HURMALI EKMEK
ZEYTİNLİ EKMEK
*BAHARATLI EKMEK*
*BAHARATLI EKMEK*
KEPEKLİ EKMEK ve ÇEŞNİLİ MİNİ EKMEKÇİKLER
5 su bardağı kepekli tam buğday unu,
1 su bardağı beyaz un,
1 su bardağı ılık süt,
2 su bardağı ılık su,
1 paket (42gr) yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
Çeşnili ekmekler için:
Ceviz içi,
Hurma,
Zeytin,
Karışık baharatlar
Önce maya ılık sütte eritilir,diğer malzemelerle karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir,mayalanması için bekletilir.
Mayalanan hamurdan arzuya göre ister sade ister çeşnili küçük ekmekçikler unlu tezgahta hazırlanır tepsiye yerleştirip tekrar mayalanması için bekletilir.
210 c fırında pişirilir ***püf noktası:fırına ısıya dayanıklı içi su dolu küçük bir kap yerleştirilir böylelikle ekmekler yumuşacık olur.
5 su bardağı kepekli tam buğday unu,
1 su bardağı beyaz un,
1 su bardağı ılık süt,
2 su bardağı ılık su,
1 paket (42gr) yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
Çeşnili ekmekler için:
Ceviz içi,
Hurma,
Zeytin,
Karışık baharatlar
Önce maya ılık sütte eritilir,diğer malzemelerle karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir,mayalanması için bekletilir.
Mayalanan hamurdan arzuya göre ister sade ister çeşnili küçük ekmekçikler unlu tezgahta hazırlanır tepsiye yerleştirip tekrar mayalanması için bekletilir.
210 c fırında pişirilir ***püf noktası:fırına ısıya dayanıklı içi su dolu küçük bir kap yerleştirilir böylelikle ekmekler yumuşacık olur.
oy oy oy bunlar ne güzel ekmekler görünüşler tablo gibi elleriniz dert görmesin
YanıtlaSilof of ne güzel gözüküyor.öyle canım çekti ki anlatamam.
YanıtlaSilçok lezzetl görünüyorlar
YanıtlaSil