Bu Blogda Ara

24 Ekim 2010 Pazar

TAHİNLİ,YOĞURTLU,CEVİZLİ KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI








Merhaba hepinize gönül dolusu sevgiler ve mutlu pazarlar
Çok değerli ve sevgili arkadaşlarım;
papatyam aynurum ,

aldıkları ödülü beni unutmuyarak benimle de paylaşmak istemişler:) sağolsunlar,varolsunlar
ben de bu ödülü sayfama uğrayan herkese arz ediyorum:))

TAHİNLİ,YOĞURTLU,CEVİZLİ KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI

Farkındayım çok uzun bir başlık oldu ama salt patlıcan salatası desem yeterli olmayacaktı,
köz patlıcan salatasından biraz daha farklı bir lezzet ve ben ilk kez yaptım denemek için!!
lezzetliydi amma bizim damak tercihimiz klasik bol limonlu,sarımsaklı zeytinyağlı olan çeşidi:)
daha önce yayınladığım diğer salatam İŞTE BURADA
biz kadınlar yaşımız kaç olursa olsun:))))yeni denemeler yaparız
yapılışı:
köz matikte bıçakla delinen patlıcanlar közlenir,kabukları ayıklanır,ince ince doğranır ve bir kaba alınır,
içine;miktarı arzuya ve patlıcan miktarına göre yoğurt,tahin,dövülmüş sarımsak,tuz ilave edilir karıştırılır,salata tabağına alınan salatanın üstüne ceviz,sızma zeytinyağı ve pul biber konur,
ben zeytin yağı ve tuz koymadım(sağlığım için)

15 yorum:

  1. ellerinize sağlık nefis bir slata olmuş.tahinli olan herşeyi çok severim.ama patlıcana alerjim olması beni üzüyor,çünki en sevdiğim sebze idi.ödülünüz hayırlı olsun.iyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  2. canım günaydın bu tarif yıllardır defterimde kayıtlı tahini çok sevmeme rağmen bir türlü deneme cesaretini bulamadım ama hepte aklımddır yüreğine sağlık arkadaşım denesemmi acaba

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Tahinle ne kadar lezzetli olmuştur kimbilir, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Canım mutlu pazarlar bayılırım patlı
    can salatasına ellerine sağlık öpüyo
    rum.

    YanıtlaSil
  5. sevgili umutluhayat,alerjin olmasına üzüldüm:( iyi pazarlar,
    güloanne,denemekte yarar var,
    casminellla,oldukça lezzetliydi:),
    derya, ben de bayılırım:))
    selamlar sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Feriha ablacım, bana söylediğiniz tahinli bu olsa gerek. Eminim nefis olmuştur, tahin çok özel bir lezzet zira. Eh ceviz keza. Elleriniz dert görmesin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. sevgili lezzetlisomunlar,tahin ve ceviz lezzet artırmak için yeter de artar değilmi?
    selam ve sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  8. Ablacım,ellerine sağlık çok güzel olmuş..Çok severim patlıcanlı herşeyi..Ödüllerin için de tebrikler, hakediyorsun güzel yüreğinle,ödüllerin hepsini de..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. tahin ve cevizi yan yana düşünürdümde patlıcanı hiiç düşünmemiştim,oluyor demek ellerinize sağlık,yeniliklere açık olmak lazım değil mi? :)tadını çok merak ettim şimdi.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık ferha teyze çok güzel görünüyor...afiyet şifa olsun...

    YanıtlaSil
  11. hayırlı geceler. zor zamanlarım için buzlukta herzaman közlenmiş patlıcanım vardır. salatamı yada yemek mi diyeyim harika görünüyor ellerine sağlık selamlar

    YanıtlaSil
  12. Ablacım, ellerinize sağlık, bugün yemek kitabında okudum, közlenmiş patlıcana tahin ilave edildiğini, orada dip sosu şeklinde tarif vermişti. Sizinki de ona çok benzemiş. Güzel olduğunua eminim.
    Sağlıklı, harika bir hafta dilerim, muhabbetle...

    YanıtlaSil
  13. Feriha Ablacığım ellerine sağlık afiyetler olsun herkese sevgi ve saygılar bizden...

    YanıtlaSil
  14. ablacığım eline sağlık çok güzel olmuş salatan görüntü harika tadıda öyledir mutlaka ödülün için tebrik ederim ablam inan benimde aklıma ilk sen geldin ama uğraşma diye yazmadım canım ablam senin için bol dua ediyorum sağlığın için inşallah sıhhatine kavuşursun daima güzelliklerinden faydalanırız çok öpüyorum RABBİM e emanet ediyorum seni

    YanıtlaSil
  15. Ben de denemeye çekinenlerdendim ama deneyeceğim artık. Elinize sağlık

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem