MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,HAYIRLI CUMALAR,
SELAMLAR,SEVGİLER
Mürdüm eriklerini bahçeden ağaçtan topladık,hepsini yemek mümkün olmadığından kolay yoldan marmelat yapıp şişelere koydum,ister kahvaltıda yenir,ister sulandırılır şerbet gibi meyve suyu gibi içilir en doğalından en temizinden :)
http://susamcorekotu.blogspot.com/2012/09/murdum-erigimor-erikbardacik-erigi.html
Erikleri tartmadan kendi damak zevkimize uygun miktarda şekerle kaynattım
GENEL BİR ÖLÇÜ İÇİN :
1 kg meyveye 1 kg şeker konur,meyve ekşiyse şeker artırılır,
fazla tatlıdan hoşlanmayanlar da miktarı azaltabilir
topladığımız erikleri itina ile yıkadım,
2 ye veya 4 e bölüp çekirdeklerini çıkardım,
kabukları ile birlikte tencereye koydum üstüne göz kararı (yaklaşık 1 kg erik için 800 gr şeker ) toz şekeri döküp buz dolabında 1 gece beklettim,bu sayede erikler sularını saldılar,(acele ise bekletmeden 1 fincan su ilavesiyle hemen pişirilebilir )
tencereyi kapağı açık olarak ocağa koydum,her reçelde yaptığım gibi 1 çay kaşığı tereyağını koydum
!!! ( Bu sayede reçellerimiz köpüklenmez,taşmaz,ve bozulmaz ),
arada sırada karıştırdım,kısa sürede kıvamını aldı,
ocaktan alıp el blendırı ile erikleri ezdim,
tekrar ocağa koydum,kıvamını kontrol edip 1 çay kaşığına yakın limon tuzu atıp 1--2 taşım kaynattıktan sonra ocağı kapattım,
küçük boy cam şişelere sıcakken koyup ağızlarını kapadım ve ters çevirdim
artık kahvaltılık- meşrubatlık- kurabiyelik-tartlık vb için hazır
AFİYET OLSUN
Afiyetler olsun efendim. Tereyağ detayını ilk kez duyuyorum .Deneyeceğim...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim, tereyağ detayı gerçekten çok işe yarıyor ! yani köpüklenmeyi ve taşmayı önlüyor :))
SilCanımm ellerine sağlık olsun mürdüm eriği marmelatın ve kompostonun rengi harika görünüyor,afiyetle,muhabbetle,sevgilerimle canımm.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim,en önemlisi de dalından kopardık :)))
Silselamlar,sevgiler
ellerinizesağlık çok amaçlı bir lezzet olmuş,keklerde,pastalarda kahvaltılarda hem de içecek olarak eee daha ne olsun :)
YanıtlaSilteşekkür ederim,çok amaçlı bir marmelat oldu :))) bakalım artık nasip
SilMarmelat olarak şişelemek çok mantıklı be Feriha ablacım. Ellerin, fikrin dert görmesin emi:))
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacığım bende mürdüm eriğini çok severim.Bu sene bolca reçelini yaptım.
YanıtlaSilRabbim afiyetle yedirmeyi nasip etsin.Sevgiler
dalında tazecık serın serın elıne sağlık
YanıtlaSilçok güzel gürünüyor rengi harika ...ellerine sağlık ablacığım
YanıtlaSilçok güzel gürünüyor rengi harika ...ellerine sağlık ablacığım
YanıtlaSilellerine sağlık. fotoğraflar da tarif de harika... hele dalında erikler...çok hoş... sevgiler.
YanıtlaSilΥπέροχα!!! Γεια στα χέρια σου, και εγώ κάνω κάθε χρόνο μαρμελάδα μου αρέσει πολύ!
YanıtlaSilΝα είσαι καλά, όλες σου οι συνταγές μου αρέσουν. Φιλιά!!!