Tam kızarmamış kapya biberleri küçük doğrayıp güneşte kuruttum,
inşallah kışın yemeklerime kuru biberleri koyup lezzetini artırırım
MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM HERKESE SELAMLAR
Güneşte salça hazırlamak sanırım en doğal en lezzetli salçadır :)
hele bir de böyle kolay yoldan hazırlayıp kurutmak :)
yanılmıyorsam adana salçası bu şekilde hazırlanıyormuş,
ben bu yaz 3 çeşit salça hazırladım
sadece domatesle,
sadece kapya kırmızı biberle,
ve hem domates hem kırmızı biberle karışık
yıkadığım domates ve biberleri ayıklayıp tohumlarını,saplarını ayıklayıp 2 veya 3 parçaya bölüp çiğden rondodan geçirdim,
püre halindeki salçayı fırın tepsilerine döküp güneşte kuruttum,
tuzunu döküp kıvamı geldiğinde cam şişelere koydum,
üstlerine 1 parmak kadar sızma zeytinyağı koyup kaldırdım
Allah'ım ya yemek günlüklerinin yüz karasıyım hangi sayfayı açsam hep bir hazırlık : ) fotolara bakınca böyle nefis görüntüler karşısında yapmadan olmaz artık diyorum hafta içinde 10 kg tarla domatesim de gelecek dur bakalım neler yapacağım : ) nefis bir hafta dileklerimle
YanıtlaSilestağfirullah öyle deme herkes kendince bir şeyler yapıyor
SilTuzunu en son şişellerkenmi ekliyorsun ellerine sağlık ağız tadıyla yiyin inşallah :)
YanıtlaSiltuzunu tam suyunu çektirmeden önce yani hafif sulu iken koyuyorum,
Silamin
Güneşte olunca nede güzel olur lezzeti esası budur işte kışın afiyetle yemek nasip olsun emeklerine sağlık canım
YanıtlaSilgüneşte kuruyan sebzeler farklı bir koku ve lezzette oluyor :)
Silteşekkürler
Domates ve biberlerin renkleri nefis gözüküyor. İstanbul'da artık güneş falan kalmadı bunları kurutmak için. :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİstanbul da nem var sanırım ama buralarda sıcaklık,güneş çok güzel
Silteşekkürler
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.. Bu seneyi kaçırdım inşallah seneye deneyeceğim.. Afiyetle, sağlıkla yemek nasip olsun inşallah... Sevgiler..
YanıtlaSilsen izmirdesin güneş vardır,aslında 1 hafta içinde kurur,
Silamin inşallah,bilmukabeler
Elinize sağlık Feriha hanım.Bereketli olsun afiyetle yemek nasip olsun inşaALLAH sevgilerimle..
YanıtlaSilteşekkür ederim,amin afiyetle yeriz inşallah
Silsevgiler
gerçekten salçalar doğal tertemiz misssler gibi ..içinize sinerek yiyebileceksiniz,ellerinize sağlık.Allah güle güle yemeyi nasip etsin,afiyet olsun.
YanıtlaSilCanım afiyetler olsun ,ellerine sağlık.Hatırlıyorum da babaannemde güneşte kuruturdu salçalarını.Nefis görünüyorlar,sağlıkla huzurla tüketin,sevgilerimle..
YanıtlaSilAllah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah ellerinize sağlık
YanıtlaSilElinize sağlık , afiyetle yemenin nasip olsun .
YanıtlaSil