Bu Blogda Ara

31 Aralık 2012 Pazartesi

PEKMEZ SOSLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI

PEKMEZ SOSLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI
MERHABALAR CANLAR :)
İçinizi ısıtacak,enerji verecek,çok lezzetli ve hafif bir tatlıdır pekmez soslu sütlü irmik tatlısı :)
tarif için daha önce yayınladığım SÜTLÜ İRMİK TATLISI tarifimi tıklayabilirsiniz
ilave olarak yerken üstüne bolca üzüm pekmezi döktük
SEVGİYLE KALIN

PEKMEZ SOSLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI
Malzemeler:
1 lt süt,
7 yemek kaşığı tepeleme irmik,
1 yemek kaşığı nişasta,
12 yemek kaşığı şeker,
1 yemek kaşığı (katı)yağ,
1 vanilya,
1 fiske karbonat

Tencereye irmik,nişasta,şeker ve süt konur tahta kaşıkla dibi tutmasın diye karıştırılarak pişirilir, kaynama noktasına gelince yağ,vanilya,karbonat konur ki; tatlımız hacim yapsın :)       
ocak kapatılır,içi suyla ıslatılan cam kaba tatlı dökülerek yayılır soğuyunca isteğe ve en önemlisi evdeki malzemelere göre süslenir

30 Aralık 2012 Pazar

PATATES PÜRESİ EŞLİĞİNDE MARİNE EDİLMİŞ HİNDİ PİRZOLA VE MANTAR


PATATES PÜRESİ EŞLİĞİNDE MARİNE EDİLMİŞ HİNDİ PİRZOLA VE MANTAR
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
Bir yılın daha sonuna geldik ömrümüzden 365 gün daha yitirdik,hepimize yeni yılda sağlıklı,huzurlu,hayırlı,bereketli bir ömür dilerim
10 adet hindi pirzola,
250 gr kültür mantarı,
baharatlar,
2 adet patates
etleri marine etmek için bir kap içine:
1 adet soğan ve 1 diş sarımsağı rendenin ince tarafı ile rendeledim,
kekik,karabiber,kimyon,pul biber,bitkisel tuz,çok az sıvı yağı koyup karıştırdıktan sonra etleri bu karışımla harmanlayıp kokusu çıkmıyacak şekilde kapağı kapalı olarak buzdolabında beklettim
Pirzolanın kemikleri nerede diyecek olursanız :) yemeğimi seramik tavada pişireceğim için kemiklerin tavanın iç kaplamasına zarar vermesini önlemek için kesip çıkarttım,poşetleyip buzluğa koydum,farklı bir şekilde değerlendiririm inşallah :)
tavayı ısıtıp çok az sızma zeytinyağı döküp etleri koydum,aralarına yıkayıp 2ye veya 4e böldüğüm mantarları ilave ettim önce harlı ateşte,daha sonra kapağını örtüp kısık ateşte etler yumuşak kıvamda pişene dek tuttum
bu arada acele ettiğim için (B planını devreye sokup) patatesleri soyup çok küçük parçacıklar halinde doğrayıp üzerine sıcak su,t1 kaşık tereyağı,1 kaşık zeytinyağı ve bitkisel tuz koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynattım,çırpıcı ile püre haline geldi,yemeğimize eşlik etti :)

28 Aralık 2012 Cuma

HAVUÇLU,KIRMIZI BİBERLİ VE SOĞANLI PİRİNÇ PİLAVI


HAVUÇLU,KIRMIZI BİBERLİ VE SOĞANLI PİRİNÇ PİLAVI
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER BENDEN SİZE HEPİNİZE :)
MÜBAREK CUMA GÜNÜMÜZ HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI,BEREKETLİ VE HAYIRLARLA DOLU GEÇSİN İNŞAALLAH :)
Klasik pilav yemekten bıktıysanız size değişik bir lezzetteki bu pilavı önerebilirim, eşime pilav yapmak istiyorum ama içine kırmızı kapya biber koymayı deneyeceğim dediğimde aa olur mu öyle deneme güzel olmayabilir dedi ama iç sesim dene dedi ne iyi etmiş :)
2 su bardağı pilavlık pirinç,
3 su bardağı sıcak su veya et suyu,
2 adet kırmızı biber,
1 adet büyük boy havuç,
1 adet küçük soğan,
2 kaşık sızma zeytinyağı,
1 kaşık tereyağı
Tencereye z.yağı,tereyağı,ince doğranmış soğan ve biberler,iri rendelemiş havuç konur,kısa süre sotelenir,sıcak su veya et suyu,tuz konur,
daha önceden sıcak ve tuzlu suda bekletilen pirinçler kırmadan nişastası gidene dek yıkanır suyu süzülür ve tencereye konur,
ocak önce hızlı sonra yavaşa alınır,pilav suyunu çekinceye kadar kaynatılır,
kapağın altına temiz bir bez konarak pilavın demlenmesi beklenir.

daha önce SOĞANLI ETLİ VE HAVUÇLU PİLAV  yapmıştım ama bu kırmızı biberli :)

bakmak isterseniz: PİLAVLAR BURADA

23 Aralık 2012 Pazar

BİTTER ÇİKOLATALI SÜTLAÇ




BİTTER ÇİKOLATALI SÜTLAÇ
MERHABALAR AEKADAŞLAR,SELAMLAR,SEVGİLER,MUTLU PAZARLAR
Kendimi şımartmaya karar verdim :) eşim sütlaç isteyince ona çikolatalı yapayım mı diye sordum yok her zamanki gibi sade yap belki güzel olmaz dedi,ama kendim için çok az da olsa  bir miktarını çikolata ile denemeliyim diye düşündüm :) kaselere boşaltırken 2 kaselik miktarı tencerede bıraktım içine 4 adet bitter çikolata koydum (kakao koymadım) sıcaklığıyla hemen eridi, kaseye boşattım
sonuç: inanın ben çok ama çok  beğendim :) belki bitter çikolatayı sevdiğimdendir diye düşündüm ama eşim de çok beğendi :)

1 litre süt,
1 çay bardağı pirinç,
1 su bardağına yakın su,
toz şeker( az şekerli yaptığım için göz kararı koydum),
1 yemek kaşığı pirinç unu,
1 yemek kaşığı mısır nişastası,
2 kase sütlaç için 4 adet bitter madlen çikolata(arka resimde görülen kare şeklindeki çikolata)
üstünü süslemek için hindistancevizi,granül,vs

19 Aralık 2012 Çarşamba

FIRIN MAKARNA




KIRMIZI BİBERLİ,PEYNİRLİ,MAYDANOZLU FIRIN MAKARNA
Çoğumuzun severek yediği hem lezzetli,hem enerji verici bir yemek,içine koyduklarımızla  besleyici özelliğini artırmak mümkün :)
1 paket fırın makarna,
2 adet yumurta,
1 çay bardağı fındık yağı,
2 çay bardağı süt,
beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi,
kıyılmış maydanoz,
2 adet kırmızı kapya biber,
tuz,
karabiber,
pul biber

17 Aralık 2012 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU ARA KATI BOL MUZLU PASTA

ÇİKOLATALA SOSLU ARA KATI BOL MUZLU PASTA
Hem de çook kolay bir pasta yani benim gibi sağlığı yerinde olmayanların rahatlıkla yapabileceği bir pasta amma ;
:( maalesef bu kadar basit bir iş bile beni inanılmaz derecede yordu desem bana inanırmısınız ? malzemeler: 1 adet 2 katlı sade pastaban,
2 adet muz,
süt(hem keki ıslatmak,hem kremayı çırpmak için),
yarım paket çikolata sos
pastabanın ilk katı şekerle karıştırılmış süt ile ıslatılır,
krema pişirilir veya benim yaptığım gibi :) hazır paket halinde satılan toz süt veya su ile mikserle çırpılır,
çikolata sos da su veya süt ile karıştırılarak kaynatılır,
ilk kat kekin üstüne kremanınyarıya yakını sürülür,üstüne dilimlenen muzlar yerleştirilir,
2.kat kek de süt ile ıslatılarak yerleştirilir,kalan krema en üste sürülür,çikolata sos istenilen şekilde dökülür
işte hepsi bu kadar ama; bu kadarını bile tek başıma yapamadım :( sağolsun eşimin yardımı çok oldu, mikseri çalıştırmak, kremayı çırpmak, çikolata sosu ocakta karıştırmak ...
ve bu pasta bir KERMES için yapıldı 

ÇAM MELKİ MANTARI İLE MANTAR SOTE

MERHABALAR
Yeni haftanız hayırlı olsun dostlar,
başarılarla dolu sağlıklı ve mutlu bir hafta dilerim :)
havalar yağışlı olunca buralardaki pazarlarda bolca çam mantarı (MELKİ) satılır,altınoluk,akçay,edremit pazarlarında kaz dağlarından toplanan mantarları almak mümkün
daha önce de aynı mantarla sote tarifi eklemiştim  ama bu defa mantarları çok topraklı çamurlu oldukları için çok yıkamama rağmen önce kısa süre haşladım
tavaya az miktarda zeytinyağı koyup  ısınınca az haşlanmış ve küçük doğranmış mantarları kavurdum,bu arada soğanları piyazlık,yeşil ve kırmızı biberleri,domatesleri küçük doğrayıp mantarlara ilave ettim,tuzunu karabiberini ilave edip ocağı kapattım


16 Aralık 2012 Pazar

FIRINDA BOL SEBZELİ,TAZE BİBERİYELİ TAVUK PİRZOLA

FIRINDA BOL SEBZE EŞLİĞİNDE TAZE BİBERİYELİ TAVUK PİRZOLA
MERHABALAR,MUTLU PAZARLAR,SEVGİLER
Aralık ayının tam ortasındayız dolayısıyla kış mevsimini ve çok soğuk günler yaşıyoruz,
ALLAH cc bu havada evi,yakıtı,yiyeceği,giyeceği olmayanların yar ve yardımcısı olsun.
yemeğimiz hazırlaması kolay,görüntüsü iç açıcı rengarenk :),yemesi lezzetli ve oldukça bereketli bir fırın yemeği :)
istenildiği kadar veya kişi sayısı kadar tavuk eti(ben pirzola kullandım),
patates,
domates,
yeşil biber,
kırmızı kapya biber,
tane renkli karabiber,
taze biberiye,
defne yaprağı,
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı tereyağı
Öncelikle tavuk eti yıkanır ve sıcak su konarak kısa süre haşlanır,
patates(ler) doğranıp 1 veya 2 kaşık zeytinyağı ile kısa  süre sotelenir(lezzetini artırmak ve pişme süresini kısaltmak için)
biberler ve domatesler de tavadaki aynı yağ ile harlı ateşte sotelenir
fırın tepsisine az haşlanan tavuk etleri konur, üstüne sotelenen patatesler,yeşil biberler,kırmızı biberler,domatesler,konur, tane karabiberler,defne yaprakları,taze yeşil biberiyeler ara ara yerleştirilir,en son tencerede haşlanan tavuğun suyu ve tereyağı parçaları da konur ve fırında üstü kızarana dek pişirilir

13 Aralık 2012 Perşembe

TAM BUĞDAY UNLU,ZEYTİNYAĞLI PAMUK POĞAÇA




MERHABALAAR CANLAR :) NASILSINIZ ???
Bugün sizlerle daha önce yaptığımız harikulade yumuşaklıkta olan poğaça tarifimi paylaşmak istedim,elinizin altında tam buğday ununuz varsa acilen bu tarifi denemenizi öneririm,size kesin lezzet ve inanılmaz yumuşaklık garantisi veriyorum :)
TAM BUĞDAY UNLU,ZEYTİNYAĞLI  ! PAMMUK POĞAÇA
yarım su bardağı sızma zeytinyağı,
yarım su bardağı ılık su,
yarım su bardağı ılık süt,
yarım su bardağı yoğurt,
2 yumurtanın akı (sarıları üstüne),
2 su bardağı tam buğday unu,
3 su bardağı beyaz un,
1 paket instant maya,
1 paket kabartma tozu,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
susam,
iç malzeme için: ben kıyma,soğan,patates ve baharat kullandım

10 Aralık 2012 Pazartesi

TAM BUĞDAY UNLU,BOL KURU MEYVELİ,CEVİZLİ PERİŞAN VEYA DAĞINIK KURABİYE



MERHABALAR CANLAR :) SELAMLAR
TAM BUĞDAY UNLU, BOL KURU MEYVELİ,CEVİZLİ PERİŞAN VEYA DAĞINIK KURABİYE
1 su bardağı fındık yağı,
yarım su bardağı pudra şekeri,
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı,
2 adet yumurta,
2 su bardağı tam buğday unu,
2 su bardağı beyaz un,
1 paket kabartma tozu,
2 paket vanilya
*-*
ÇEŞNİ OLARAK :
(evde olan malzemelerden yeteri kadar kullandıklarım)
siz arzu ettiğiniz çeşitlerle ve miktarda sevdiğiniz ve evinizde olanlarla hazırlarsınız
iri kıyılmış ceviz,
kırık fındık,
küçük doğranmış gün kurusu kayısı,
doğranmış hurma,
doğranmış kuru incir(güz inciri),
kuru üzüm(izmir üzümü)
****ARİFE TARİF GEREKİR Mİ ? NE DERSİNİZ
SEVGİYLE KALIN

6 Aralık 2012 Perşembe

SÜTLÜ KEMALPAŞA (PEYNİR) TATLISI



MERHABALAR,SELAM İLE
SÜTLÜ KEMALPAŞA (PEYNİR ) TATLISI
Kemalpaşa tatlısı çok lezzetli kendine has kokusu  olan yumuşacık bir tatlıdır,ben bu tatlıyı arada sırada sütle pişiririm,içinde zaten peynir olduğundan lezzeti çok daha güzel oluyor (bize göre)
*siz henüz sütle pişirmeyi denemediyseniz kesinlikle tavsiye ediyorum :)
 1 paket  (25) adet tatlı,
1 lt süt,
*su ve süt karışımı ile de olabilir ama sade süt daha hoş hele bir dee katkısız açık sütle yapılırsa işte o zaman kıvamı,lezzeti tavan yapar :)
2,5--3 su bardağı şeker(miktarı kişiye göre değişir,biz çok ağır tatlı yemiyoruz),
1 çay kaşığı tereyağı
süt,şeker ve tereyağını geniş ve derin olmayan bir tencerede kaynatıyoruz,
içine kemalpaşa tatlılarını atıyoruz,
çok hızlı olmayan ateşte ağzı açık yumuşayana kadar pişiriyoruz,
*şerbeti artarsa; pişen tatlıları düz cam bir kaba alıp,kalan şerbeti biraz daha kaynatıp koyulaştırıp üstüne döküyoruz
soğuyunca üstüne bol hindistan cevizi rendesi,kaymak,dondurma vb koyarak servis ediyoruz


5 Aralık 2012 Çarşamba

TEL ŞEHRİYELİ HAVUÇ ÇORBASI



MERHABALAR CANLAR
TEL ŞEHRİYELİ HAVUÇ ÇORBASI
Havalar iyice soğudu kar yağdı yağacak,yani kış geldi,
 içimizi ısıtacak,çok lezzetli,faydalı bir çorba,
ayrıca dolapta kararmaya,buruşmaya başlayan,suyu azalan havuçları değerlendirdim,bu da beni çok mutlu etti :)
4 adet havuç,
1 su bardağı süt,
1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı (tepeleme) un,
2 kaşık tereyağı,
2 kaşık zeytinyağı,
tuz(bitkisel tuz),
1 çay bardağı tel şehriye,
1 litre sıcak su,
karabiber,
pul biber
Havuçların üstünü temizleyip birkaç parçaya bölüp,kabuklarını temizlediğim soğan ve sarımsağı rondoda parçaladım,
tencereye yağları ve bu karışımı koyup soteledim,
tel şehriyeyi ardından unu da koyup hepsini birlikte un kokusu gidene kadar kısık ateşte az daha kavurdum,
sütü ve sıcak suyu ilave edip karışımı homojen hale getirdim,
 bir bakıma beşamel sos hazırladım,sonradan terbiyeye gerek kalmadı :)
şehriyeler pişip yumuşayana kadar kaynattım
kesinlikle tavsiye ederim,inanılmaz lezzetli bir çorba oldu

4 Aralık 2012 Salı

FIRIN POŞETİNDE KUZU PİRZOLA



                  MERHABALAR SELAM İLE :)
FIRIN POŞETİNDE BOL KEKİKLİ,BİBERİYELİ,BAHARATLI,PATATESLİ KUZU PİRZOLA
Sağlığım yerinde olmadığı günlerde başvurduğum yöntemlerden biridir,fırın poşetine sebze,balık  veya eti koyup pişirmek :) hem ben yorulmuyorum,hem ev kokmuyor,hem buharıyla oldukça lezzetli bir yemek oluyor
2 kişi için; 4 adet kuzu pirzola,2 adet patates ve bol baharat kullandım
patatesleri soyup elma dilimi şeklinde kestim bir kap içinde eti,patatesi,kuru biberiyeyi,kekiği,karabiber,tuz,kimyon,pul biber vb baharatları harmanladım,1 kaşık un koyduğum poşete karışımı yerleştirip aralarına defne yaprakları koydum ama bu arada çok az zeytin yağı koymayı unutmuşum :))poşeti bağlayıp çatalla birkaç delik açtıktan sonra maksimum 200 c fırında pişirdim


1 Aralık 2012 Cumartesi

FIRINDA PATLICAN KEBABI

 
Posted by Picasa
MERHABALAR :)
FIRINDA PATLICAN KEBABI
Yapımı basit ama,görüntüsü estetik ve yemesi nefis bir yemek :)
ayrıca kızartmadan çiğden yapılıyor olması da bir ARTI :)
gerekli malzemeler:
4 adet patlıcan(özellikle yazın taze bahçe patlıcanı çok daha lezzetli olur),
400 grkıyma,
1 baş soğan,
1 diş sarımsak,
tuz,
2-3 adet domates,
3-4 adet yeşil biber,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
1tatlı kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı domates salçası,
sıcak su
SEVGİ,MUHABBET,DUA,BESMELE :)
! bu kebabın genellikle kabukları soyulmadan hazırlandığını görüyorum,kebapçılar da kabuğuyla pişiriyorlar,benim hoşuma gitmediği için ben şu şekilde hazırladım :
patlıcanları alacalı soyup 2 parmak eninde dilimleyip tuzlu suda acısı gidene dek tuttum ,
bu arada kıymayı bir kaba aldım içine rondodan geçirdiğim soğan ve sarımsağı,tuzu,koyup harmanladım, patlıcanlara yetecek sayıda parçaya bölüp yuvarlak köfte şekli verdim,
patlıcan dilimlerini yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra 1 patlıcan 1 köfte şeklinde yuvarlak fırın tepsisine dizdim,
ortada kalan boşluğa dilimlediğim domates biberleri yerleştirdim,
üstlerine kaşıkşa zeytinyağı gezdirip fırında kızarana dek pişirdim,
salçayı sıcak su ile açıp üstüne döktüm,
 tereyağı parçacıkları da koyup bir müddet daha pişirdim,
havuçlu pirinç pilavı ile birlikte servis yaptım

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem