Bu Blogda Ara

24 Temmuz 2009 Cuma

PEYNİRLİ PATLICAN KIZARTMASI


PEYNİRLİ PATLICAN

BALIKESİR’e ait bir yemek çeşididir,büyük bostan (burada topak denir)patlıcan ve peynirle yapılır çok lezzetlidir
Topak patlıcan,
Kızarmaya elverişli peynir,
Yumurta,
Maydanoz,karabiber
Kızartmak için yağ

Patlıcan boyuna bir parmak eninde dilimlenir,tuzlanır acı suyu çıkınca yıkanıp süzülür,
1 patlıcana 1 adet yumurta,rendelenmiş peynir,maydanoz,karabiber karışımı hazırlanır ve patlıcanların üstüne sürülür peynirli kısmı üstte kalacak şekilde kızgın yağa konur,kızardıktan sonra peynirli kısmı da yavaşça çevrilerek kızartılır
Ya da iki dilim patlıcanın arasına peynir karışımı koyarak hazırlanır.


5 yorum:

  1. Canım çok değişik bir tarif ama çok ta pratik...
    İçinde patlıcan olan herşeye bayılırım özelliklede kızartma olması daha da lezzetlendirmiştir...
    Mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  2. içinde patlıcan varsa tamamdır farklı bir tarif mutlaka deniyeceğim ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ilk kez gördüm.patlıcanla olan herşeye bayılırım.sevgiler arkadşım

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik bir tarif ilk defa duyuyorum.. Mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  5. Değişik bir tarif. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem