Bu Blogda Ara

8 Mayıs 2009 Cuma

KARNIYARIK(kuşbaşı etle)



KARNIYARIK (kuşbaşı etle)

Patlıcan,
Kuşbaşı et,
Soğan,
Domates,
Biber,
Maydanoz,
Kızartmak için yağ,
Et için az miktarda süt
Önce patlıcanlar alacalı soyulur tuzlanır ve bekletilir,bu sayede acı suyu çıkar ve kızartma esnasında fazla yağ çekmez,
Kuşbaşı etlerin üstüne az süt konur (etlerin yumuşak olması için)az pişirilir,
Üstüne doğranmış soğan,biber,rende domates konur,az sotelenir,kıyılmış maydanoz,tuz, karabiber ile lezzeti artırılır,
Yıkanıp kağıt havlu ile kurulanan patlıcanlar kızgın yağda altüst edilerek kızartılır,
Cam fırın kabına yerleştirilen patlıcanların ortaları kesilerek iç malzemesi paylaştırılır ve 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı koyarak 210c fırında pişirilir.

5 yorum:

  1. pembetatlar.blogspot.com8 Mayıs 2009 19:45

    Vazgeçilmez bir lezzet ellerine sağlık kuşbaşılıda ne lezzetli olurr hımm:)
    İyi hafta sonları...

    YanıtlaSil
  2. Bu karnıyarık yenmezmi. Ellerine sağlık anım.

    Anneler günün kutlu olsun. Ailenle beraber mutlu yıllara diyelim.

    Güzel bir pazar günü geçirmen dileğiyle

    YanıtlaSil
  3. anneler günün kutlu olsun.sevdiklerinle beraber ve mutlu geçirecegin nice anneler günü dilegiyle.hep sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. anneler gununu kutlar büyüklerınınde ellerınden öperım canım nice yıllara sevdıklerınle

    YanıtlaSil
  5. ellrinize sağlık,çok lezzetli olmuştur

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem