ISPANAKLI PİRİNÇ PİLAVI
Kışın haşlayıp rondodan geçirdiğim ıspanak yapraklarını dondurucuya koymuştum
Ispanakla hep pasta yapılacak değil ya diyerek pilav denemeye niyetlendim, rengini ve tadını büyük bir merakla bekledim inanın ki ıspanak kokusu veya lezzeti yok yemyeşil çok farklı bir pilav oldu yenilik isteyen deneme yapmaktan hoşlananlar için lütfen hemen yani ıspanaklar bollaşınca yapın derim
2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı su,
1 adet bulyon,
1 çay bardağı kadar ıspanak püresi,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık zeytinyağı
Her zamanki gibi pirinci sıcak tuzlu suda beklettim,
Tencereye yağları ve ıspanak püresini koyup az kavurdum,
Sıcak suyunu,bulyonu, yıkayıp süzdüğüm pirinçler,i az tuz ve 1-2 damla limon suyunu koyup pirinçler pişene suyunu çekene kadar kaynattım
Tencerenin kapağına kağıt havlu koyup demlendirdiğim pilavı büyük bir sevinçle heyecanla servis tabağına koydum
enfes bir görüntü tadıda muhakka öyledir.ellerinize sağlık.en kısa zamanda denemeliyim.sevgiler.
YanıtlaSilcanım hiç denemedim değilmi herşeyin bir ilki vardır deniycem çünkü görüntüsü çok güzel ellerine sağlık birtanem..
YanıtlaSilçok değişik yeşil yeşil.ellerine sağlık
YanıtlaSilıspanak sevmeyen cocuklar için iyi bir tuzak
YanıtlaSilellerine sağlık hayırlı iftarlar...
oglum için çok güzel bir pilav tarifi.ellerine saglık.
YanıtlaSilCanım pilav çok değişik olmuş ben hep makarna yapıyordum ellerine sağlık...
YanıtlaSilDüşbahçesi.blogspotçcom bana ait değil fakat o arkadaşla ortak bi projemiz var pembe düşbahçesi diye blog ilerde faailyete geçecek....
Ben kayseride yaşıyorum arkadaş hollandada:)))
Canım ablam ellerıne sağlık her zamankı gıbı yıne harıkasın Afiyet şeker olsun hayırlı iftarlar...
YanıtlaSilablacım senin elinden bir yemem lazım.görüntü çok güzel.
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil