BAYAT EKMEK PİZZASI
Bayatlayan ekmeklere harika bir çözüm enfes bir tat ALLAH ekmeğin suyun eksikliğini yaşatmasın
Yaklaşık 5-6 dilim bayat ekmek(evde tam buğday ekmeği vardı beyaz ekmekten çok daha güzel oluyor)
2 su bardağı süt,
2 adet yumurta,
1 bardağa yakın sıvıyağ,
Yarım paket kabartma tozu,
Üstü için:
2 adet patlıcan,
2 adet soğan,
8-10 adet acı yeşil biber,
5-6 adet domates,
Kaşar rendesi
Ketçap
Önce üst malzemeler hazırlanır,evde ne varsa o malzemeyi değerlendirmek en güzeli
Patlıcanlar soyulup küp şeklinde doğranır ve tuzlanır acı suyu çıksın diye
Kızgın yağın içine yıkanıp süzülen patlıcanlar atılır,daha sonra doğranmış biber,soğan ve domatesler ilave edilir birlikte sotelenir
Bayat ekmekler küçük doğranır,
Geniş bir kap içine süt,yumurta,yağ ve kabartma tozu konup karıştırılır,
İçine ekmekler atılır ve karıştırılır buradaki kıvam ekmekler ıslanacak ama ne çok kuru ne çok sulu olacak
Yağlanmış fırın kabına karışım konur,
Üstüne biraz ketçap yayılır,
Hazırlanmış olan sebzeli karışım dökülür ve fırında kızarana kadar tutulur
Değişik bir tat, ayrıca ev ekonomisi içinde çok uygun, bayatlayan ekmekleri değerlendirmek için mükemmel bir tarif
canım çok güzel bayat ekmekle olması değerlendirme acısından hemde değişik bir tat
YanıtlaSilellerine sağlık kızım
Cnım harika birşey ya ellerine sağlık ....
YanıtlaSilbayat ekmekleri degerlendirmek için ideal bir yöntem ellerine saglık.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilÖncelikle duanıza amin diyorum ve çok nefis görünyüor gerçekten.. Kim inanır bayat ekmekten yapıldığına. bende bayat ekmek değerlendirmeyi çok seviyorum. Ekledim bu tarifi deneyceği. Benim bloguma da beklerim sevgiler
http://www.ewcimen.com/