Bu Blogda Ara

26 Ağustos 2013 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI


 
 
 
ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
MERHABALAR,YENİ HAFTANIZ HAYIRLI OLSUN,SELAMLAR,SEVGİLER
2 su bardağı pilavlık (Osmancık) pirinç,
3 su bardağı et suyu veya sıcak su,
1 kahve fincanı arpa şehriye,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
az tuz
öncelikle pirinçler sıcak ve tuzlu suda (1-2 saat kadar)ıslatılır,
tencereye yağlar ve şehriye konur çok hızlı olmayan ateşte hafif yanmamasına dikkat ederek kavrulur,
pirinçle birlikte biraz daha kavrulabilir ama ben bu işlemi kullanmıyorum midemde yanma yaptığı için suya salma işlemini uyguluyorum,
sıcak et suyu,tavuk suyu veya su konur,tuz atılır,
iyice yıkanıp nişastası giderilen pirinçler suyu süzülünce kaynayan suya konur,
önce hızlı sonra yavaş ateşte suyunu çekene kadar kadar kaynatılır,
tencerenin kapağının altına temiz bir bez konur demlenmesi beklenir
 
 

12 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. kavrulmadığı halde. ned egüzel duruyorlar. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, ben kavurarak yapmıyorum,hep suya salma :)

      Sil
  3. canım ellerine sağlık....sevgıler

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık ablacımmm :)
    pilavın yeri başka değil mi :))
    çok öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEŞEKKÜR ederim denizcim,gerçekten pilavsız olmuyor gibi :)
      bilmukabele

      Sil
  5. sizin pilavlarınızın hayranıyım tane tane çoook lezzetli ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. VAAYY! ÇOK GÜZEL OLMUŞ BÜYÜKANNECİM ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  7. Kavurmadan yapilinca daha hafif oluyor, neden bilmiyorum cocuklugumda dügünlerde yapilan pilavlari hatirlatiyor, ellerine saglik

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem