Bu Blogda Ara

14 Ağustos 2013 Çarşamba

ÇİLEK REÇELİ



ÇİLEK REÇELİ
MERHABALAR,ALTINOLUKTAN  SELAMLAR SEVGİLER
Kaz dağları eteklerindeki köylerden toplanıp kapımıza kadar getirilen miss kokulu çileklerin bir kısmını yedik kalanını da reçel yaptık
aslında şimdiye dek çilek reçeli paylaşmayı hiç düşünmemiştim ama face de bir takipçimin isteği üzerine paylaşayım dedim :)
1 kg çilek
900 gr şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı limon tuzu
çilekler parçalanmadan dikkatlice yıkanır,sapları koparılır,suyu süzülene dek delikli bir kapta bekletilir,reçelin pişeceği tencereye çilekler üstüne de şeker konur buzdolabında 1 gece bekletilir, ertesi sabaha hafif suyu çıkan çilekler ocağa konur,(su koymadım)
** tereyağı konur bu sayede reçel köpüklenmez ve taşmaz
parçalanmaması için çok fazla karıştırılmaz
kısık ateşte koyulaşana dek kaynatılır
limontuzu konur 1-2 taşım daha kaynatıp ocak kapatılır
**hemen yenecekse ılıyınca kaplara konur
**daha sonra yenecekse sıcakken kavanoza konur,kapağı kapatılır ters çevrilir

12 yorum:

  1. Ellerıne sağlık canım,nefis olmuş.Bızım evın en çok sevılen reçeli çilek olunca ekrana kitlendim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,ben yıllardır yapmıyordum ama çilekleri görünce dayanamadım :)

      Sil
  2. Ellerinize sağlık,en sevilen reçel..Çocuk büyük herkesin en sevdiği.Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık.Feriha hanımcım.Çok nefis olmuş.Renginede bayıldım.Afiyetle sağlıkla yiyin İnşaAllah sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler , kokusunu duyurabilsem :) sevgiler

      Sil
  4. ellerınıze sağlık....sevgıler

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık büyükannecim biz de geçen çilek reçeli yapmıştık ama bunun kadar güzel olmamıştı

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem