Bu Blogda Ara

8 Mart 2013 Cuma

SU MUHALLEBİSİ


ORİJİNAL SU MUHALLEBİSİ
sütsüz su muhallebisi
kolay su muhallebisi
su muhallebisi nasıl yapılır



ORİJİNAL SU MUHALLEBİSİ

Çocukluğumun en güzel lezzetlerinden birisi :) ilkokulun önünde bir amcanın sattığı bu tatlıyı çok severek yerdik
1 su bardağı süt,
3 su bardağı su,
5 yemek kaşığı nişasta(buğday),
üstüne dökmek için:
pudra şekeri,
kızamık (lohusa)şekeri,
1 su bardağı su,
gül suyu
Su,süt ve nişastayı tencerede özenle karıştırıp kaynayana dek ocakta tuttum,
süt yerine sadece su ve nişasta ile pişirilebilir ama yoğunluk ve lezzet vermesi için 1 bardak süt koydum
kare cam kabı su ile çalkalayıp muhallebiyi içine döktüm
şerbet için: kızamık şekerini su ile kaynattım(miktarı isteğinize göre ayarlarsınız)
ılıyan muhallebi kabını buzdolabında soğuyana dek tuttum
servis edeceğim zaman kare dilimleyip üzerine damak tadımıza uygun miktarda yaklaşık 1 yemek kaşığı silme)pudra şekeri,1-2 yemek kaşığı gülsuyu ve kırmızı renkli şerbet döküp tatlı kaşığı ile muhallebi kırılarak şekerli suyun her yere nüfus etmesi sağlanır
***kızamık(lohusa) şekeri bulamayanlar için önerim: hibisküs yapraklarını,kabuk tarçın ve tane karanfili az su ile kaynatarak hazırlamak mümkün  

ORİJİNAL SU MUHALLEBİSİ
sütsüz su muhallebisi
kolay su muhallebisi
su muhallebisi nasıl yapılır


32 yorum:

  1. Eminim tadı çok güzeldir. Lohusa şerbetini çok severim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili nursevin tadının güzelliğinden emin olabilirsin çoook güzel
      teşekkürler

      Sil
  2. Merhabalar.. Ben çok severdim o muhallebileri..Ellerinize sağlık. Afiyetler olsun. Ben bir çok arkadaşımı gruplardan öğreniyorum. Çok güzel bir blogunuz var. Emeğinize sağlık. İzlemeye aldım, face sayfanızı beğendim. Bende ziyaretime beklerim.. Sevgiler.. İzmirdenlezzetler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çocukkekn okul önünden az yemedim 10 kuruşa :)
      güzel sözlerin ve beğenin için teşekkür ederim tabiki ben de gelirim
      sevgiler

      Sil
  3. Beni çocukluğuma götürdü,elinize sağlık.Gerçekten de tam klasik tarz tarif bu.Lohusa şerbetiyle olması çok özel kılmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocukluk anıları hepimiz için ne kadar da hoş değil mi?
      benim bildiğim kadarı ile klasik orjinal hali bu :)
      sevgiler

      Sil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Manisalılar su muhallebisini iyi bilir ,çok güzel gözüküyor elinize ağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. manisada meşhur olduğunu bilmiyordum :)
      teşekkür ederim

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık,ilk kez, sizin yaptığınız bir gün böyle hoş bir tadı deneme fırsatım oldu gerçekten hayranı oldum daha önce hiç yememiştim.burada kızamık şekeri pek bulunmuyor ama temin edip yapsam çok hoş olur,çok canım istedi tekrar ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyet olsun kızamık şekeri bulamazsan hibisküs şerbetiyle yaparsın

      Sil
  8. ellerine sağlık ablacımm:)
    harika bi sunum yapmışsınn:)
    öpüyoruz seniii:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. oy oy oy kuzum eline sağlık .
    mmmm aldım mmmmm çok severim :)))

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. elinize sağlık annem küçüklüğümüzde çok sık yapardı biz pelte deriz bu tatlıya...çok severek yerdik. sevgilerle...firuze...

    YanıtlaSil
  12. Bizim de bir Bekir amcamız vardı hem de bu renk su muhallebisi satardı, yumurtadan sonra gelen ikinci gıdamdı. Annem kahvaltımı yedirebilmek için, Bekir amcanın gelmek üzere olduğunu ve ondan yiyebilmek için kahvaltımı bitirmemin şart olduğunu söyler, avuturdu beni:)) Ah ablacım, beni de aldın götürdün oralara.. Ellerine, gönlüne sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben o günleri hiç unutamadım ki :)
      sağolasın,varolasın

      Sil
  13. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık canım loğusa şerbeti ile değişik güzel olmuş su muhallebin .Daha önce duymadım hiç denemeli bu tarifini canımm afiyet bal olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lohusa şerbetinin çam fıstıksız hali oldu :)
      kesinlikle denemeni ve yemeni tavsiye ederim
      sevgiler

      Sil
    2. GUNAYDIN MUHALLEBNIN HERÇEŞİDİ MUKEMMEL ELINE SAĞLIK

      Sil
  16. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Eline sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  18. Annem bu güzel muhallebi tarifin şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/04/su-muhallebisi.html yayındaaa teşekkürler sevgiler selamlar :)

    YanıtlaSil
  19. Bende yapiyorum ama hic kizamik sekeriyle yapmadim, kendi yaptigim gülsuyu böyle kirmizi oluyor, tadini hic bilmiyorum kizamik sekeri nasil bir tat acaba, burda bulmamda imkansiz, denemeyi cok isterim benim payimi ayir :) ellerine saglik

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem