ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
MERHABALAR,YENİ HAFTANIZ HAYIRLI OLSUN,SELAMLAR,SEVGİLER
2 su bardağı pilavlık (Osmancık) pirinç,
3 su bardağı et suyu veya sıcak su,
1 kahve fincanı arpa şehriye,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
az tuz
öncelikle pirinçler sıcak ve tuzlu suda (1-2 saat kadar)ıslatılır,
tencereye yağlar ve şehriye konur çok hızlı olmayan ateşte hafif yanmamasına dikkat ederek kavrulur,
pirinçle birlikte biraz daha kavrulabilir ama ben bu işlemi kullanmıyorum midemde yanma yaptığı için suya salma işlemini uyguluyorum,
sıcak et suyu,tavuk suyu veya su konur,tuz atılır,
iyice yıkanıp nişastası giderilen pirinçler suyu süzülünce kaynayan suya konur,
önce hızlı sonra yavaş ateşte suyunu çekene kadar kadar kaynatılır,
tencerenin kapağının altına temiz bir bez konur demlenmesi beklenir
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. kavrulmadığı halde. ned egüzel duruyorlar. Afiyetler olsun..
YanıtlaSilteşekkür ederim, ben kavurarak yapmıyorum,hep suya salma :)
Silcanım ellerine sağlık....sevgıler
YanıtlaSilçok teşekkürler,bilmukabele
Silellerine sağlık ablacımmm :)
YanıtlaSilpilavın yeri başka değil mi :))
çok öpüyorum seni..
TEŞEKKÜR ederim denizcim,gerçekten pilavsız olmuyor gibi :)
Silbilmukabele
sizin pilavlarınızın hayranıyım tane tane çoook lezzetli ellerinize sağlık
YanıtlaSilbeğendiğin için teşekkür ederim :) sağolasın
SilVAAYY! ÇOK GÜZEL OLMUŞ BÜYÜKANNECİM ELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilvaaaayy ahseenn :))
Silteşekkür ederim
Kavurmadan yapilinca daha hafif oluyor, neden bilmiyorum cocuklugumda dügünlerde yapilan pilavlari hatirlatiyor, ellerine saglik
YanıtlaSil