Bu Blogda Ara

31 Mayıs 2009 Pazar

VİŞNELİ PASTA






VİŞNELİ PASTA

4 adet yumurta,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 kahve fincanı sıvıyağ,
1 kahve fincanı süt,
1 kahve fincanı vişne suyu,
Yarım su bardağı çekirdeksiz vişne taneleri,
2 su bardağından 1 parmak eksik un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
**Vişne sosu:
1,5 su bardağı vişne suyu(vişne kompostosunun suyu),
Yarım su bardağı çekirdeği çıkmış vişne taneleri,
1 çorba kaşığı şeker,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 çorba kaşığı buğday nişastası
** vişneleri yazın mevsiminde dondurucuya koydum,çıkarıp komposto yaptığımda suyundan ve tanelerinden ayırıp pastada kullandım
Pudra şekeri ve yumurtaları mislerle kabarıncaya kadar çırptım,
Sıvı malzemeleri ve un,kabartma tozu,vanilyayı ilave edip kek hamurunu hazırladım,
Hamuru yağlanmış kalıba döktükten sonra vişne tanelerini de ilave ettim,
Ön ısıtmalı 180 c fırında keki pişirdim,
Kek pişerken sos malzemelerini karıştırarak kaynattım,
Soğuyan kekin üstüne vişne sosunu döküp ne mi yaptım??????
Acilen fotoğraf makinamı alıp başladım resim çekmeye,bilgisayara aktarmaya daha sonra da servis yaptım,komşuma ikram ettim veee yedim çok beğendim
Kekinin az şekerli sosunun da hafif mayhoş(ekşi) olması yaz için ideal bir pasta

30 Mayıs 2009 Cumartesi

İÇ PİLAV


İÇ PİLAV

2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı su,
1 adet soğan,
1 fincan dolmalık fıstık,
1 fincan dolmalık üzüm,
Yarım demet dereotu,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 çay kaşığı toz tarçın,1 kaşık tereyağı,
1 kaşık zeytinyağı
Pirinçler tuzlu sıcak suda bekletilir,güzelce yıkanır ve suyu süzülür,
Tencereye yağ ve ince doğranmış soğanlar ve fıstık konur hafifçe pembeleştirilir,
Pirinç ve su(arzuya göre tuz veya bulyon ilave edilir)koyarak pirinçler suyunu çekene kadar kaynatılır,
Üzümleri ilave edip kapağın altına kağıt havlu koyarak ocak kapatılır
Bu arada benim yaptığım gibi yenibahar ve tarçın unutulmadan dökülür
Maalesef ben resim çektikten sonra baharatlarını döktüm

29 Mayıs 2009 Cuma

ENGİNAR ÇANAĞINDA İÇ PİLAV YADA KOLAY DOLMA




ENGİNAR ÇANAĞINDA İÇ PİLAV YA DA KOLAY ENGİNAR DOLMASI

Soyulmuş alınan enginarları yıkayıp tencereye koydum,
Her enginarın ortasına birer çay kaşığı tuz ve şeker,birer tatlı kaşığı zeytinyağı koydum,1 fincan kadar su ilavesiyle kısık ateşte kısa sürede lokum kıvamında pişirdim,yarım limonun suyunu ilave ettim,
Servis yaparken enginarların ortasına yeterince **İÇ PİLAV koyup üstlerine dereotu koydum
Hem yapması kolay bir dolma,hem görüntüsü hoş bir yemek oldu

MUZLU İNCİLİ SÜRPRİZ PASTA VEYA TURTA




MUZLU İNCİLİ SÜRPRİZ PASTA ya da TURTA
3 adet muz,
125 gr margarin,
2,5 kahve fincanı tozşeker,
3 adet yumurta,
4 kahve fincanı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 kahve fincanı meyve suyu(vişne kompostosundan kullandım),
1 çay kaşığı tarçın,
2fincan kadar çekilmiş ceviz
Üstüne :
Pudra şekeri,
Süslemek için inci şekerlemeler
Kokusuyla lezzetiyle insanı cezbeden pastayı ilk kez denedim ve çok beğendim, tavsiye ederim
Muzları soyup çatalla ezip püre haline getirdim,
Margarin ve toz şekeri mikserle çırptım,
Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ettim,
Muz püresini,un,kabartma tozu,vanilyayı ilave ettim,
Karışımdan 4 çorba kaşığı kadar bir kaba ayırdım,
Yağlanmış 20 cm çapındaki kalıba karışımı döktüm,
Ön ısıtmalı 180 c fırında 15 dk pişirdim,
Bu arada ayırdığım turta hamuruna vişne suyu,ceviz ve tarçını ekledim,
15 dk sonra turtayı fırından çıkarıp üstüne cevizli karışımı döküp tekrar fırına koyup 20 dk daha pişirdim,
Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra üstüne pudra şekeri serpip evdeki şekerlerle süsledim


KREMALI BAGET VE PATATES


KREMALI BAGET VE PATATES

Ben tarif yazmaya gerek görmemiştim ama tarif isteği gelince basitte olsa yazayım dedim
İsteğe ve kişi sayısına göre patates ve baget ya da tavuk eti,
1 küçük kutu krema,
Tuz ve baharat
Yıkanıp tuzlanan baharatlanan tavuk etleri ve doğranmış az tuzlanmış patatesler krema ile karıştırılıp fırın kabına yerleştirilir ve fırında kızarana kadar pişirilir
Değişik bir o kadar da alışık olmadığımız damak tadı ama biz beğendik tavsiye ederim


24 Mayıs 2009 Pazar

KREMALI ISPANAK ÇORBASI


KREMALI ISPANAK ÇORBASI

Yaz için dondurucuya koyacağım ıspanak püresini hazırlarken ayırdığım az miktardaki püre ile yaptığım çorbayı biz çok beğendik.
2-3 çorba kaşığı kadar ıspanak püresi
1 fincan tel şehriye,
3 kaşık krema,

ıspanak püresini bir tencereye koyup 1 litre kadar su ile kaynattım ,
tel şehriye ve 1 adet bulyon ilave ettim şehriyeler pişince
kremayı yavaşça çorbaya ilave ettim,
üstüne yağ ve kırmızı biber döktüm.

22 Mayıs 2009 Cuma

32.YIL PASTASI VE EVLİLİK YILDÖNÜMÜ


32.YIL PASTASI

Tabiî ki bu isimde bir pasta yok! Bugün evliliğimizin 32.yıldönümü :) bu nedenle pastamın adı 32.yıl pastası oldu
4 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
3 türk kahvesi fincanı un,
1 türk kahvesi nişasta,
1 türk kahvesi fincanı yoğurt,
3 çorba kaşığı sıcak su,
2 çorba kaşığı sıvı yağ,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
1 limonun kabuğunun rendesi
Pasta kreması,
Krema için süt,
Damla çikolata,toz antepfıstığı,boncuk şekerlemeler
Yumurtaların akları bir fiske tuz ile kar gibi olana kadar çırpılır,
Sarıları şekerle birlikte köpürtülür,
Yağ,yoğurt,limon rendesi ve su ilavesiyle yumurta sarıları tekrar çırpılır,
Un,nişasta,kab tozu,vanilya elenerek karışıma ilave edilir,
En son kar halindeki yumurta akları yavaşça kek hamuruna ilave edilir,
25 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökülen karışım ön ısıtmalı 150 c fırında 45-50 dk pişirilir,kürdan testi ile kontrol edilir,yapışmıyorsa pişmiştir
Pasta kreması(vanilinli):
Paketteki tarife uyarak toz karışım ve süt mikserle çırpılır
Enine ikiye kesilen kekin arasına kremanın yarıya yakını sürülür,damla çikolata ve toz Antep fıstığı dökerek kekin diğer parçası kapatılır
En üstede krema sürüp evde ne varsa onunla süslenir özel olarak çıkıp süslemeler almadım,çünkü evdeki ve eldeki imkanları kullanmayı seviyorum,daha çok mutlu oluyorum





EVLİLİK YILDÖNÜMÜ
PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALAN TEK ŞEY SEVGİDİR
Zaman çok kısa nasıl oldu da 32 yıl geçti? Yaşam boyu birlikte olmaya karar verdiğimiz günden bu yana her durumda birlikte olduk ,her şeyi birlikte paylaştık.
Bize bu zaman içerisinde birlikte gülmeyi, gezmeyi,mutlu olmayı,sevinçler,üzüntüler hatta hastalıklar yaşatarak, terbiye edip kendini unutturmayan RABBİMe sonsuz hamdü senalar olsun.
Kadınlar hatırlanmak ister(miş)!Doğum günü,evlilik yıldönümü gibi özel günlerde hatırlanmanın kadınların en önemli duygusal beklentisi olduğunu söyleyen uzmanlar şöyle diyorlar:
K adınlar 18 yaşında iken hangi heyecan ve tutkuyla sevilmişse, 50 yaşına geldiğinde de aynı heyecan ve tutkuyla sevilmek ister, hediyeden çok hatırlanmak,bir çift güzel söz duymak yeter. Erkekler ise doğum günü,evlilik yıldönümü gibi günlerde hatırlanmadıklarında üzülmezler,ama kadın böyle değildir.
Özel günlerde mümkün olduğunca çok iltifat duymak ister.
Çok mu zor şey istiyoruz acaba ne dersiniz???????????????

16 Mayıs 2009 Cumartesi

SOSTA MİSKET KÖFTE VE GARNİTÜRLÜ PİLAV


SOSTA MİSKET KÖFTE VE GARNİTÜRLÜ PİLAV

Klasik köfte yoğrulur,misket şeklinde küçük yuvarlaklar yapılır,
Yağda kızartılır,
Sos için:
Yazdan hazırladığım ve severek tükettiğimiz domates rendesini bir tavaya koydum,içine sarımsak,pul biber karabiber,kimyon,kekik,toz şeker ve zeytinyağı ilave edip az kavurdum
Havuç ve bezelye ilaveli pirinç pilavı ile kızarmış patates,domates sos ve köfteleri servis yaptım



TARÇINLI KEK



TARÇINLI KEK
Harika lezzetli yumuşacık bir kek tarifi

3 adet yumurta,
2 fincan tozşeker(büyük boy fincan resimdeki) ,
1 fincan sıvıyağ,
1 fincan su,
3 fincan un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 çorba kaşığı toz tarçın
Önce yumurtalar köpürene kadar sonrada şekerle birlikte çırpılır,
Yağ ve su ilave ederek az daha çırpılır,
Vanilya,kabartma tozu ve un ilave ederek kek hamuru hazırlanır ve hamurdan az miktar ayrılıp tarçınla karıştırılır
Kek kalıbına kek hamuru dökülür,üstüne tarçınlı karışım dökülür ve ön ısıtmalı 170c fırında yaklaşık 40 dk pişirilir.

KEPEKLİ EKMEK VE ÇEŞNİLİ MİNİ EKMEKÇİKLER

KEPEKLİ EKMEK


HURMALI EKMEK




ZEYTİNLİ EKMEK




BAHARATLI EKMEK



CEVİZLİ EKMEK















*BAHARATLI EKMEK*





KEPEKLİ EKMEK ve ÇEŞNİLİ MİNİ EKMEKÇİKLER

5 su bardağı kepekli tam buğday unu,
1 su bardağı beyaz un,
1 su bardağı ılık süt,
2 su bardağı ılık su,
1 paket (42gr) yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
Çeşnili ekmekler için:
Ceviz içi,
Hurma,
Zeytin,
Karışık baharatlar

Önce maya ılık sütte eritilir,diğer malzemelerle karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir,mayalanması için bekletilir.
Mayalanan hamurdan arzuya göre ister sade ister çeşnili küçük ekmekçikler unlu tezgahta hazırlanır tepsiye yerleştirip tekrar mayalanması için bekletilir.
210 c fırında pişirilir ***püf noktası:fırına ısıya dayanıklı içi su dolu küçük bir kap yerleştirilir böylelikle ekmekler yumuşacık olur.



8 Mayıs 2009 Cuma

KARNIYARIK(kuşbaşı etle)



KARNIYARIK (kuşbaşı etle)

Patlıcan,
Kuşbaşı et,
Soğan,
Domates,
Biber,
Maydanoz,
Kızartmak için yağ,
Et için az miktarda süt
Önce patlıcanlar alacalı soyulur tuzlanır ve bekletilir,bu sayede acı suyu çıkar ve kızartma esnasında fazla yağ çekmez,
Kuşbaşı etlerin üstüne az süt konur (etlerin yumuşak olması için)az pişirilir,
Üstüne doğranmış soğan,biber,rende domates konur,az sotelenir,kıyılmış maydanoz,tuz, karabiber ile lezzeti artırılır,
Yıkanıp kağıt havlu ile kurulanan patlıcanlar kızgın yağda altüst edilerek kızartılır,
Cam fırın kabına yerleştirilen patlıcanların ortaları kesilerek iç malzemesi paylaştırılır ve 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı koyarak 210c fırında pişirilir.

3 Mayıs 2009 Pazar

YOĞURTLU KESME MANTI


YOĞURTLU KESME MANTI
Erişte hamuru gibi hazırlanan hamurlar açılıp küçük kare şekilde kesilir ve kurutulur
Kafi miktarda hamur kaynayan tuzlu suda haşlanır,soğuyunca sarımsaklı yoğurt ve domates sosla servis edilir

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem