüm,
1 paket kabartma tozu,
3,5—4 su bardağı un(yumurta ve bardak büyüklüğüne göre değişiyor)
Malzemeler karıştırma kabında sevgi ile harmanlanır,unu yavaş yavaş eklenir,
Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur kıvamında olacak.
El ile şekil verilir,yumurta sarısı sürülür ve çatalla şekillendirilir.
En önemlisi *sizi seviyorum,sizi yiyenlere şifa olun* diyerek fırına konur.
HAYDİ KIZLAR KURABİYE YAPMAYA

BALKABAKLI PASTA


BALKABAKLI PASTA

Kabak tatlısından artan 1 küçük kase kadar kabak bisküvi ilavesi ile yine bir kabaklı pasta yapmama sebep oldu,misafirlerimi de ağırladım.
1 adet pastaban,
1 kase kabak tatlısı,
Yarım paket pötibör bisküvi,
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz,
1 tatlı kaşığı toz tarçın,
1 paket kremşanti,
Toz gıda boyası
Pastabanın katlarını kabak tatlısının şerbetiyle ıslattım,sütle ıslatmaktan daha güzel oldu.
Kabakları püre yaptım,cevizleri, rondodan geçirdiğim bisküvileri,tarçını karıştırdım pastanın ara katı olarak yaydım,üstüne diğer pasta katını koydum,üstünü kremşanti ile kapladım.
Az miktarda ayırdığım kremşantiyi toz gıda boyaları ile renklendirip üstünü süsledim,aslında süslüyormuş gibi oldu napalım daha iyisi inşallah sonra

PATATES ÇORBASI

PATATES ÇORBASI

İlk defa yaptığım bu çorba favori çorbalarımızdan olacak gibi.Çoktandır yapmak istiyordum,sevgili sefertasında da görünce hemen niyetlendim, ama endişeliydim acaba tadı nasıl olur,içine havuç ilave etsemmi diye düşündüm ama patatesi tek olarak deneyip görmek lazımdı.İlk yaptığım için az miktarda pişirdim.
2 adet orta boy patates,
2 su bardağı su,
2 su bardağı tavuk suyu(kendi yaptığım),
1 su bardağı süt,
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı un(silme),
1 yemek kaşığı tereyağı
Patatesleri soyup küçük doğradım 2 bardak su ile pişene kadar kaynattım. Blendırla ezip2 bardak tavuk suyunu koydum,bulyon da olabilir. Soğanı çok küçük doğrayıp tereyağı ile az kavurdum içine unu koyup biraz daha kavurup sütü ilave ettim,unun topaklanmaması lazımdı ama benim el gücüm yetmedi blendır yardımıyla sorunu çözdüm,krema kıvamında çorba hazırlandı. Üstü için az zeytinyağı ve isot biberi çok az kavurdum

MUZLU KUBBE PASTA


MUZLU KUBBE PASTA

Daha önce yaptığım kubbe pastayı çok beğenince evde de kakaolu pastaban olunca bana tekrar pasta yapmak düştü.
1 adet kakaolu pastaban,
1 litre süt,
3 yemek kaşığı(tepeleme)un,
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
6 yemek kaşığı şeker,
2 adet muz,
Vanilya,
Çikolata sosu,
Ceviz,
Kremşanti ve yeterince süt

Süt,un,nişasta ve şekeri karıştırarak muhallebi(son anda vanilya koydum) pişirdim soğuyunca içine 1 adet muzu küp şeklinde doğradım,iri dövülmüş ceviz ilave ettim.
Pastanın bir katını az şekerli sütle ıslattım,çukur kaseye koydum,üstüne muhallebiyi döktüm,pastanın diğer katını da sütle ıslatıp kapak gibi kapattım, şekerli sütle üstünü de ıslattım ve bir gece buzdolabında beklettim.
Ertesi gün kaseyi düz bir tabağa ters çevirdim,üstüne kremşanti sürdüm,çikolata sosu(paket)hazırlayıp,bir adet muz dilimi ile süsleme yapacaktım ama bazı aksilikler oldu yani bu kadar oldu,dilimli resim çekmek de mümkün olmad.ı

SÜTLÜ BROKOLİ ÇORBASI

SÜTLÜ BROKOLİ ÇORBASI

Size harika bir çorba tarifi daha vermek istiyorum.Hem lezzetli,hem vitaminli, hem de brokoliyi sevmeyenler için alternatif bir yeme şekli.
Kişi sayısına göre miktarlar da değişir ama;ana malzemeler:
Brokoli,(orta boy brokolinin yarısı)
1 adet havuç,(konmayabilir ama renk,tat ve vitamin artırır diye koyuyorum)
3 su bardağı süt,(oda sıcaklığında)2 kaşık un,
Az tereyağı,
Et suyu veya bulyon
Brokoli ve havucu 1 lt kadar su ve etsuyu ile kaynattım,ve blendırla ezdim.
Ayrı bir kapta un ile tereyağını fazla yakmadan kavurdum ve sütü koyup un topaklanmasın diye ezerek kaynattım (beşamel sos) ve tencereye döktüm.
İnanılmaz güzel kokular eşliğinde çorbam kaynadı,üzeri içinde az tereyağı ve isotu kızdırıp döktüm.
Gördünüz mü yine tuzu yazmayı unuttum aman siz kararınca tuz koymayı unutmayın olur mu?
Lütfen deneyin seveceğinize eminim.

BROKOLİ SALATASI


BROKOLİ SALATASI
Hayatımıza biraz geç giren ama hemen alıştığımız brokoliyi haftada bir kez mutlaka tüketmeye çalışıyoruz,salatası,çorbası çok güzel oluyor.
Brokoli salatası çok kısa sürede hazır oluyor,renginin yeşil olmasının sırrı: yıkadığımız küçük parçalara ayırdığımız brokoliyi tencereye yerleştirip üzerine kaynar suyu döküp sadece **4 dk** kadar kaynatıp,içinde soğuk su bulunan başka bir kaba alıyoruz,yani şoklama yapıyoruz vee rengi yemyeşil kalıyor.Kaynama süresi uzadıkça pişiyor fakat rengi sararıyor.
Sponsorlar
Ben haşlama sırasında 1 adet havuç,1 adet kırmızı biber de ilave ettim,renk ve şifa artırsın diye.
Soğuk sudan çıkarıp salata tabağına koyduğum brokolinin üstüne,başka bir kapta limon suyu,ezilmiş sarımsak,tuz ve sızma zeytinyağını karıştırıp döktüm.
Prof dr İbrahim SARAÇOĞLU kitabında brokolinin:
Prostatit,
İyi huylu prostat büyümesi,
Gırtlak,yemek borusu,ve prostat kanserini önleyici,
Hormon dengeleyici,
Mide ülserine karşı,
Antioksidan,
İdrar yolları enfeksiyonu,
Meme kanserini önleyici,
Menepoz döneminde iyi geldiğini yazıyor.

FIRINDA PATATES KÖFTE

FIRINDA PATATES KÖFTE

Kıyma,ekmek içi,soğan,sarımsak,yumurta,yenibahar,tuz ile klasik köfte hazırladım,patatesleri dilimledim.Cam fırın kabına bir dilim patates bir köfte şeklinde dikine sıraladım,, hiç yağ koymadan fırında köfteler kızarana kadar pişirdim.Kıymanın yağı çıktı yeterli oldu.2 kaşık salçayı 1 kaşık kadar yağla az kavurup(suyunun koyu kıvamlı olması istenirse 1 kaşık un ilave edilir)sıcak su ilave edip köftelerin üstüne koydum, fırında 10-15 dk daha tuttum.
Sponsorlar

Patates ve köfteyi kızartarak da fırında pişirebiliriz,yani  *İZMİR KÖFTE*  ama biz kızartmalardan kaçmaya çalışıyoruz,artık bu yaştan sonra lezzetten ziyade sağlıklı beslenmek lazım.Bu stil izmir köftenin çiğden fırınlanmış hali oluyor.Lütfen deneyin kızartmadan lezzetli olmaz diye düşünmeyin,çok leziz.Kızartarak fırına verirsek patates daha çok su çekiyor su miktarını artırmak gerekir.

TARÇINLI FINDIK KURABİYE


TARÇINLI FINDIK KURABİYE

Özellikle kahve yanında yenen bir yudumluk fındık kurabiye muhteşem birtat. Bugün çaya gelen yeğenim BETÜL yapıp getirmiş, biraz az getirmiş ama olsun, düşünmesi yeter dimi ama ! BETÜL bu kurabiyeler kahvenin yanında yenir deyip,annesiyle bana bol köpüklü türk kahvesi pişirdi biz de afiyetle kahvemizi içtik,kurabiyemizi yedik. Bu güzel kurabiyenin malzemeleri:
1 paket oda yumuşaklığında margarin,
1 paket vanilya,
Aldığı kadar un,
1 su bardağı pudra şekeri
1 fincan tarçın,
Fındık
Yapılışı:
Margarin, vanilya ve un kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur.Bilye büyüklüğünde hamur ele alınır,içine fındık konur ve yuvarlanır.150 derece de pişirilir, kızarmadan beyazken fırından çıkarılan kurabiyeler bekletmeden tarçın ve pudra şekerine bulanır.
Hemen yapın derim çünkü ben yedim çok beğendim.TEŞEKKÜRLER BETÜL

SALÇA SOSLU KÖFTE


SALÇA SOSLU KÖFTE

Harika bir köfte,kesinlikle deneyin derim.
Malzemeyi yazmaya gerek görmedim, çünki; kıyma,ekmekiçi,soğan,yumurta,baharatla yoğrulan köfte şekil verilip az yağda kızartılır,eğer yanmamışsa aynı yağla yanmışsa ayrı bir kapta az zeytinyağı ve 4—5 diş ezilmiş sarımsak ve 1 kaşık salça kavrulur(ev salçası ise yarım kaşık un ilave edilir meyaneli kıvamlı olsun diye,hazır salça ise gerek kalmıyor),içine 1 limonun suyu, köfteler ve köfteyi geçecek kadar sıcak su ilave edilir 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır.
Yapanlar bilir ne kadar lezzetli köfte olduğunu!
Her yaptığımda eşimden sayısız teşekkür aldım.

KAHVALTILIK LOR


KAHVALTILIK LOR
Çok değişik bir lezzet arıyorsanız GİRİT mutfağına ait olduğunu duyduğum AYVALIK CUNDA’da yapılan kahvaltılık lor çeşitleri hem çok lezzetli,hem çok faydalı hem de çok farklı.Lütfen deneyin kesinlikle eminim memnun kalacaksınız.
Tuzsuz lor(kaşar loru daha lezzetli oluyor)
Bal
İri dövülmüş ceviz
Hepside çok yararlı lor kalsiyum deposu,ceviz omega 3,bal mucize besin
Bal yemekte zorlanan ben bile bu lezzete hayran oldum
Lor bir tabağa koyulur,üstüne bal ve ceviz dökülür


Marmelatlı reçelli tatlı lor
Bu da belki peynir sevmiyen çocuklar için kalsiyum ihtiyacını karşılayacak bir lezzet olabilir
Lor tabağa konduktan sonra üstüne sevilen reçel veya marmelattan dökülür,ben ahududu reçeli döktüm harikulade bir tat oldu.

ZEYTİNYAĞLI KABAK



ZEYTİNYAĞLI KABAK

Yarım kilo kabak soyulup küçük parçalar halinde doğranır.Tencereye 2 adet soğan, 3 adet biber,3 adet domates ve zeytinyağı konarak kısa süre sotelenir,kabakla birlikte biraz daha pişince üstüne 1 çay bardağı bulgur konur.(bulguru ilk kez denedim pirinçle yapmıştım ama denememin yararına inanıyorum yeni yemek çeşitleri bulunuyor)Bulgurlar şişince ocağı kapatıp,üstüne taze nane ve dereotu doğrayıp soğuyunca servisi tebessümle yapılabilir.AFİYET ŞİFA OLSUN

EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK






EL AÇMASI ISPANAKLI BÖREK

Zaman zaman hazır yufkalardan harika börekler hazırlasak da kesinlikle elde açılanın yerini tutmuyor,belki biraz zaman ve emek harcıyoruz ama,ağızda kıyır kıyır dağılan harika bir tat bırakan börek hamuru için malzemeler:
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı sirke
Az tuz ve su
İstenildiği kadar artırılabilir,ben 2 ölçüden hazırladım2 tepsi börek çıktı.
Malzemeler besmele ve muhabbetle uzunca süre yoğrulursa hamur daha güzel oluyor,dinlenen hamurlar oklava ile istenen büyüklükte açılır ve biraz bekletilirse sonuç daha da iyi
İç malzeme evde ne varsa o! Ben ıspanak ve lor kullandım,ıspanaklar yıkanıp süzülür,içine lor,bol soğan,maydanoz,dereotu,nane,tuz,baharat ve zeytinyağı ilave ederek hazırlanır.yufkaları 2ye böldüm,1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı döküp, iç malzemeyi yaydım ve düz kenarından başlayıp rulo yaptım pişirme kağıtlı tepsiye yerleştirdim,üstüne yumurta,yoğurt,yağ karışımından sürüp pişirdim.Ellerimle yapmak, temizliğe dikkat etmek,nimeti verene şükretmek börekleri mutlulukla yemeyi gerektirdi.ELHAMDÜLİLLAH

26 Ocak 2009 Pazartesi

PATATESLİ KIYMALI RULO

PATATESLİ KIYMALI RULO

Çok basit,çok çabuk ve çook lezzetli bir tuzlu yapmak isterseniz hemen başlayın.
Her zaman evde bulunabilecek malzemelerden hazırladığım bu ruloyu uzun yıllardır yapıyorum,her defasında mükemmel sonuç aldım.

1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvıyağ,
2 adet yumurta,(birinin sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı tuz,
1 paket kabartma tozu,
Aldığı kadar un, kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olacak
İç malzeme olarak;kıyma,patates,peynir,ıspanak vs evde ne varsa o!!!

Yoğurt,yağ,yumurta,tuz karıştırılır,kabartma tozu ve un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir,hamur dinlenirken iç malzeme hazırlanır.
Ben 3 adet patates haşladım ve rendeledim,
200 gr kadar kıyma ile 2 adet ince doğranmış soğanı az sıvıyağla kavurdum, patatesleri ilave ettim,tuz,kimyon,karabiber ve kıyılmış maydanozla lezzeti artırılır.
Hamur iki parçaya bölünür,birisi tepsiye ince yayılır,ortasına iç malzemenin yarısı konur ve iki tarafı da kapatılarak ince rulo yapılır,ikinci parça da aynen rulo yapılır ve üstüne ayırdığımız yumurta sarısı ve çörekotu konur 180 derecede pişirilir.

LAHANA DOLMASI (porsiyonluk)

Porsiyonluk Lahana Dolması

Benim gibi elleriniz ağrıyorsa,ya da küçük küçük sarma dolma yapmak işinize gelmiyor üşeniyorsanız işte tamda size uygun pratik bir dolma tarzı hadi buyrun:

4—5 adet lahana yaprağı,
1 su bardağı pirinç,
150 gr kadar kıyma(yaklaşık),
1 su bardağı domates rendesi(yazdan hazırladığım),
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 adet büyük soğan,
Tuz,karabiber,kimyon
Muska şeklinde minik sarmalar, dolmalar yapmak ve yemek çok zevkli ama;en fazla yarım saatte hazır oldu fırına girdi dolmalarım.
Lahana yapraklarını tuzlu kaynayan suya koyup 1 dk sonra çıkardım,soğuk suyla yıkadım.Derin bir kaba kıymayı,rendelenmiş soğanı,yıkanmış pirinci,domates rendesini,yağı,tuz,karabiber,kimyon ve sevgimi koyup karıştırdım.Küçük bir kaseye lahana yaprağını koyup 2-3 kaşık kadar iç malzemesi koyup üstünü lahana yaprağıyla kapatıp cam fırın kabına ters çevirerek koydum.1,5 su bardağı sıcak su, 2 kaşık domates rendesini dolmaların üstüne gezdirip 200 derecede ısınmış fırında pişirdim. İnanılmaz mutlu oldum ve mutluluğumu sizle paylaşmak istedim.
Emek isteyen bir yemeği bu kadar kısa sürede üstelik ellerimi yormadan yaptığım ve de çok lezzetli olduğu için mutlu oldum.

FIRINDA USKUMRU BALIĞI

DERYA KUZUSU FIRINDA HARİKA USKUMRU

Balıkçıya gittiğimizde bize uskumruyu tavsiye ettiğini şimdi en yağlı dönemde olduğu için,çok lezzetli olduğunu ve yağsız pişirmemizi söyledi.Haklıymış harika bir lezzeti vardı bizde dediği gibi yaptık yani:
Balıkları temizleyip,yıkayıp,tuzladık,fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdının üstüne yerleştirdik.(yağ,,un kullanmadık)mükemmel bir şekilde pişti,kızardı ve çok önemli mutfak balık kokmadı,tepsi kirlenmedi.
YARADANA VERENE ŞÜKÜRLER OLSUN.

TAVUK PANE


TAVUK PANE

Çıtır çıtır tavuk ve patates yemek için;
Yetecek kadar tavuk baget,but,kanat vs,
1 yumurta,
Pane harcı için;
1 kaşık un,
1 kaşık galeta unu,
1 kaşık mısır gevreği,
Tuz,yeni bahar,pul biber ve tavuk baharatı
Tavuklar 10 dk kadar haşlanır,önce çırpılmış yumurtaya sonra karıştırılıan pane harcına bulanır ve kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartılır.Tabii olmazsa olmazlardan patates de kızartılır salata ve pilavla birlikte yenir.

TAVUK SARMA


TAVUK SARMA

1 adet kemiksiz tavuk göğsü *fileto*,
4 çorba kaşığı tepeleme susuz garnitür,
4 adet büyük boy ıspanak yaprağı,
1 adet yumurta,
3 kaşık un,
3 kaşık galeta unu,
Tuz karabiber
1 adet göğüs etinden 4 adet rulo çıktı,
öncelikle eti boyuna ikiye sonra enine ikiye ayırdım yani yatay kesip incelttim,
birazda döverek dahada incelttim
,tuz ve karabiber döktüm,
yıkanmış çiğ ıspanak yapraklarını etin üzerine yerleştirdim,
ıspanakların üstüne de birer kaşık garnitür koyup yavaşça rulo sardım,
açık kenarlarını kürdanla tutturdum,
rulo etleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayıp kızarttım,
kızaran etleri kürdanlarını çıkarıp dilimleyerek servis yaptım.
Biz çok beğendik kesinlikle tavsiye ederim,
1 adet göğüs eti ile 4 veya 5 kişi kesin doyar tabi yanında patates kızartması veya pilav ile

25 Ocak 2009 Pazar

ÇİKOLATA SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ



ÇİKOLATA SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Sütlü tatlılar her zaman hem tatlı ihtiyacımızı karşılamak, hem de kalorisinin şerbetli tatlılara oranla daha az oluşundan dolayı tercihimiz oluyor.
Çok lezzetli, yemesi hoş, diğer tavuk göğsü tatlısına oranla biraz daha uğraştırıcı olsa da çikolata sosu ile değişik bir tat.
1 lt süt,
3 kahve fincanı un(ölçtüm 1 su bardağına eşit),
1,5 su bardağı şeker(ben daha az koydum iyi oldu),
1 çorba kaşığı nişasta,
100 gr margarin
Yarım paket çikolata sosu
4/3 paket burçak bisküvi
Küçük bir parça dövülmüş damla sakızı

Yağ eritilir,un ve nişasta ile biraz kavrulur,süt ve şeker ilave ederek kaynatılır, vanilya konur ve ocaktan alınır.Mikser ile çırpılır. cam tepsinin içine rondodan geçirilen burçak bisküvileryayılır,üstüne de muhallebi dökülür 1 gün buzdolabında bekletilir,arzuya göre süslenerek servis edilir.ben çikolata sosu hazırlayıp döktüm 2 cm eninde kesip rulo yaparak servis yaptım.

KARNIBAHAR SALATASI

KARNIBAHAR SALATASI
Tamamen doğaçlama elimin altındaki malzemeyle en fazla 3-4 dakikada yaptığım salatayı yazmaya gerek görmemiştim amma;sevgili arkadaşım yasaminkiyisindan
**ya arkadaşım nerde bunun tarifi** deyince hemen yazayım dedim.
1 gün önce yaptığım *fırında beşamel soslu karnabahar*dan ayırdığım az miktardaki karnıbaharları salata tabağımın etrafına dizdim,acelem vardı çünkü sofram hazırdı havucu dilimleyip dizdim,dolapta artan konserve bezelyeyi ortaya onunda ortasına küçük bir turp ve zeytin koydum vaktim olsaydı turp mantar olacaktı eşimin sıktığı limon suyu ile tuz ev zeytinyağını karıştırıp üstüne döktüm işte bu kadar sevgili arkadaşım yasaminkiyisindan vakit olsaydı bu salata rengarenk gökkuşağı gibi olabilirdi,inanın ben masumum vakit suçlu!!

TUZSUZ EKMEK TATLISI




TUZSUZ EKMEK TATLISI

{ismi bir bisküvi markası ile özdeşleşti ben de tuzsuz ekmek tatlısı dedim}
Yapması çok kolay,pratik,görünüşü hoş ve oldukça lezzetli bir tatlıdır.
1 paket tuzsuz ekmek,
1 litre süt,
1 paket krem şanti,
3 kaşık nişasta,
1 kaşık un,
Süslemek için ufo{Ülker}

Şerbet için:

2 su bardağı su,
2 su bardağı şeker
Şerbet hazırlanır ve ekmeklerin üstüne dökülür,
Süt,nişasta ve un ile şekersiz muhallebi pişirilir,
Ekmeklerin üstüne muhallebi yayılır,
Hazırlanan krem şanti de muhallebinin üstüne sürülür,
En üstüne de arzuya ve evdeki malzemeye göre süsleme yapılır
Not:tatlının alt ve üst tabakası yeterince tatlı olduğu için muhallebisi şekersiz yapıldı ve yemesi daha hoş ve lezzetli oldu.

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem