Bu Blogda Ara

23 Eylül 2013 Pazartesi

BİBER VE DOMATES SALÇASI- GÜNEŞTE KOLAY SALÇA YAPIMI

FERİHA

FERİHA

FERİHA
Tam kızarmamış kapya biberleri küçük doğrayıp güneşte kuruttum,
inşallah kışın yemeklerime kuru biberleri koyup lezzetini artırırım
FERİHA
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM HERKESE SELAMLAR
Güneşte salça hazırlamak sanırım en doğal en lezzetli salçadır :)
hele bir de böyle kolay yoldan hazırlayıp kurutmak :)
yanılmıyorsam adana salçası bu şekilde hazırlanıyormuş,
ben bu yaz 3 çeşit salça hazırladım
sadece domatesle,
sadece kapya kırmızı biberle,
ve hem domates hem kırmızı biberle karışık
yıkadığım domates ve biberleri ayıklayıp tohumlarını,saplarını ayıklayıp 2 veya 3 parçaya bölüp çiğden rondodan geçirdim,
püre halindeki salçayı fırın tepsilerine döküp güneşte kuruttum,
tuzunu döküp kıvamı geldiğinde cam şişelere koydum,
üstlerine 1 parmak kadar sızma zeytinyağı koyup kaldırdım

17 yorum:

  1. Allah'ım ya yemek günlüklerinin yüz karasıyım hangi sayfayı açsam hep bir hazırlık : ) fotolara bakınca böyle nefis görüntüler karşısında yapmadan olmaz artık diyorum hafta içinde 10 kg tarla domatesim de gelecek dur bakalım neler yapacağım : ) nefis bir hafta dileklerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estağfirullah öyle deme herkes kendince bir şeyler yapıyor

      Sil
  2. Tuzunu en son şişellerkenmi ekliyorsun ellerine sağlık ağız tadıyla yiyin inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tuzunu tam suyunu çektirmeden önce yani hafif sulu iken koyuyorum,
      amin

      Sil
  3. Güneşte olunca nede güzel olur lezzeti esası budur işte kışın afiyetle yemek nasip olsun emeklerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güneşte kuruyan sebzeler farklı bir koku ve lezzette oluyor :)
      teşekkürler

      Sil
  4. Domates ve biberlerin renkleri nefis gözüküyor. İstanbul'da artık güneş falan kalmadı bunları kurutmak için. :)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul da nem var sanırım ama buralarda sıcaklık,güneş çok güzel
      teşekkürler

      Sil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım.. Bu seneyi kaçırdım inşallah seneye deneyeceğim.. Afiyetle, sağlıkla yemek nasip olsun inşallah... Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen izmirdesin güneş vardır,aslında 1 hafta içinde kurur,
      amin inşallah,bilmukabeler

      Sil
  7. Elinize sağlık Feriha hanım.Bereketli olsun afiyetle yemek nasip olsun inşaALLAH sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,amin afiyetle yeriz inşallah
      sevgiler

      Sil
  8. gerçekten salçalar doğal tertemiz misssler gibi ..içinize sinerek yiyebileceksiniz,ellerinize sağlık.Allah güle güle yemeyi nasip etsin,afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  9. Canım afiyetler olsun ,ellerine sağlık.Hatırlıyorum da babaannemde güneşte kuruturdu salçalarını.Nefis görünüyorlar,sağlıkla huzurla tüketin,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık , afiyetle yemenin nasip olsun .

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem