Bu Blogda Ara

8 Eylül 2009 Salı

FIRIN SÜTLAÇ












FIRIN SÜTLAÇ


Ramazan ayına çok uygun bir tatlı,sütlü ve hafif olduğundan dolayı yemeklerin üstüne ağır tatlıları yemektense sütlaç tercih edilebilir,lezzetine zaten şüphe yok
Ölçülere güvenerek yapabilirsiniz biz kıvamını çok beğeniyoruz

5 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1,5 su bardağı şeker,
1 çay bardağı pirinç,
1 yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı (tepeleme)nişasta,
2 adet vanilya

Pirinç yıkanır 1 bardak su ile pirinçler iyice pişip açılana kadar kaynatılır,
Sütü ilave edilir ılıyınca şekeri de koyup kaynatılır,
Küçük bir kapta nişasta ve vanilya 2 kaşık soğuk su ile karıştırılır ve kaynayan sütlaca ilave edilir,
Yumurta sarısı çırpılarak sütlaca iyice yedirilir ve ocak kapatılır,
Cam veya fırına uygun kaplara pişen sütlaç paylaştırılır,
Fırın önceden 210 c de ısıtılır(fırınlar ısınmada farklılık gösterebilir)fırının alt üst ayarı değil sadece üst yani IZGARAsı çalıştırılır(çok önemli!!!)
Fırın tepsisine kaplar yerleştirilir,tepsi içine kapların yarısına gelecek şekilde su konur,fırında üstleri kızarana kadar yakmadan tutulur,
Bu ölçülerle resimdeki kaplardan 9 adet çıktı
Kesinlikle tavsiye ederim şimdiden AFİYET ŞİFA OLSUN

8 yorum:

  1. ablacim ellerine saglik sütlacida bu blogudan yiyelim dedim ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Sütlaça zaten bayılırım ben.
    Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle ba yı lı rımmmmm
    Ellerine sağlık canım ...

    YanıtlaSil
  4. şu üzerindeki yanık görüntüyü her defasında elde edemiyorum.bide senin tarifi deniicem ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. serpilcim dene kesin pişman olmazsın

    YanıtlaSil
  6. görüntüye hayran oldum eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. sütlacı daha önceleri çok fazla sevmezdim sizde yedikten sonra fikrim çok değişti ellerine sağlık ablacığım

    YanıtlaSil
  8. Ayten ayhan kaplan20 Temmuz 2014 01:35

    Ellerine sağlık abla

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem