VİŞNELİ PASTA
4 adet yumurta,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 kahve fincanı sıvıyağ,
1 kahve fincanı süt,
1 kahve fincanı vişne suyu,
Yarım su bardağı çekirdeksiz vişne taneleri,
2 su bardağından 1 parmak eksik un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
**Vişne sosu:
1,5 su bardağı vişne suyu(vişne kompostosunun suyu),
Yarım su bardağı çekirdeği çıkmış vişne taneleri,
1 çorba kaşığı şeker,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 çorba kaşığı buğday nişastası
** vişneleri yazın mevsiminde dondurucuya koydum,çıkarıp komposto yaptığımda suyundan ve tanelerinden ayırıp pastada kullandım
Pudra şekeri ve yumurtaları mislerle kabarıncaya kadar çırptım,
Sıvı malzemeleri ve un,kabartma tozu,vanilyayı ilave edip kek hamurunu hazırladım,
Hamuru yağlanmış kalıba döktükten sonra vişne tanelerini de ilave ettim,
Ön ısıtmalı 180 c fırında keki pişirdim,
Kek pişerken sos malzemelerini karıştırarak kaynattım,
Soğuyan kekin üstüne vişne sosunu döküp ne mi yaptım??????
Acilen fotoğraf makinamı alıp başladım resim çekmeye,bilgisayara aktarmaya daha sonra da servis yaptım,komşuma ikram ettim veee yedim çok beğendim
Kekinin az şekerli sosunun da hafif mayhoş(ekşi) olması yaz için ideal bir pasta