Bu Blogda Ara

28 Eylül 2015 Pazartesi

Sirkeli Biber Turşusu Yapımı

Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşu Nasıl Yapılır
Sirkeli,Yağlı Haşlama Turşunun Yapılışı
Sirkeli Haşlama Turşu
Sirkeli Yağlı Turşu
 Haşlama Turşu
Yağlı  Turşu


diğer TURŞU tariflerim TURŞULAR BURADA

daha önce yayınladığım Sirkeli Yağlı Turşu BURADA
Sirkeli Biber Turşusu Yapımı

Sirkeli Biber Turşusu İçin Malzemeler:


1 kg acılı yeşil biber –( demre biberi)
2 su bardağı su
1,5 su bardağı sirke
Yarım su bardağı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
2 adet 750 ml cam şişe

Sirkeli Biber Turşusu Yapımı:

Öncelikle tüm malzemeler hazırlanır,yıkanır, sarımsaklar ve maydanoz doğranır,
Tencereye su,yağ,sirke,tuz ve şeker konur kaynatılır,
Biberler kaynayan suya konur hafif yumuşayacak şekilde(çok pişmeyecek)10 dk kadar kaynatılır,
resim kolajında görüldüğü gibi irice kıyılmış maydanoz ve doğranmış sarımsaklar ilave edilir,
1--2 taşım kaynatıp ocak kapatılır,
cam şişelere sıcakken doldurulur,üstüne 1 sap maydanoz koyup kapakları kapatılır,ters çevrilerek üstü örtülür,soğuyunca kiler veya buzdolabına kaldırılır

3 yorum:

  1. Merhabalar, ellerinize sağlık çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım turşu zamanı geldi...afiyet olsun sizlere...

    YanıtlaSil
  3. değerli feriha harmanlı hanım hünerli ellerinize sağlık sirkeli yağlı tursunuzu el emeğinizle aşama aşama anlatım tarzınızla limon sarısı rengiyle mükemmel sizlere afiyet olsun sayfanız mükemmel allahımıza emanet olun sizlere sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hoşça kalın gön nerriman satar eftekin

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem