Bu Blogda Ara

20 Eylül 2015 Pazar

Un Helvası Nasıl Yapılır-Kolay Un Helvası

Un Helvası Nasıl Yapılır
Kolay Un Helvası
Un Helvası Tarifi
Un Helvası Yapılışı
Un Helvası Sütsüz
Un Helvası Sıvıyağlı


Diğer Helva Tariflerim de aşağıdaki linklerde

SÜTLÜ İRMİK HELVASI




Merhabalar,selam ve duâ ile......
Un helvasını sevmeme rağmen tutturamama korkusu ile bir türlü deneyemiyordum,bu yüzden sıklıkla tarifime ve ölçülerime güvendiğim İRMİK HELVASI yapıyordum :)  ama bu ölçülerle denediğim Un helvası tarifim bizce ve gelen misafirlerimizce çok beğenildi,endişe bile etmeden tavsiye ediyorum

Kolay Un Helvası İçin Malzemeler:

2 su bardağı un,
1 su bardağı fındık yağı,
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı,
2 su bardağı su,
1 su bardağı + 2 kaşık şeker

Kolay Un Helvasının Yapılışı:

Üstteki kolaj resimde aşamaları numaralandırdım
1--geniş ve yayvan tencereye yağlar ve un konur,çok harlı ve çok kısık olmayan orta ateşte kavrulur,ara ara tahta kaşıkla karıştırılır,yağ ve un iyice birbirine karışsın,
2-- her tarafını güzelce karıştıralım,itina ile kavurmaya devam edelim,
3-- ocağı kısalım,homojen olana dek alt ve üstü her yeri aynı kıvamda kavurmaya devam edelim,
4--su ve şekeri küçük bir tencerede sadece ılıyana ve şeker eriyene dek ateşte tutalım
5-- bu aşamada unumuz karamel renginde mis gibi kavrulmuş olacak,
6-- şerbetini döküp kapağı kapatalım,1-2 dakika sonra açıp kaşıkla karıştıralım,ocağı kapatalım kapağı da kapatıp biraz demlendirelim helvamız kendine gelsin,kabarsın,lezzetlensin

7 yorum:

  1. Merhabalar, helvalarınız muhteşem olmuş Ellerinize sağlık. ayrıca çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,çok teşekkür ederim,beğenmenize sevindim :))
      bilmukabele

      Sil
  2. Ellerine sağlık ablam.
    Afiyet ve şifa ile...
    Sevgiler. 💟

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor, blogunuzu izlemeye aldım bende beklerim. <3

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık nefis olmuş. Sevgiler

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem