Bu Blogda Ara

20 Ağustos 2013 Salı

DOMATES REÇELİ, ÇERİ -CHERRY -KİRAZ DOMATES REÇELİ



 
 işteee bizim domates güzelimiz,bana domatesleri bahçesinden toplayıp getiren, sitemizin zeynebi kuzuuuum
 
zeyneb
 
DOMATES REÇELİ, ÇERİ -CHERRY -KİRAZ DOMATES REÇELİ
MERHABALAR,
Bazen ilk denemelerimiz favoriye dönüşebilir , geçen yaz yaptığım  *PATLICAN REÇELİ *  gibi :) hadi canııım domatesin reçeli mi olur :(  hem bunca reçellik meyve varken diyorsanız ben de oluuur -muş :) hem de beklemediğimiz kadar güzel olur-muş derim
üstelik domatesler dalından böylesine tatlı bir kız tarafından toplanır balkona bırakılırsa hemen yapılır :)
nasıl yaptım bu ilginç reçeli ?
1 kase kadar resimde gördüğünüz mini domatesler ( tartmadım gramını bilmiyorum )
1 su bardağı+çeyrek su bardağı şeker,
1 çay bardağına yakın su,
yarım çay kaşığına yakın (çok az ) tereyağı,
yarım çay kaşığı limon tuzu
öncelikle domatesleri yıkayıp saplarını kopardım,
domateslerin altlarını ince kürdanla deldim ki ;içlerine şerbet işlesin,
şeker,su ve tereyağını tencereye koyup 5 dakika kadar kaynattım ,
domatesleri ilave ettim,
**fazla karıştırmadım domatesler parçalanmasın,dağılmasın diye
kıvam alana dek kaynattım,
limon tuzunu koyup 1- 2 taşım kaynatıp ocağı kapattım

43 yorum:

  1. güzel görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun ama tarif yok mu ?

    YanıtlaSil
  2. Leziz görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürlerrrrrrrrr
    bunu ilk fırsatta deneyeceğim..
    Domatesleri toplayan minik hanımın da ellerine de sağlık.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim,mutlaka dene derim,pişman olmazsın :)

      Sil
  4. arkadaşımda yapıyor çok güzel bir tarif o karanfilde koyuyordu domatesin o kendine has bir kokusu var onu hiç duymuyorsunuz ellerinize sağlık sizin elinizin lezzetiyle daha güüzel olmuştur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de karanfil koyacaktım ancak eşim koyma ki reçelin tadını anlayabilelim dedi :)
      çok naziksin teşekkür ederim

      Sil
  5. ellerinize sağlık. afiyetle..:) değişik gerçekdende..

    YanıtlaSil
  6. görüntü çok güzel ,yapmak isterim bende ..lezzetinin de güzel olduğunu düşünüyorum ,elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim :) yapmanızı tavsiye ederim,lezzetinden şüpheniz olmasın

      Sil
  7. Yapmayı denemedim ama Bozcaada'da yemiştim ilk domates reçelini ve favorim olmuştu. Ellerinize ve emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bozcaada da çok satılıyor ama asla evde yapılanın yerini tutmaz,,sizde bu tarifi deneyebilirsiniz :)
      teşekkürler

      Sil
  8. Çok güzel olmuş,ellerinize sağlık..Değişik lezzetleri denemekte fayda yarar var..Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,ben de aynı fikirdeyim :)

      Sil
  9. Hayatımda yemedim fakar görünüşü oldukça muhteşem, belkilde domates reçelinide ilk kez duydum gerçekten emeğinize sağlık

    Saygılarımlar
    SağlıkLaboratuvarı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanın ben de hiç yemedim tadını çok merak ettim,ilk deneme sonucu beni mutlu etti tavsiye ederim
      çok teşekkürler,bilmukabele

      Sil
  10. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Yanıtlar
    1. TEŞEKKÜRLER ben de ilk kez yaptım :)

      Sil
    2. merhabalar ben bunu kireçle yapılıyor diye biliyordum acaba yanlışmı biliyorum birde tereyağ niçin konuluyor bir reçel yapıp satan biri olarak merak ettim emeğinize sağlık

      Sil
    3. merhaba,farklı tarzda pişirenler var ben ilk kez kendimce bir deneme yaptım ve pişman olmadım :)
      tereyağı koymamın sebebi : reçelin kaynama esnasında köpürmesini,taşmasını engelliyor
      ilginize teşekkür ederim

      Sil
  12. ne güzel bayıldım , ellerinze sağlık eminim nefis olmuştur.

    YanıtlaSil
  13. Eline saglik balim olur hemde nefis olur.

    YanıtlaSil
  14. domates reçeli daha önce hiç görmemiştim haliyle tadını da bilmiyordum Sizin yaptığınız reçelin tadına bakmak banada nasip oldu,hiç bir şeye ön yargılı olmamak lazım gerçekten çok hoş bir tadı var denemek lazım ellerinize sağlık,çok güzeldi..çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inan ki ben de hiç yemedim ve yapmaya da cesaret edemedim :)
      iyi ki denemişim değil mi ne dersin :)))

      Sil
  15. ellerinize sağlık büyükannecim . hiç böyle birşey duymamıştım size de değişiklik olmuştur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin yaşın biraz büyüsün duyarsın :)) hem de ne değişiklik oldu

      Sil
  16. gerçekten çok hoş,iyi ki denemişsiniz

    YanıtlaSil
  17. Zeynep domatesleri toplamış büyükannesi reçel yapmış hiiç güzel olmaz mı tadından yenmez harika olur elbet

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar domatesler ne kadar kaynayacak acaba bide dagilma oluyomu kaynarken bende yapmayi dusunuyorum elimde iki kilo kadar domates var degerlendirmek istiyorum insallah güzel olur

    YanıtlaSil
  21. Limon tuzu yerine baska limon suyu olmuyomu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki limon suyu olabilir,zira önceleri hep limon suyu kullanıyorduk,son yıllarda riske girmemek için limon tuzu kullanıyorum sorun yaşamıyorum

      Sil
  22. Eline sağlık ablacım ben de bu sıralar değişik reçel tarifleri peşindeyim bunu da arıyordum yaptığın iyi olmuş denemeliyim sevgiler

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem