Bu Blogda Ara

31 Ağustos 2009 Pazartesi

İŞKEMBE ÇORBASI

İŞKEMBE ÇORBASI

500 gr işkembe
2 lt su
1 yumurta sarısı
3 kaşık un
Üstüne dökmek için tereyağı


İşkembe haşlanır,ince kıyılır veya robotta parçalanır,
Haşlanan suyu ile işkembe kaynatılır,
3 kaşık un ile 1 bardak soğuk su bulamaç yapıp ilave edilir
Un kokusu gidene kaynatılır ocak kapatılır,
1 yumurtanın sarısı çırpılıp ilave edilir
Üstüne tereyağı kızdırılır
Sirke sarımsak ve limonla servis yapılır

7 yorum:

  1. Ablacığım ellerine sağlık çok severim.Hayırlı iftarlar olsun afiyetle...

    YanıtlaSil
  2. şu çorbayı sevmayanlarin aklına şaşarım bol sarmısak sirke ve pul biber ya canım istedi şimdi:)

    YanıtlaSil
  3. Ablacığım lazanyayı sormuşsun fırında pişince yumuşuyo hiç sert kalmıyo. Denemeni öneririm.
    Ellerine sağlık işkembe çorbasını pek sevmeme reğmen çok güzel görünüyor. Canım istedi diyebilirim.

    YanıtlaSil
  4. Hic sevemedim iskembe corbasini. Kokusu bile beni mahvediyor :) Ama sevenlere saygim sonsuzdur!!:) Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  5. Canım eşim çok seever ama ben ne elleye birim nede kokusuna tahammül edebiliyorum:(((
    Eşim bir ye mübtelası olursun diyor ama:))
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. selam cnm işkembe çobasını çok severim yarın inşallah tarifi denicem ellerine sağlık cnm sinem

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem