MUZLU İNCİLİ SÜRPRİZ PASTA ya da TURTA
3 adet muz,
125 gr margarin,
2,5 kahve fincanı tozşeker,
3 adet yumurta,
4 kahve fincanı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 kahve fincanı meyve suyu(vişne kompostosundan kullandım),
1 çay kaşığı tarçın,
2fincan kadar çekilmiş ceviz
Üstüne :
Pudra şekeri,
Süslemek için inci şekerlemeler
Kokusuyla lezzetiyle insanı cezbeden pastayı ilk kez denedim ve çok beğendim, tavsiye ederim
Muzları soyup çatalla ezip püre haline getirdim,
Margarin ve toz şekeri mikserle çırptım,
Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ettim,
Muz püresini,un,kabartma tozu,vanilyayı ilave ettim,
Karışımdan 4 çorba kaşığı kadar bir kaba ayırdım,
Yağlanmış 20 cm çapındaki kalıba karışımı döktüm,
Ön ısıtmalı 180 c fırında 15 dk pişirdim,
Bu arada ayırdığım turta hamuruna vişne suyu,ceviz ve tarçını ekledim,
15 dk sonra turtayı fırından çıkarıp üstüne cevizli karışımı döküp tekrar fırına koyup 20 dk daha pişirdim,
Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra üstüne pudra şekeri serpip evdeki şekerlerle süsledim
lezzeti nasıldır bilmiyorum ama görüntüsüyle başımı dödürdü.ellrine saglık.
YanıtlaSileylemcim,lezzetide kokusuda baş döndürecek kadar güzel
YanıtlaSilellerinize sağlık.harika görünüyor.sevgiler.birde ricam şu kelime doğrulamayı kaldırırsanız yorum yazmak daha kolay olacak.
YanıtlaSilİnciri zaten çok seviyorum kurabiyesini yapıyorum ama pastada inanılmaz lezzetli olacağını düşünüyorum canım ellerine sağlık
YanıtlaSilmuz ve incir bir arada.... kokusu harika olduğu kesin:)))
YanıtlaSil