işteee bizim domates güzelimiz,bana domatesleri bahçesinden toplayıp getiren, sitemizin zeynebi kuzuuuum
DOMATES REÇELİ, ÇERİ -CHERRY -KİRAZ DOMATES REÇELİ
MERHABALAR,
Bazen ilk denemelerimiz favoriye dönüşebilir , geçen yaz yaptığım *PATLICAN REÇELİ * gibi :) hadi canııım domatesin reçeli mi olur :( hem bunca reçellik meyve varken diyorsanız ben de oluuur -muş :) hem de beklemediğimiz kadar güzel olur-muş derim
üstelik domatesler dalından böylesine tatlı bir kız tarafından toplanır balkona bırakılırsa hemen yapılır :)
nasıl yaptım bu ilginç reçeli ?
1 kase kadar resimde gördüğünüz mini domatesler ( tartmadım gramını bilmiyorum )
1 su bardağı+çeyrek su bardağı şeker,
1 çay bardağına yakın su,
yarım çay kaşığına yakın (çok az ) tereyağı,
yarım çay kaşığı limon tuzu
öncelikle domatesleri yıkayıp saplarını kopardım,
domateslerin altlarını ince kürdanla deldim ki ;içlerine şerbet işlesin,
şeker,su ve tereyağını tencereye koyup 5 dakika kadar kaynattım ,
domatesleri ilave ettim,
**fazla karıştırmadım domatesler parçalanmasın,dağılmasın diye
kıvam alana dek kaynattım,
limon tuzunu koyup 1- 2 taşım kaynatıp ocağı kapattım
Bazen ilk denemelerimiz favoriye dönüşebilir , geçen yaz yaptığım *PATLICAN REÇELİ * gibi :) hadi canııım domatesin reçeli mi olur :( hem bunca reçellik meyve varken diyorsanız ben de oluuur -muş :) hem de beklemediğimiz kadar güzel olur-muş derim
üstelik domatesler dalından böylesine tatlı bir kız tarafından toplanır balkona bırakılırsa hemen yapılır :)
nasıl yaptım bu ilginç reçeli ?
1 kase kadar resimde gördüğünüz mini domatesler ( tartmadım gramını bilmiyorum )
1 su bardağı+çeyrek su bardağı şeker,
1 çay bardağına yakın su,
yarım çay kaşığına yakın (çok az ) tereyağı,
yarım çay kaşığı limon tuzu
öncelikle domatesleri yıkayıp saplarını kopardım,
domateslerin altlarını ince kürdanla deldim ki ;içlerine şerbet işlesin,
şeker,su ve tereyağını tencereye koyup 5 dakika kadar kaynattım ,
domatesleri ilave ettim,
**fazla karıştırmadım domatesler parçalanmasın,dağılmasın diye
kıvam alana dek kaynattım,
limon tuzunu koyup 1- 2 taşım kaynatıp ocağı kapattım
güzel görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun ama tarif yok mu ?
YanıtlaSiltarif hazır :)
SilLeziz görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilTeşekkürlerrrrrrrrr
YanıtlaSilbunu ilk fırsatta deneyeceğim..
Domatesleri toplayan minik hanımın da ellerine de sağlık.....
rica ederim,mutlaka dene derim,pişman olmazsın :)
Silarkadaşımda yapıyor çok güzel bir tarif o karanfilde koyuyordu domatesin o kendine has bir kokusu var onu hiç duymuyorsunuz ellerinize sağlık sizin elinizin lezzetiyle daha güüzel olmuştur
YanıtlaSilben de karanfil koyacaktım ancak eşim koyma ki reçelin tadını anlayabilelim dedi :)
Silçok naziksin teşekkür ederim
ellerinize sağlık. afiyetle..:) değişik gerçekdende..
YanıtlaSilevet hem değişik hem leziz :)
Silhmm ilginç ellerinize sağlık
YanıtlaSilafiyetle
eveeet :))
Silteşekkürler
görüntü çok güzel ,yapmak isterim bende ..lezzetinin de güzel olduğunu düşünüyorum ,elinize sağlık:)
YanıtlaSilbeğenmene sevindim :) yapmanızı tavsiye ederim,lezzetinden şüpheniz olmasın
SilYapmayı denemedim ama Bozcaada'da yemiştim ilk domates reçelini ve favorim olmuştu. Ellerinize ve emeğinize sağlık.
YanıtlaSilbozcaada da çok satılıyor ama asla evde yapılanın yerini tutmaz,,sizde bu tarifi deneyebilirsiniz :)
Silteşekkürler
Çok güzel olmuş,ellerinize sağlık..Değişik lezzetleri denemekte fayda yarar var..Afiyet olsun.
YanıtlaSilteşekkür ederim,ben de aynı fikirdeyim :)
SilHayatımda yemedim fakar görünüşü oldukça muhteşem, belkilde domates reçelinide ilk kez duydum gerçekten emeğinize sağlık
YanıtlaSilSaygılarımlar
SağlıkLaboratuvarı
inanın ben de hiç yemedim tadını çok merak ettim,ilk deneme sonucu beni mutlu etti tavsiye ederim
Silçok teşekkürler,bilmukabele
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilelinize sağlık ilkkez duydum
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER ben de ilk kez yaptım :)
Silmerhabalar ben bunu kireçle yapılıyor diye biliyordum acaba yanlışmı biliyorum birde tereyağ niçin konuluyor bir reçel yapıp satan biri olarak merak ettim emeğinize sağlık
Silmerhaba,farklı tarzda pişirenler var ben ilk kez kendimce bir deneme yaptım ve pişman olmadım :)
Siltereyağı koymamın sebebi : reçelin kaynama esnasında köpürmesini,taşmasını engelliyor
ilginize teşekkür ederim
ne güzel bayıldım , ellerinze sağlık eminim nefis olmuştur.
YanıtlaSil:)) çook nefis,teşekkür ederim
SilEline saglik balim olur hemde nefis olur.
YanıtlaSiloldu oldu bal gibi oldu :)))
SilEllerinize sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilteşekkürler,bilmukabele
Sildomates reçeli daha önce hiç görmemiştim haliyle tadını da bilmiyordum Sizin yaptığınız reçelin tadına bakmak banada nasip oldu,hiç bir şeye ön yargılı olmamak lazım gerçekten çok hoş bir tadı var denemek lazım ellerinize sağlık,çok güzeldi..çok teşekkürler
YanıtlaSilinan ki ben de hiç yemedim ve yapmaya da cesaret edemedim :)
Siliyi ki denemişim değil mi ne dersin :)))
ellerinize sağlık büyükannecim . hiç böyle birşey duymamıştım size de değişiklik olmuştur
YanıtlaSilsenin yaşın biraz büyüsün duyarsın :)) hem de ne değişiklik oldu
Silgerçekten çok hoş,iyi ki denemişsiniz
YanıtlaSilZeynep domatesleri toplamış büyükannesi reçel yapmış hiiç güzel olmaz mı tadından yenmez harika olur elbet
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilMerhabalar domatesler ne kadar kaynayacak acaba bide dagilma oluyomu kaynarken bende yapmayi dusunuyorum elimde iki kilo kadar domates var degerlendirmek istiyorum insallah güzel olur
YanıtlaSilLimon tuzu yerine baska limon suyu olmuyomu?
YanıtlaSiltabi ki limon suyu olabilir,zira önceleri hep limon suyu kullanıyorduk,son yıllarda riske girmemek için limon tuzu kullanıyorum sorun yaşamıyorum
SilEline sağlık ablacım ben de bu sıralar değişik reçel tarifleri peşindeyim bunu da arıyordum yaptığın iyi olmuş denemeliyim sevgiler
YanıtlaSil