BAZLAMA
Hamur işini mantıyı böreği sevmeyen azdır herhalde,hele ki şöyle sıcacık yumuşacık bir bazlama olsa yanında peyniri tereyağı da olsa ne yapılır? Önce kilo,rejim,perhiz bir kenara konur veee gereği yapılır.
Bazlama için:
4 su bardağı Un,
2 su bardağı + - Ilık su,
1 tatlı kaşığı Maya,
1 çay kaşığı Tuz,
Şeker(1tatlı kaşık)
Hamur yoğrulur,mayalanması için üstü örtülür, bekletilir.
Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde koparılıp elle veya merdane ile kalınca açılıp temiz bez üstünde biraz bekletilir.
Saç veya teflon tavada yağlamadan her iki tarafı da pişirilir.
Arzuya göre tereyağı sürülerek kahvaltılık ve çay eşliğinde afiyetle yenir.
Hamur işini mantıyı böreği sevmeyen azdır herhalde,hele ki şöyle sıcacık yumuşacık bir bazlama olsa yanında peyniri tereyağı da olsa ne yapılır? Önce kilo,rejim,perhiz bir kenara konur veee gereği yapılır.
Bazlama için:
4 su bardağı Un,
2 su bardağı + - Ilık su,
1 tatlı kaşığı Maya,
1 çay kaşığı Tuz,
Şeker(1tatlı kaşık)
Hamur yoğrulur,mayalanması için üstü örtülür, bekletilir.
Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde koparılıp elle veya merdane ile kalınca açılıp temiz bez üstünde biraz bekletilir.
Saç veya teflon tavada yağlamadan her iki tarafı da pişirilir.
Arzuya göre tereyağı sürülerek kahvaltılık ve çay eşliğinde afiyetle yenir.
Maaşallah yapmış da yemiş de yayınlamışsınız bileeeee.
YanıtlaSilSizden ne uçan ne de kaçan kurtuluyor vesselam.
bazlamayı çok severim sıcacık üzerine teryağ süreceksin ay tadından yenmez elinize sağlık çok güzel görünüyor ben sizi mimlemiştim sayfama uğrayabilirmisiniz
YanıtlaSilteşekkür edrim acemice ve hasta halimle bu kadar yapabildim gerçekten çok lezzetliydi
YanıtlaSil