MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER DEĞERLİ TAKİPÇİLERİM :)
ENFES BİR BAZLAMA TARİFİM VAR
Her şeyden önemlisi ev yapımı temiz,güvenilir,miss gibi :)
!!! HER NE KADAR YAZILARIN OKUNMADIĞINI (GENELDE)FARKETSEM VE DÜŞÜNSEM DE TARİFİMİ YAZAYIM
Sağlığım elde hamur yoğurmaya müsait olmadığı için ekmek makinamda hamur hazırlamak bana büyük kolaylık sağlıyor :)
bu yüzden hamuru makine ölçüleri ile hazırladım siz kendinize göre ayarlarsınız
1,5 ölçü kabı tam buğday unu,
1 ölçü kabı beyaz un,
1 küçük kaşık (makinanın kaşığı ) toz kuru maya,
1 küçük kaşık tuz,
1 büyük kaşık şeker,
1 büyük kaşık zeytinyağı,
250 ml ılık su(kontrollü koymakta yarar var)
ekmek makinasının kabına önce sıvı sonra kuru malzemeyi koyup hamur ayarında hazırladım,
mayalanan hamurdan büyükçe bir parça alıp (ayva kadar) unlu tezgahta merdane ile çok hafif büyüttüm,
kapaklı seramik tavanın içine çok az un serpip hamuru koydum,kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bıraktım,
spatula ile ters yüz edip iki tarafını da pişirdim
sonrası malum :))))))))))))
kahvaltıda sıcak sıcak üzerine de mis gibi tereyağı,aman kahvaltı bitmesin..ellerinize sağlık.
YanıtlaSilaynen dediğin gibi oldu :))))
Silteşekkürler
çok güzel olmuş ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :) sağolun
SilEllerinize emeklerinize sağlık...Nefis görünüyor. Ekmek makinası çok büyük kolaylık sağlıyor ben de bazen kullanıyorum....:)
YanıtlaSilSevgiler,
teşekkür ederim,seldacım, özellikle benim gibi hastalar için büyük kolaylık oluyor :)
SilNe güzel anlatıyorsunuz neden okunmasın. Yapmaya niyetlenmiştim ama hamur yoğurma , makinede yoğurma ölçüleri falan beni aşıyor. Ellerinize sağlık keşke becerebilseydim.
YanıtlaSilteşekkür ederim ama maalesef böyle düşünüyorum :(
Silelde yoğurarak yapabilirsiniz,kendinize göre ayarlarsınız ölçüleri :)
yazıların okunmadığını ben de düşünüyorum zaman zaman ablacım..ama ben okuyorum emin ol :))
YanıtlaSilEllerine sağlık, Rabbim sağlık-sıhhat versin..
Bir şey soracağım: kapağını kapattığımız zaman kapakta su damlacıkları oluşup ekmeği ıslatmıyor mu ? ben hep açık olarak pişiririm de ..:)
çek teşekkür ederim :) iyi ki varsın, amiin
Silkapağı kapattım seramik tava cam kapak ama inan hiç su damlası oluşmadı kuru olarak pişti
selam ile
ben surekli takip ediyorum sizi, her sey birbirinden guzel, ellerinize saglik :-)
YanıtlaSilbazlamayla ilgili birkac sorum olacak: hamurun mayalanma ve pisme sureleri ortalama ne kadar suruyor acaba?
çok teşekkür ediyorum :) sağolun,varolun, bana güç veriyorsunuz inanın
Sil1--)bu hamur makinada 15 dk kadar yoğuruluyor,kendisi duruyor 10 dk daha bekleyip kullanıyorum
2--)pişme süresi oldukça kısa çayımız demlenene kadar pişti :) en küçük ocağın kısık haliyle yaklaşık 15-20 dk da pişti
selam ile
bir de bu hamurdan kac bazlama cikiyor acaba?
YanıtlaSilbu hamurdan 3 veya 4 adet bu büyüklükte bazlama çıkar
Silben aynı hamurdan 2 farklı hamurişi yaptım
sevgiler
ekmek makinası yerine hamur karıştırıcı mı alsam diyorum hani şu esseninkilerden ya da bochun da var evet ben de hamur yoğuramayanlardanım( bu arada nefis gözüküyor fotolar kokusu geldi desem yeridir nefis bir hafta sonu dileklerimle...
YanıtlaSilaslında iyi fikir çünkü önemli olan hamurun yoğurulması pişirme aşaması fırında veya tavada da olabilir
Silteşekkürler
selam ile
canım nasıl çekti bir bilsen ablacığım harika olmuş
YanıtlaSilyaaaa :( inşallah en kısa zamanda yapar ve yeriz birlikte
SilMerhaba canımmm bazlamayı öyle çok severim ki arasına tereyağ koy ye kaymak reçel,peynirli her türlüsünü çok severim ellerine sağlık canımm nefis.
YanıtlaSilnefis görünüyor 3 yıldır kahvaltılık biber soslar sizin tarifinizle yapılıyor emeğinize sağlık.
YanıtlaSilEv yapımı ekmeği bizde ailece çok severiz fırsat buldukça da yaparım.. Tavada bu kadar kısa sürede pişmeside ayrı bir güzel denemek lazım..Ellerinize sağlık yazınızın tamamını da okudum bu arada :))
YanıtlaSilKapagi kapali mini firin gibi olmus, mutlaka cici seramik tavamda denemek isterim , ellerine saglik,yiyenlere sifa olsun
YanıtlaSilYaziyi okudum bende :))
Mrb ablacım ben yıllardır ne tarif ararsam arayım tarif bölümünü oku çık yapmam illa baştan sona okurum önemli olmasa yazılmaz o yazılar emek verilmezz belkide o baştaki yazılarda püf noktaları vardır benim fikrim bu emeğe saygı bana katılanlar vardır degilmii..... Neyse bazlama tarifin harika olmuş tavada olması da güzel fırın kullanılmadıgı zamanlarda kurtarıcı ocakta yapmak ne güzeldir tereyağğ sürüp sıcacıkk off daha anlatmayımm bariii eline emeğine sağlık:))
YanıtlaSiltava ekmeği gibi.. ellerine sağlık 2013 den günümüze sağlıkla İnşaALLAH
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım...sevgiler
YanıtlaSilbenden de sana sevgiler
SilAyyyy inanmıyorum. O içerisine tereyağı koyduğunuz resim Nasıl güzel öyle. Ye beni ye diye konuşuyor resmen. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSileveeeet tereyağı koyup.........
Silteşekkürler