Bu Blogda Ara

13 Mart 2014 Perşembe

ETLİ KAPYA (KIRMIZI) BİBER DOLMASI



ETLİ KAPYA(KIRMIZI ) BİBER DOLMASI
MERHABALAR,
Dondurucuya mevsiminde hiç bir işlem uygulamadan koyduğum domates şeklindeki şirin biberleri dolma yaptım,
bol kıymalı, acılı,baharatlı,nefis bir dolma oldu nasıl olduğunu anlayamadık bir baktık dolmalar bitmiş :))))))
ilk kez dondurucuya dolmalık biber koydum o da bu kapya biberlerdi,sonbaharda çıkan bu biberleri biraz fazla alınca mecburen saplarını çıkarıp,yıkayıp suyu süzüldükten sonra poşetleyip dondurucuya koydum, büyük kolaylık oldu :)
ÖNEMLİ: dolma hazırlarken önce iç malzemesini hazırlamak sonra biberleri çıkarmak gerek,hatta;biberler tam çözülmeden şeklini muhafaza ederken içini doldurmak daha uygun oluyor
iç malzemesi:
300 gr kadar kıyma,
1 çay bardağı pirinç,
1 büyük boy soğan,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı acı biber salçası,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
tuz,
isteğe göre k.biber,kimyon,nane,sumak v b
az sıcak su
iç malzemesi çiğden hazırlanır,hepsi harmanlanır,biberler doldurulur,tencereye sıcak su ile yerleştirilir 

35 yorum:

  1. Kapya biberini çok severim. Dolması da çok güzel olmuş belli. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kapya biber kendine has lezzeti,rengi,şifasıyla çoğumuzun favorisi :)
      teşekkürler

      Sil
  2. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık Susamçörekotum. Nefis bir şey olmuş görüntü muhteşem….. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  3. Harikasın. Ellerine sağlık. Ne çok severim..

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım annem eskiden bu biberlerler turşu yapardı içini doldurup turşu biber dolması .Canımm peki bu biberler acı mı acaba.afiyetler olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim annem de turşusunu yapardı ama uzun olanları :))
      bu biberler acı değil şeker gibi tatlı

      Sil
  5. ne lezzetli olmuştuur şimdi o ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Susamım. Ben hiç denemedim biber koymayı.. Çok lezzetli görünüyor.. Seneye bir kaç tane dondurmalı..:)) Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  7. Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik ablacim

    YanıtlaSil
  8. muhteşem bir lezzet.özellikle gün sofraları ve misafirler için süper..ellerin dert görmesin canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten de harika bir lezzet :)) amin, teşekkür ederim

      Sil
  9. muhteşem bir lezzet.özellikle gün sofraları ve misafirler için süper..ellerin dert görmesin canım..

    YanıtlaSil
  10. Himmmm cok nefis gorunuyor.bunlari gorunce hemen takibe aldimm bende beklerim.

    YanıtlaSil
  11. Bende sürekli dondurucuya koyarım..Ama kırmızı olanı dolmalık olarak hiç koymadım biz de daha çok yeşili tüketiliyor.. Görüntü çok iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık.Afiyet olmuştur inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hiç koymuyordum,ama bundan sonra koyarım gibi :)))
      inşallah

      Sil
  12. Bak şimdi olmadı bu. Açım ve görüntü süper. Ellerine sağlık. :)))) Nefis, nefis...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa :((( insan üzülüyor inan yedirmek isterim ama

      Sil
  13. Ablacım ellerine sağlık nefisss olmuş bayıldım…
    Afiyetler olsun…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. kırmızı biberin her hali bir başka güzel...
    köle,kızart,dolma yap,,,
    apayrı bi güzellik..
    ellerine sağlık ablacım....
    öperimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de kırmızı biber çook lezzetli görüntüsü,şifası artısı :))
      teşekkür ederim

      Sil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  18. En sevdiğim dolma, ellerine sağlık ablacım resimlerde çok güzel olsada yeseydim oldum resmen..:) Nazo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah bir de lezzetini ve kokusunu anlatabilsem :))))

      Sil
  19. Pek bir sirin olmuslar :) ellerine saglik

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem