Bu Blogda Ara

4 Ekim 2013 Cuma

ELEKTRİKLİ BARBEKÜDE IZGARA LEVREK

FERİHA

FERİHA

MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER,
HAYIRLI CUMALAR  DEĞERLİ TAKİPÇİLERİM


Levrek, Moronidae familyasını oluşturan ılık ve soğuk denizlerde yaşayan balık türüdür
derisi iri pullarla örtülü, sırtı kurşuni, karnı gümüşi renktedir. Küçük siyah benekli olduğundan alabalığı  andırır. Genç levreklerin sırtları siyah benekli, erginlerin sırtları ise beneksiz veya koyu renktedir. Dillerinin üzerinde diloit dişleri vardır. Boyları 40-100 cm arasında değişir. Genellikle ağırlıkları 8–10 kg’dır.15 kg'a kadar çıktığı görülmüştür.
Eti yağsız ve çok lezzetlidir. Taze olarak yenir. Türkiye kıyılarında  Karadeniz  Marmara  ve Akdeniz de bulunur. Her mevsimde, genellikle de mayıs ortalarından kasım sonuna kadar avlanır. Sonbahar ayları sırasında ırmak ağızlarında üremeye başladıklarında sürüler halinde toplanırlar. Karadeniz de kış aylarında dere ağızlarına Akdeniz de Nisan-Mayıs ayları arasında ürerler.
Karadeniz, Ege ve Akdeniz de çiftiklerde yaygın olarak, yumurtadan pazara kadar üretimi yapılmaktadır. Üretimin büyük bölümü özellikle AB ülkelerine ihraç edilir.
 
Etçil ve yırtıcıdırlar. En çok karides, küçük balık, yengeç ve kurtçuklarla beslenirler.  Izgaradan ziyade, buğulaması ya da tuzda yapılmış olanı olan " tuzda levrek " çok daha lezzetli olur.
Üreme dönemlerinde yağsız olmaları nedeniyle lezzetsizdirler. Ancak, çiftliklerde üretilen levrek balıkları yılın her döneminde yağlı olmaları nedeniyle lezzetlidirler.


16 yorum:

  1. Bence baliklarin een lezzetlisi:-)nefis:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim balıkla aram çok fazla iyi olmadığından ayrım yapamıyorum şifa niyetine yiyorum :)

      Sil
  2. Ablacığım işte budur sayfan süper olmuş dikkate aldığın için teşekkür ederim.Balık ye beni diyor resmen ellerine sağlık,öpüyorum ellerinden....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek tabi ki dikkate alırım ben teşekkür ederim,
      sevgiler

      Sil
  3. Balıklar nefis eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Ablacım; levreği de çok severiz ama ben ziyadesiyle çipuracıyımdır :) Ama bu levrekler çipurayı bastıracak anlaşılan.. Nefis.. Ellerine sağlık, afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben de senin gibiyim :) değişiklik yapmak gerek bazen

      Sil
  5. Ellerine sağlık bizde balık çok sevilir izin versem vallahi haftanın 4/5 günü balık yerler yok artık o kadar da baklava olsa bıkılır diyorum:)Afiyetler olsun sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel maşallah , benim aram çok iyi değil maalesef :(
      bilmukabele

      Sil
  6. Nefiss görünüyor ellerine sağlık en sevdiğim hali ızgara ben servis yaparken karnına haşlanmış yağlı limonlu karides dolduruyorum hımmm süprüzi oluyor afiyet şeker olsun... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooooo senin teknik bayaaaa farklıymış :))
      sevgiler

      Sil
  7. Ablacım şımartan tat etkinliğim var tatlı değil şımartan yiyecek seni ne şımartır??
    Etkinliğimin ayrıntıları beklerim...
    Merhaba canlarım :) 27 Eylül 11 Ekim 2013 Tarihleri arasında Şımartan Tatlar etkinliği yapmaya karar verdim.
    Beni şımartan un helvası ve çikolatalı tatlardır.
    Peki ya sizi hangi nefis yiyecek tat şımartır?
    Sizleri Şımartan Tatları benimle paylaşmanızı bekliyorum.
    Paylaştığınız tarifin linkini bana yorum olarak yazmanız yeterli...
    Sevgilerimle
    Banu Altun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaaah beni kakaolu çikolatalı herşey şımartır :))
      geleceğim

      Sil
  8. ellerinize sağlık balıklar çok lezzetiydi,ızgarada tadı daha da bir farklı ve hafif çok güzeldi :)

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem