Bu Blogda Ara

29 Ağustos 2013 Perşembe

ANJELİK ERİKLİ KEK


 
ANJELİK ERİKLİ KEK
Renkleri  ve görünüşleriyle mest eden hafif ekşimsi erikler ile tart ve kek yaptım :)
kek biraz ondan biraz bundan derken çok lezzetli ve yumuşacık oldu
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
yarım su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvıyağ,
yarım su bardağı su,
3 su bardağı un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
6-7 adet erik-anjelik erik
2 yemek kaşığı şeker (eriklerin üstüne dökmek için )

yumurta ve şeker köpürene dek çırpılır,
süt,su,yağ konur karıştırılır,
un,k.tozu,vanilya elenerek yavaş yavaş eklenir,
yağlanmış tepsiye kek harcı dökülür,
erikler dilimler halinde kek harcının üstüne yerleştirilir,
sadece erik dilimlerinin üstlerine şeker dökülür ve ısıtılmış fırında pişirilir
 


27 Ağustos 2013 Salı

MÜCVER-FIRINDA KARIŞIK SEBZE MÜCVERİ



MÜCVER-FIRINDA KARIŞIK SEBZE MÜCVERİ
Lezzetini nasıl anlatsam,neler yazsam herhalde tarif edemem :) hem zeytinyağlı,hem hafif,hem leziz,hem de dolapta artan sebzeler değerleniyor daha ne olsun değil mi dostlar ?
renk cümbüşü yemeğimizin malzemeleri şöyle :
**ben dolapta az kalan ve tazeliğini yitimeye başlayan sebzeleri damak tadımıza göre baharat çeşidiyle harmanlayıp hazırladım,siz kendinize göre karışım hazırlıyabilirsiniz :)
4 adet (küçük boy) kabak,
3 adet havuç,
2 adet patlıcan,
3 adet soğan,
3 adet yumurta,
2 adet kırmızı kapya biber,
maydanoz,
dereotu,
taze nane,
kuru nane,
pul biber,
karabiber,
kimyon,
tuz
3 yemek kaşığı un,
1 fincan sızma zeytinyağı+fırın tepsisini yağlamak için zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
ben kolay olması için mecburen pratik yollar arıyorum :)
yıkanıp temizlenmiş tüm malzemeyi(sebzeleri) büyük boy rondoda parçaladım,karıştırma kabına aldığım harcın içine yumurta,un,baharatları ve yağı ilave edip güzelce harmanladım,yağladığım fırın tepsisine yerleştirdim,
böylece hem yorulmadım,hem kızartma ile uğraşmadan daha sağlıklı yemek pişirdim :)
serviste yoğurt bulundurmanızı öneririm
 

26 Ağustos 2013 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


 
 
 
ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
MERHABALAR,YENİ HAFTANIZ HAYIRLI OLSUN,SELAMLAR,SEVGİLER
2 su bardağı pilavlık (Osmancık) pirinç,
3 su bardağı et suyu veya sıcak su,
1 kahve fincanı arpa şehriye,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
az tuz
öncelikle pirinçler sıcak ve tuzlu suda (1-2 saat kadar)ıslatılır,
tencereye yağlar ve şehriye konur çok hızlı olmayan ateşte hafif yanmamasına dikkat ederek kavrulur,
pirinçle birlikte biraz daha kavrulabilir ama ben bu işlemi kullanmıyorum midemde yanma yaptığı için suya salma işlemini uyguluyorum,
sıcak et suyu,tavuk suyu veya su konur,tuz atılır,
iyice yıkanıp nişastası giderilen pirinçler suyu süzülünce kaynayan suya konur,
önce hızlı sonra yavaş ateşte suyunu çekene kadar kadar kaynatılır,
tencerenin kapağının altına temiz bir bez konur demlenmesi beklenir
 
 

20 Ağustos 2013 Salı

DOMATES REÇELİ, ÇERİ -CHERRY -KİRAZ DOMATES REÇELİ



 
 işteee bizim domates güzelimiz,bana domatesleri bahçesinden toplayıp getiren, sitemizin zeynebi kuzuuuum
 
zeyneb
 
DOMATES REÇELİ, ÇERİ -CHERRY -KİRAZ DOMATES REÇELİ
MERHABALAR,
Bazen ilk denemelerimiz favoriye dönüşebilir , geçen yaz yaptığım  *PATLICAN REÇELİ *  gibi :) hadi canııım domatesin reçeli mi olur :(  hem bunca reçellik meyve varken diyorsanız ben de oluuur -muş :) hem de beklemediğimiz kadar güzel olur-muş derim
üstelik domatesler dalından böylesine tatlı bir kız tarafından toplanır balkona bırakılırsa hemen yapılır :)
nasıl yaptım bu ilginç reçeli ?
1 kase kadar resimde gördüğünüz mini domatesler ( tartmadım gramını bilmiyorum )
1 su bardağı+çeyrek su bardağı şeker,
1 çay bardağına yakın su,
yarım çay kaşığına yakın (çok az ) tereyağı,
yarım çay kaşığı limon tuzu
öncelikle domatesleri yıkayıp saplarını kopardım,
domateslerin altlarını ince kürdanla deldim ki ;içlerine şerbet işlesin,
şeker,su ve tereyağını tencereye koyup 5 dakika kadar kaynattım ,
domatesleri ilave ettim,
**fazla karıştırmadım domatesler parçalanmasın,dağılmasın diye
kıvam alana dek kaynattım,
limon tuzunu koyup 1- 2 taşım kaynatıp ocağı kapattım

18 Ağustos 2013 Pazar

KAHVALTILIK HARİKA BİR LEZZET : YUMURTALI,KAŞARLI,KIRMIZI BİBERLİ PATATES KAVURMA


 
 
KAHVALTILIK HARİKA BİR LEZZET :
YUMURTALI,KAŞARLI,KIRMIZI BİBERLİ PATATES KAVURMA
Sıcağı sıcağına bir tarif ekliyorum,bu sabah kahvaltısında bizim soframızı dolduran patates kavurma ister ana yemek ister kahvaltılık olarak ve misafir sofralarına da çok yakışacak,çünkü oldukça doyurucu, çoook lezzetli, görüntüsü hoş ee daha ne olsun :)
ben 2 kişilik hazırladığım için :
1 adet orta veya büyük boy patates,
2 adet yumurta,
1 adet kırmızı kapya biber,
1 adet yeşil kapya biber,
4 parmak uzunluğunda sucuk,
bir miktar kaşar peyniri dilimi,
az tuz,
2 kaşık sızma zeytinyağı
kabuğu soyulup yıkanan,küp şeklinde doğranmış patatesleri zeytinyağı koyduğum seramik tavada önce hızlı sonra kısık ateşte kapağı kapalı pişiriyorum,ince doğranmış kırmızı ve yeşil kapya biberleri,az sonra sucukları,tuzunu ve daha sonra da kaşar peyniri dilimleri ve yumurtayı koyup kısık ateşte pişene dek tutuyorum


14 Ağustos 2013 Çarşamba

ÇİLEK REÇELİ



ÇİLEK REÇELİ
MERHABALAR,ALTINOLUKTAN  SELAMLAR SEVGİLER
Kaz dağları eteklerindeki köylerden toplanıp kapımıza kadar getirilen miss kokulu çileklerin bir kısmını yedik kalanını da reçel yaptık
aslında şimdiye dek çilek reçeli paylaşmayı hiç düşünmemiştim ama face de bir takipçimin isteği üzerine paylaşayım dedim :)
1 kg çilek
900 gr şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu
çilekler parçalanmadan dikkatlice yıkanır,sapları koparılır,suyu süzülene dek delikli bir kapta bekletilir,reçelin pişeceği tencereye çilekler üstüne de şeker konur buzdolabında 1 gece bekletilir, ertesi sabaha hafif suyu çıkan çilekler ocağa konur,(su koymadım)
** tereyağı konur bu sayede reçel köpüklenmez ve taşmaz
parçalanmaması için çok fazla karıştırılmaz
kısık ateşte koyulaşana dek kaynatılır
limontuzu konur 1-2 taşım daha kaynatıp ocak kapatılır
**hemen yenecekse ılıyınca kaplara konur
**daha sonra yenecekse sıcakken kavanoza konur,kapağı kapatılır ters çevrilir

12 Ağustos 2013 Pazartesi

TAHIL ÇORBASI,BAKLİYAT ÇORBASI,BEREKET ÇORBASI

 
 
TAHIL ÇORBASI
merhabalar,selamlar,sevgiler,hayırlı haftalar
Harika bir çorba var bugün bloğumda,hem çok lezzetli, hem çok besleyici
esmer bulgur,
pirinç,
kırmızı mercimek,
yeşil mercimek,
beyaz barbunya,
badalan (kuru) fasulye,
haşlanmış nohut,
mısır(dondurulmuş ),
**bakliyatları yaklaşık yarımşar çay bardağı kadar kullandım
1 adet havuç,
1 adet kırmızı (kapya) biber,
1 adet soğan,
1 kaşık domates salçası,
1 kaşık acı adana biber salçası,
1 kaşık un,
1 kaşık tereyağı,
2-3 kaşık sızma zeytinyağı,
karabiber,
kimyon,
pul biber,
kuru nane
**maşallah ne kadar bol malzemeli bir çorba oldu :)
 BU ŞİFA DEPOSU ÇORBAYI YAPMAK İSTEYENLER BUYURUN YAPILIŞINA :)
malzemelerin çokluğu  gözünüzü korkutmasın,hazırlaması çok kolay ve eğlenceli evinizde hangi malzemeler varsa onlarla yapabilirsiniz
önce bakliyatları çıkarıp yıkayalım,nohut dışında hepsini  çiğden koydum,
tencereye ince doğranmış soğanı,kırmızı biberi,havucu ve yağları koyup kısa süre soteledim, unu ve salçaları ilave edip un kokusu gidene kadar soteleyip kaynar suyu döktüm,tüm bakliyatı döküp kısık ateşte tencerenin kapağını yarım örtülü şekilde pişirdim, bakliyatlar yumuşayınca baharatlarını atıp
ocağı kapattım
*not: benim kullandığım dondurulmuş mısır,badalan fasulye ve beyaz barbunya çok çabuk piştiğinden,nohut da haşlanmış olduğundan hepsi aynı kıvamda pişti
*bu miktarlarla biraz büyükçe bir tencere doluyor :) kalabalık aileler veya misafir geldiğinde harika olacaktır :) 
 

9 Ağustos 2013 Cuma

GÜVEÇTE KUZU ETLİ SEBZE TÜRLÜ



 
GÜVEÇTE KUZU ETLİ SEBZE TÜRLÜ
ve bahçede yetişen fasulyeler :)
MERHABALAR CANLAR,
Bahçemizde yetişen sırık (taze)fasulyeler tek başına yemek pişirecek miktarda olmadığından sebze türlü yapmaya karar verdim :) toprak güveç kap içinde çok lezzetli bir yemek oldu, zaten toprak güvecin kendine has güzel bir kokusu ve lezzeti oluyor
yarım kg kemiksiz kuşbaşı kuzu eti,
 1 adet patlıcan,
1 adet kabak,
1 adet patates,
taze fasulye,
1 adet kırmızı biber,
4-5 adet yeşil biber,
3 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
tane karabiber,
sızma zeytinyağı,
tuz,
sıcak su,
kekik
etleri yıkayıp güvece koydum, kısa süre orta ateşte pişirdim, bu arada tüm sebzeleri yıkayıp soyup doğradım, etlerin üzerine kat kat yerleştirdim, zeytinyağını ve az tuz koyup kısık ateşte  sebzeler suyunu salana kadar pişirdim, çok az sıcak su ilave ettim,ocağı kapatmadan önce kekik serptim 

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem