Bu Blogda Ara

16 Mayıs 2009 Cumartesi

KEPEKLİ EKMEK VE ÇEŞNİLİ MİNİ EKMEKÇİKLER

KEPEKLİ EKMEK


HURMALI EKMEK




ZEYTİNLİ EKMEK




BAHARATLI EKMEK



CEVİZLİ EKMEK















*BAHARATLI EKMEK*





KEPEKLİ EKMEK ve ÇEŞNİLİ MİNİ EKMEKÇİKLER

5 su bardağı kepekli tam buğday unu,
1 su bardağı beyaz un,
1 su bardağı ılık süt,
2 su bardağı ılık su,
1 paket (42gr) yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
Çeşnili ekmekler için:
Ceviz içi,
Hurma,
Zeytin,
Karışık baharatlar

Önce maya ılık sütte eritilir,diğer malzemelerle karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir,mayalanması için bekletilir.
Mayalanan hamurdan arzuya göre ister sade ister çeşnili küçük ekmekçikler unlu tezgahta hazırlanır tepsiye yerleştirip tekrar mayalanması için bekletilir.
210 c fırında pişirilir ***püf noktası:fırına ısıya dayanıklı içi su dolu küçük bir kap yerleştirilir böylelikle ekmekler yumuşacık olur.



3 yorum:

  1. oy oy oy bunlar ne güzel ekmekler görünüşler tablo gibi elleriniz dert görmesin

    YanıtlaSil
  2. of of ne güzel gözüküyor.öyle canım çekti ki anlatamam.

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetl görünüyorlar

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem