Bu Blogda Ara

10 Ocak 2013 Perşembe

FIRIN POŞETİNDE KUZU İNCİK (YUMUŞACIK VE ÇOOK LEZZETLİ)































MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER

SEBZELİ KUZU İNCİK

Harika bir lezzet,yanında patates,havuç ve pilav ile nefis bir ana yemek :)
2 adet kuzu incik,
2 adet orta boy patates,
2 adet havuç,
5-6 adet defne yaprağı

**etin marinesi için:

1 adet soğan,
1 diş sarımsak,
2 kaşık sıvıyağ,
karabiber,
kimyon,
pul biber,
yeni bahar,
kekik,
tane karabiber,
Kuzu incikler

***MALZEMELERİN MİKTARLARI VE ÇEŞİTLERİ DAMAK TADINA VE KİŞİ SAYISINA GÖRE DEĞİŞEBİLİR
Yıkanan incikler derin ve kapaklı bir tabağa alınır,üstüne çok ince rendelenmiş soğan,sarımsak,yağ ve arzu edilen baharatlar konur etin her yerine el ile güzelce yedirilir,kapağı kapatılan kap buzdolabında en az 1-2 saat bekletilir,bu sayede etlerin daha yumuşak ve lezzetli olması sağlanır
Fırın poşetine 1 tatlı kaşığı kadar un konur,incikler,dilimlenen  patates ve havuçlar,defne yaprakları konur,poşetin ağzı kendi aparatıyla kapatılır,üstünde birkaç delik açılır,fırın kabına konarak maximum 200 c de pişirilir

29 yorum:

  1. off off bu nemuhteşem lezzetti böyle ama görüntü herşeyi anlatıyor aslında elleriniz kollarınız dert görmesin ellerinize sağlık
    teşekkürler böyle bir lezzet için :)

    YanıtlaSil
  2. YANİİ YİNE YAPASIM GELDİ :)
    LEZZETİNİ HATIRLAYINCA :)SANIRIM SEN DE HATIRLIYORSUN
    BEN TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim , hatırlamaz mıyım harikaydı çok lezzetli lokum gibiydi asıl ben teşekkür ediyorum

      Sil
  3. CANIM BUARALAR AŞIRI ET İSTİYOR YA DÜN GECE SAAT 1 Dİ EŞİME KEBAP İSTİYOR CANIM DEDİM ÜZŞENMESEK ÇIKIP BİYERDEN YİYECEKTİK ODERECE :) HAFTASONU BU TARİFİ DENEMEK İSTİYORUM EĞER YAPARSAM SONUCU BİLDİRİRİM :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demek kii vücudunun ihtiyacı var,bazen benim başıma da farklı şekilde geliyor :)
      en kısa zamanda yapıp,bu güzel lezzeti yemeniz dileğiyle sevgiler

      Sil
  4. Aman aman ne güzel kızarmışlar ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel kızardı bir o kadar da yumuşacık oldu :)
      teşekkürler

      Sil
  5. ne güzel bir tabaktır bu böyleee... gel beni ye diyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok lezzetli bir yemek tabağı :)
      teşekkürler

      Sil
  6. Lokum lokum valla, himmm ellerine sağlık cnm nasıl canım çekti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten de lokum gibi yumuşacıktı :)
      çok teşekkür ederim

      Sil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık. Ne kadar sürede pişiyor, yaklaşık süre verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle çok teşekkür ederim,
      süre tutmadım ama kuzu eti olduğu için yaklaşık 45 dakikada en fazla 1 saatte pişer

      Sil
  16. Merhaba arkadaşım tariflerini çok beğendim benimde bir blogum var çekiliş yapıyoruz katılmak istersen bekleriz.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil
  17. Yanina firin makarna gidermi bu ywnegin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu Turkmen hanım elbette kararı siz vereceksiniz amma benim fikrim pirinç pilavı fırın makarnadan daha çok yakışır :)
      sevgiyle kalın

      Sil
  18. Bu yemegin yanina firin makarna gidermi

    YanıtlaSil
  19. yeni yılda başarılar diliyorum

    YanıtlaSil
  20. Poşete su konmayacak mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır kesinlikle su konmayacak emin olun buharıyla harika pişiyor

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem