İZMİR KÖFTE
500 gr kıyma,
2 dilim ekmek,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
1 adet yumurta,
Maydanoz,
İstenen baharatlar ben yenibaharı tercih ediyorum,
2 adet patates
Kızartmak için sıvıyağ,
1 kaşık domates salçası,
2-3 adet domates,
2-3 adet biber
Köfte harcı karıştırılır özlüce yoğrulur ve biraz bekletilir,parmak şekli verilir,
Patateslerde soyulur köfteye uygun şekilde dilimlenir,
Az sıvı yağ kızdırılır önce patatesler sonra köfteler arkalı önlü yarı kıvamda kızartılır ve tepsiye dizilir,
Domatesler rondoda parçalanır,tavada kalan yağla biraz kavrulur,salça ve sıcak su ilave edip köftelerin üstüne dökülür,
Biber ve dilimlenmiş domatesleri koyup 200 c fırında 30 dk kadar pişirilir
Not:patatesler kızartılırsa fırında çok su çeker,çiğden konursa daha az su çeker
ellerinize sağlık.nefis görünüyor.afiyetler olsun.
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silnefis görünüyo ellerine sağlık
YanıtlaSilçok nefis bir lezzet
Siltam ramazanlık bir yemek.elinize sağlık.hayırlı iftarlar
YanıtlaSilramazanda doyurucu olur diyosun :)
Sil