MERHABALAR SEVGİLİ TAKİPÇİLERİM,EN İÇTEN SELAM VE SEVGİLERİMİ SUNUYORUM
Et ve sakatat sevenler için harikulade bir lezzettir ciğer, çeşit çeşit pişirilir, bizim evde çok ender pişer, genellikle sebze ilavesiyle sote tercih edilir
kuzu kara ciğeri,
kuru soğan,
domates (isteğe bağlı ),
yeşil acı biber,
kırmızı kapya biber,
maydanoz,
karabiber,
tuz,
pul biber,
kekik,
sızma zeytinyağı
- küp şeklinde doğranıp yıkanan kara ciğer süzgece alınarak suyu iyice süzdürülür,
- soğan ve biberler tercihen jülyen doğranır,
- tavaya zeytinyağı konur, ısınınca ciğerler atılır,
- suyunu salmaması için harlı ateşte pişirilir,
- ciğerlerin rengi döndüğünde soğan ve biberler ilave edilir, orta ateşte karıştırarak az daha pişirilir,
- tuzu,kara biberi atılır karıştırılır,
- en son kıyılmış maydanoz,pul biber ve kekik ile servis edilir
- bu güzel rengarenk tabaklar için KERAMİKA SERAMİK e tekrar teşekkür ederim
ben de çok severim ciğerin böyle sebzelisini..Ellerine sağlık, ablacım..Nefis görünüyor...
YanıtlaSiltabaklar da çok şık, güle güle kullanın İnşallah..
sevgiler...
tabaklar çok şeker :) teşekkür ederim,
Silsebzelerle daha hafif bir lezzet oluyor :)
mmmmmmmmmmmm kedinin ciğere baktığı gibi bakıp kaldım,ne güzeldi lezzeti hiç ağır bir kokusu da yoktu ağır bir tadıda,tek kelime ile harikaydı ellerinize sağlık.çok teşekkür ederim
YanıtlaSilsenin kedi gibi bakışını farketmedim :))
Silafiyet olsun
Oyyy, sakatata hiç hayır demek istemem... ancak yine de kolesterol korkusuna kendisiyle mesafeli olmaya çalışıyorum :)) Ellerine sağlık, şifa olsun ablacım..
YanıtlaSilsakatat bizi eve hiç uğramaz, yıllardır yapmıyordum özlemişiz :)
YanıtlaSilamin teşekkür ederim
Ablacım bayılırım ciğere ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim deryacım,sevgiler
SilEllerine sağlık canım bende ciğer sevenlerdenim.Hele de kuzu ciğeri pamuk gibi olur,sevgilerimle.
YanıtlaSilKuzu eti de ciğeri de daha lezzetli geliyor bize :)
Silsevgiler
Bu fotagraflardan sonra yarin gidip iger alacam, ne güzel olmus, ellerine saglik
YanıtlaSil