Bu Blogda Ara

26 Eylül 2009 Cumartesi

MEYVELİ HALLEY PASTA



MEYVELİ HALLEY PASTA

Çok kolay ve kısa zamanda yapılan bir pasta üstelik şekeri fazlaca olduğundan çocuklar için ideal
İçine meyve doğruyarak şeker tadını azaltmaya çalıştım buzlukta beklediği için meyveler buz tutuyor yiyenler içinde dondurma var zannediyor
10 adet halley,
1 paket toz kremşanti,
1 su bardağından 1 parmak eksik süt(şanti için),
1 adet muz,
2 adet şeftali,
Az miktarda ceviz,
Üstü için çikolata sos ve sosu hazırlamak için süt

Kremşanti çırpılır,içine küçük parçalara bölünen halleyler,küçük doğranan muz ve şeftali ceviz konur karıştırılır,içi suyla ıslatılan silikon kalıba dökülür ve buzlukta bekletilir,yeneceği zaman ters çevrilerek servis tabağına alınan pastanın üstüne çikolata sos çikolata şelalesi gibiJ dökülür vee….

16 Eylül 2009 Çarşamba

FESLEĞENLİ DOMATESLİ PİLAV


14 Eylül 2009 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ BATON KEK







HİNDİSTAN CEVİZLİ BATON KEK

Biraz ondan biraz bundan derken bu harikulade lezzetteki kek çıktı ortaya
Mutlaka yapın hindistan cevizinin verdiği o lezzeti kekin içinde tadın derim,
Ölçüleri kesinlikle güvenerek uygulayabilirsiniz
-)) 3 adet yumurta,
-)) 1 su bardağı şeker(fazla şekerli olmasını arzu eden 2 kaşık daha ilave edebilir),
-)) 1 su bardağından 1 parmak eksik çiçek yağı,
-)) 1 su bardağından 1 parmak eksik ananaslı meyve suyu*****süt koyacaktım ama!! elimin altında ananaslı meyve suyunu görünce sütten vazgeçtim güzel bir koku rayiha verdi siz ister süt ister meyve suyu koyun*****
-)) 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi,
-)) 2 su bardağı un,
-)) 1 paket vanilya,
-)) 1 paket kabartma tozu,
-)) 1 çay bardağı dövülmüş ceviz(üstü için)

Her zamanki gibi önce yumurtalar köpürene kadar sonra şeker ve yumurta krema kıvamı alana kadar çırpılır,
Yağ ve meyve suyu ilave edilir mikser çıkarılır,
Hindistan cevizini de koyup un,kabartma tozu ve vanilya elenerek konur ve tahta kaşıkla yavaşça karıştırılır*** not:şayet yumurtalarınız büyükse unu da 1 –2 kaşık artırabilirsiniz kek kıvamını bulana dek,
Karışım kek kalıbına dökülür,üstüne dövülmüş ceviz dökülür ve ön ısıtmalı 175 c fırında yaklaşık 50 dk pişirilir,
Ben hem silikon hem baton kalıp kullandığım için pişme süresi 1 saati buldu,siz fırınınıza ve kalıbınıza göre ayarlarsınız hepiniz becerikli kızlarsınız)))))


13 Eylül 2009 Pazar

TARHANA ÇORBASI


NOHUTLU TARHANA ÇORBASI

Aslında tarhana çorbasını yayınlamayı hiiç düşünmemiştim ama ulusoydantel.blogcu.com kardeşim benden tarhananın yapılışını sorunca niye olmasın diyerek sevgili ulusoydantel için pişmiş halini yayınlıyorum
Maalesef tarhanayı ben yapmadım yakın bir aile dostumun hediyesi
Tarhananın içinde:
Yoğurt,
Haşlanmış nohut,
Domates,
Kırmızı biber,
Un
Malzemeler ocak üzerinde karıştırılarak kaynatılır azar azar un ilavesi ile pişirilir,
Ocaktan alınır temiz bez üzerine küçük parçalar halinde dökülür kurumaya başlayınca gözer veya kalburdan geçirilir**bunların yerine robotta da geçirilebilir
Toz olmayan temiz bir yerde kurutulur,
Tarhana çeşitleride pişiriliş şekilleride çoktur,
Bu tarhanaya biz yerli tarhana veya manav tarhanası diyoruz,
Salça ile yapıldığı gibi
Bol domatesli,
Nohutlu,
Kestaneli,
Yoğurtlu pişirilebilir
Ben bu çorbayı:
Önce domates,biber,sarımsakları rondodan geçirip 1 kaşık tereyağı ve 1 kaşık zeytinyağı ile az kavurdum,
Sıcak suyunu,bulyonu ve tarhanasını koyup pişene kadar kaynattım,
En son haşlanmış nohutları ilave ettim

12 Eylül 2009 Cumartesi

MISIR ÇORBASI


MISIR ÇORBASI

1 orta boy mısır konservesi,
4 su bardağı su,
1 su bardağı et suyu,
1 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı mısır unu,
2 kaşık tereyağı,
1 kaşık sıvıyağ


Tencereye su ve etsuyu(et suyu yoksa bulyon) konur,içine konserve mısırlar konur birlikte kaynatılır,
Mısırların suyunu kullanmıyorum,yıkadıktan sonra tencereye koyuyorum,kısık ateşte bir müddet kaynatıyorum,
Diğer tarafta beşamel sos hazırlanır: un, mısır unu ve yağlar birlikte unun kokusu gidene kadar ama yakmadan kavrulur,sürekli karıştırarak süt ilave edilir topaklanması önlenir, şayet topaklanma olursa el blendırı ile açılır,
Mısır unundan hoşlanmayan sadece un ile hazırlayabilir
Beşamel sos kaynayan çorbaya yavaş yavaş karıştırılır,
Üstüne tereyağı ve pul biber yakılarak dökülür

11 Eylül 2009 Cuma

LOKMA ,PİŞİ,MAYALI HAMURLA LOKMA



LOOOKMAAAA

Lokmalar sıcak buyurun
Değişiklik olsun iftarda sıcacık lokma yiyelim dedik ve başladık hazırlığa
5 su bardağı un,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı ılık süt,
½ su bardağı sıvıyağ,
1 paket instant kuru maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 tatlı kaşığı şeker
Önce kuru malzemeler karıştırılır sonra sıvı malzemeler ile birlikte yoğrulur,
Hamur ele yapışmayana kadar yoğurma işine devam edilir, mayalanması için üstü örtülüp bekletilir,
Hamur iki katına kadar kabarıp mayalandığı zaman derin bir tavaya çiçek yağı konur(kızartma yaparken konan miktar gibi değil biraz daha fazla yağ konur)
Küçük bir kaba yağ konur arasıra eli yağlamak ve hamura şekil vermek için,
Lokmayı yapmak istediğimiz büyüklükte hamur ele alınır ve şekil verilir,mutlaka kızgın yağa atılır(yağ tam kızmamışsa hamurlar çok fazla yağ alır)
Lokmaların her iki tarafı da kızartılır,
yanında mutlaka beyaz peynir yenir gül reçeli ise çok yakışır çook
 

10 Eylül 2009 Perşembe

TEREYAĞLI VE KAŞAR PEYNİRLİ MENEMEN




TEREYAĞLI VE KAŞAR PEYNİRLİ MENEMEN

Hepimizin bazen kurtarıcısı bazen canımızın çektiği demirbaş yemeklerimizdendir
Hele tereyağı ve kaşar peyniri ile yapılırsa lezzeti daha da artıyor
Malzeme:
Domates,
Biber(hafif acılı),
Soğan,
Tereyağı ve zeytinyağı,
Kaşar peyniri,
Yumurta
Peynir ve yumurta hariç malzemeler küçük doğranır yağla birlikte kısa süre kavrulur(fazla kavrulursa sebzeler özelliğini ve lezzetini kaybediyor,hafif diri kalacak)
Başka bir kap içinde yumurtalar kırılır ve rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırılır ve kavrulan sebzelerin üstüne dökülür yumurtalar pişene kadar ocakta tutulur
J)haydi buyurun birlikte yiyelim lezzetinden hiç şüpheniz olmasın zaten yudumluk pideler de hazırJ)


9 Eylül 2009 Çarşamba

DOMATES ÇORBASI




DOMATES ÇORBASI

4 su bardağı su,
1 su bardağı süt,
2 su bardağı domates rendesi,(daha az 1 su bardağı koyabilirsiniz)
1 küçük boy soğan,
1 diş sarımsak,
2 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası(bu defa salça yerine sadece domates ile yaptım)
Üstüne kaşar peyniri rendesi

Domatesler veda etmeden domates çorbası yapmaya karar verdim,kışın salça kullanarak yapılıyor da;şimdi taze domatesleri püre haline getirip başladım pişirmeye
Tencereye ince kıyılmış veya rondodan geçirilmiş soğan,sarımsak ve yağları koyup soğanların rengi dönünceye kadar kavurup unu ilave ettim,biraz daha kavurup domates rendesini de ilave ettim,bir müddet sonra sıcak suyu, sütü koydum kaynayan çorbayı el blenderı ile pürüzsüz hale getirip ocağı kapattım
Servis yaparken kaselerin üstüne kaşar rendesi koydum




8 Eylül 2009 Salı

FIRIN SÜTLAÇ












FIRIN SÜTLAÇ


Ramazan ayına çok uygun bir tatlı,sütlü ve hafif olduğundan dolayı yemeklerin üstüne ağır tatlıları yemektense sütlaç tercih edilebilir,lezzetine zaten şüphe yok
Ölçülere güvenerek yapabilirsiniz biz kıvamını çok beğeniyoruz

5 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1,5 su bardağı şeker,
1 çay bardağı pirinç,
1 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı (tepeleme)nişasta,
2 adet vanilya

Pirinç yıkanır 1 bardak su ile pirinçler iyice pişip açılana kadar kaynatılır,
Sütü ilave edilir ılıyınca şekeri de koyup kaynatılır,
Küçük bir kapta nişasta ve vanilya 2 kaşık soğuk su ile karıştırılır ve kaynayan sütlaca ilave edilir,
Yumurta sarısı çırpılarak sütlaca iyice yedirilir ve ocak kapatılır,
Cam veya fırına uygun kaplara pişen sütlaç paylaştırılır,
Fırın önceden 210 c de ısıtılır(fırınlar ısınmada farklılık gösterebilir)fırının alt üst ayarı değil sadece üst yani IZGARAsı çalıştırılır(çok önemli!!!)
Fırın tepsisine kaplar yerleştirilir,tepsi içine kapların yarısına gelecek şekilde su konur,fırında üstleri kızarana kadar yakmadan tutulur,
Bu ölçülerle resimdeki kaplardan 9 adet çıktı
Kesinlikle tavsiye ederim şimdiden AFİYET ŞİFA OLSUN

6 Eylül 2009 Pazar

GÜLLÜ YAŞ PASTA




iftarbereketi etk gelibolu17 adresinde



Bu güzel pasta sevgili bilmiyorumbilmiyorum.blogcu.com'un benim için yaptığı pasta Kendisine çok teşekkür ediyorumBu yüzden tarifini veremiyorum tarife ulaşmak için lütfen bilmiyorumbilmiyorum.blogcu.com adresini yani BURAYI TIKLAYIN

5 Eylül 2009 Cumartesi

SEBZELİ BULGUR PİLAVI


SEBZELİ BULGUR PİLAVI


Bol domatesli harika lezzetli bir pilav tarifi
Pilavlık bulgur,
Soğan,
Domates,
Yeşil biber,
Domates salçası,
Garnitür (bezelye,havuç,patates),
Tereyağı,
Zeytinyağı,
Etsuyu veya etsu tablet


Bu sefer ölçü vermeden yazayım dedim,
Tencereye doğranmış soğan,biber ve domateslerle yağlar konur birlikte kısa süre kavrulur,
Salçası ve suyu ilave edilir,yıkanıp suyu süzülen bulgur konarak kaynatılır(su miktarını 1 bardak bulgura 1 bardak su koyuyorum)
Haşlanmış garnitürleri ilave edip ocak kapatılır pilav demlendirilir,
Lezzet: bana inanın tadını hala unutamadım harikaydııııı

4 Eylül 2009 Cuma

Soğan Çorbası






Soğan  Çorbası

2 adet soğan,
2 çorba kaşığı un,
2 kaşık tereyağı,
2 kaşık sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1 yumurta sarısı,
3 su bardağı su,

Yine bir deneme yaptım ve antibiyotik özelliği olan soğanla çorba yaptım ve gerçekten çok beğendik merhem gibi ilaç gibi boğazdan geçiyor ayrıca ağır soğan kokusu da yok
Soğanları ince kıyıp yağla bir müddet kavurdum soğanların yanmaması için ocağı kısık tutmakta yarar var,
Unu ilave edip un kokusu gidene kadar biraz daha kavurdum,
Sıcak suyu( varsa et suyu ) koyup kaynattım,
Süt ve yumurta sarısını çırpıp çorbaya ilave ettim,
Üstüne de tereyağı ve pul biber kızdırıp döktüm


3 Eylül 2009 Perşembe

TAHİNLİ UN HELVASI


TAHİNLİ UN HELVASI
Un helvası ama farklı bir helva yemek isterseniz vee tahinin lezzetinden hoşlanıyorsanız buyurun size değişik bir helva

200 gr tereyağı,
Yarım su bardağı çam fıstığı,
1 su bardağı artı 2 kaşık un,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı tahin,
1 su bardağı su

Su,şeker ve tahin bir kapta karıştırılır,
Tencereye yağ konur eriyince fıstıklar ve un ilave edilerek kavrulur,
Fıstıkların ve unun rengi dönünce kokusu da değişince su,şeker ve tahin karışımı unun üstüne dökülür,bu aşamada kapağı hemen örtmek gerekir aksi halde sıçrayabilir ve istenmeyen aksilikler yaşanabilir,
Kısık ateşte suyunu çekmesi sağlanır,ocak kapatılır ve helva demlendirilir
Arzuya göre şekillendirilir.

2 Eylül 2009 Çarşamba

ISPANAKLI PİRİNÇ PİLAVI



ISPANAKLI PİRİNÇ PİLAVI


Kışın haşlayıp rondodan geçirdiğim ıspanak yapraklarını dondurucuya koymuştum
Ispanakla hep pasta yapılacak değil ya diyerek pilav denemeye niyetlendim, rengini ve tadını büyük bir merakla bekledim inanın ki ıspanak kokusu veya lezzeti yok yemyeşil çok farklı bir pilav oldu yenilik isteyen deneme yapmaktan hoşlananlar için lütfen hemen yani ıspanaklar bollaşınca yapın derim
2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı su,
1 adet bulyon,
1 çay bardağı kadar ıspanak püresi,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık zeytinyağı

Her zamanki gibi pirinci sıcak tuzlu suda beklettim,
Tencereye yağları ve ıspanak püresini koyup az kavurdum,
Sıcak suyunu,bulyonu, yıkayıp süzdüğüm pirinçler,i az tuz ve 1-2 damla limon suyunu koyup pirinçler pişene suyunu çekene kadar kaynattım
Tencerenin kapağına kağıt havlu koyup demlendirdiğim pilavı büyük bir sevinçle heyecanla servis tabağına koydum

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem