Bu Blogda Ara

27 Ocak 2009 Salı

PORTAKALLI KEK

PORTAKALLI KEK
Bu kekim de 30 yıllık bir geçmişe sahip,pandispanya tarzında yemesi de çok hoş.
3 adet yumurta,
6 yemek kaşığı şeker,
7 yemek kaşığı un(yumurtanın büyüklüğüne göre un miktarı azalabilir veya çoğalabilir)
1 portakalın suyu,
1 paket Kabartma tozu,

Önce yumurta sonra yumurta ve şeker birlikte köpürene kadar çırpılır,1 portakalın suyu ilave edilir,kabartma tozu ve un tahta kaşıkla yavaş yavaş yedirilir.Yağsız bir hamur olduğu için köpük helva gibi bir kıvamı var.170 derecede pişirilir.*** 20cmx30cm ebadında dikdörtgen cam fırın kabına döktüğüm hamur 15 dilim kek oldu.***
Kekin orjinalinde:
Kek pişerken 2 adet portakal rendelenir,birisinin kabuklarının sadece üst kısmı da rendelenir(beyaz kısmı acı olur)birisinin iç kısmı rendelenir,2 kaşık şekerle kaynatılır,suyunu çekince,pişen kekin üstüne sürülür.Benim acelem olduğu ve evde portakal kabuğu reçelini tüketmek istediğim için,hazırdaki reçeli kullandım.
Kesinlikle tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem