Bu Blogda Ara

11 Eylül 2009 Cuma

LOKMA ,PİŞİ,MAYALI HAMURLA LOKMA



LOOOKMAAAA

Lokmalar sıcak buyurun
Değişiklik olsun iftarda sıcacık lokma yiyelim dedik ve başladık hazırlığa
5 su bardağı un,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı ılık süt,
½ su bardağı sıvıyağ,
1 paket instant kuru maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 tatlı kaşığı şeker
Önce kuru malzemeler karıştırılır sonra sıvı malzemeler ile birlikte yoğrulur,
Hamur ele yapışmayana kadar yoğurma işine devam edilir, mayalanması için üstü örtülüp bekletilir,
Hamur iki katına kadar kabarıp mayalandığı zaman derin bir tavaya çiçek yağı konur(kızartma yaparken konan miktar gibi değil biraz daha fazla yağ konur)
Küçük bir kaba yağ konur arasıra eli yağlamak ve hamura şekil vermek için,
Lokmayı yapmak istediğimiz büyüklükte hamur ele alınır ve şekil verilir,mutlaka kızgın yağa atılır(yağ tam kızmamışsa hamurlar çok fazla yağ alır)
Lokmaların her iki tarafı da kızartılır,
yanında mutlaka beyaz peynir yenir gül reçeli ise çok yakışır çook
 

8 yorum:

  1. Bende lokma tatlısı zannettim. Ama bunlar enfes olmuş. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. nasıl severim lokmayı, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevilmeyecek gibi değil kii :)) peynirle mmm
      teşekkürler

      Sil
  3. sevgili mahperi balıkesirde tuzlu olana lokma
    deniyor bazı yerde de pişi,, diğerine izmirde lokma ama burada lokma tatlısı deniyor fark bu

    YanıtlaSil
  4. pişi yada lokma farketmez hamurişi olsunda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısınız,bence de farketmez :)))

      Sil
  5. canım yapmak istiyorum evde kuru pakmaya var ne kadar koymalıyım safiye acar tok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de artık instant maya almıyorum büyük paketlerdeki kuru mayalardan alıyorum,
      1 yemek kaşığı silme yeter :) kolay gelsin bereketli olsun

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem