FIRIN SÜTLAÇ
Ramazan ayına çok uygun bir tatlı,sütlü ve hafif olduğundan dolayı yemeklerin üstüne ağır tatlıları yemektense sütlaç tercih edilebilir,lezzetine zaten şüphe yok
Ölçülere güvenerek yapabilirsiniz biz kıvamını çok beğeniyoruz
5 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1,5 su bardağı şeker,
1 çay bardağı pirinç,
1 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı (tepeleme)nişasta,
2 adet vanilya
Pirinç yıkanır 1 bardak su ile pirinçler iyice pişip açılana kadar kaynatılır,
Sütü ilave edilir ılıyınca şekeri de koyup kaynatılır,
Küçük bir kapta nişasta ve vanilya 2 kaşık soğuk su ile karıştırılır ve kaynayan sütlaca ilave edilir,
Yumurta sarısı çırpılarak sütlaca iyice yedirilir ve ocak kapatılır,
Cam veya fırına uygun kaplara pişen sütlaç paylaştırılır,
Fırın önceden 210 c de ısıtılır(fırınlar ısınmada farklılık gösterebilir)fırının alt üst ayarı değil sadece üst yani IZGARAsı çalıştırılır(çok önemli!!!)
Fırın tepsisine kaplar yerleştirilir,tepsi içine kapların yarısına gelecek şekilde su konur,fırında üstleri kızarana kadar yakmadan tutulur,
Bu ölçülerle resimdeki kaplardan 9 adet çıktı
Kesinlikle tavsiye ederim şimdiden AFİYET ŞİFA OLSUN
Ramazan ayına çok uygun bir tatlı,sütlü ve hafif olduğundan dolayı yemeklerin üstüne ağır tatlıları yemektense sütlaç tercih edilebilir,lezzetine zaten şüphe yok
Ölçülere güvenerek yapabilirsiniz biz kıvamını çok beğeniyoruz
5 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1,5 su bardağı şeker,
1 çay bardağı pirinç,
1 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı (tepeleme)nişasta,
2 adet vanilya
Pirinç yıkanır 1 bardak su ile pirinçler iyice pişip açılana kadar kaynatılır,
Sütü ilave edilir ılıyınca şekeri de koyup kaynatılır,
Küçük bir kapta nişasta ve vanilya 2 kaşık soğuk su ile karıştırılır ve kaynayan sütlaca ilave edilir,
Yumurta sarısı çırpılarak sütlaca iyice yedirilir ve ocak kapatılır,
Cam veya fırına uygun kaplara pişen sütlaç paylaştırılır,
Fırın önceden 210 c de ısıtılır(fırınlar ısınmada farklılık gösterebilir)fırının alt üst ayarı değil sadece üst yani IZGARAsı çalıştırılır(çok önemli!!!)
Fırın tepsisine kaplar yerleştirilir,tepsi içine kapların yarısına gelecek şekilde su konur,fırında üstleri kızarana kadar yakmadan tutulur,
Bu ölçülerle resimdeki kaplardan 9 adet çıktı
Kesinlikle tavsiye ederim şimdiden AFİYET ŞİFA OLSUN
ablacim ellerine saglik sütlacida bu blogudan yiyelim dedim ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilSütlaça zaten bayılırım ben.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.
Kesinlikle ba yı lı rımmmmm
YanıtlaSilEllerine sağlık canım ...
şu üzerindeki yanık görüntüyü her defasında elde edemiyorum.bide senin tarifi deniicem ellerine sağlık
YanıtlaSilserpilcim dene kesin pişman olmazsın
YanıtlaSilgörüntüye hayran oldum eline sağlık
YanıtlaSilsütlacı daha önceleri çok fazla sevmezdim sizde yedikten sonra fikrim çok değişti ellerine sağlık ablacığım
YanıtlaSilEllerine sağlık abla
YanıtlaSil