Bu Blogda Ara

19 Eylül 2013 Perşembe

TAM BUĞDAY UNLA BAZLAMA,,SERAMİK TAVADA BAZLAMA

FERİHA

FERİHA



FERİHA

:FERİHA
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER DEĞERLİ TAKİPÇİLERİM :)
ENFES BİR BAZLAMA TARİFİM VAR
Her şeyden önemlisi ev yapımı temiz,güvenilir,miss gibi :)
!!! HER NE KADAR YAZILARIN OKUNMADIĞINI (GENELDE)FARKETSEM VE DÜŞÜNSEM DE TARİFİMİ YAZAYIM
Sağlığım elde hamur yoğurmaya müsait olmadığı için ekmek makinamda hamur hazırlamak bana büyük kolaylık sağlıyor :)
bu yüzden hamuru makine ölçüleri ile hazırladım siz kendinize göre ayarlarsınız
1,5 ölçü kabı tam buğday unu,
1 ölçü kabı beyaz un,
1 küçük kaşık (makinanın kaşığı ) toz kuru maya,
1 küçük kaşık tuz,
1 büyük kaşık şeker,
1 büyük kaşık zeytinyağı,
250 ml ılık su(kontrollü koymakta yarar var)
ekmek makinasının kabına önce sıvı sonra kuru malzemeyi koyup hamur ayarında hazırladım,
mayalanan hamurdan büyükçe bir parça alıp (ayva kadar) unlu tezgahta merdane ile çok hafif büyüttüm,
kapaklı seramik tavanın içine çok az un serpip hamuru koydum,kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bıraktım,
spatula ile ters yüz edip iki tarafını da pişirdim
sonrası malum :))))))))))))


28 yorum:

  1. kahvaltıda sıcak sıcak üzerine de mis gibi tereyağı,aman kahvaltı bitmesin..ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen dediğin gibi oldu :))))
      teşekkürler

      Sil
  2. çok güzel olmuş ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize emeklerinize sağlık...Nefis görünüyor. Ekmek makinası çok büyük kolaylık sağlıyor ben de bazen kullanıyorum....:)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,seldacım, özellikle benim gibi hastalar için büyük kolaylık oluyor :)

      Sil
  4. Ne güzel anlatıyorsunuz neden okunmasın. Yapmaya niyetlenmiştim ama hamur yoğurma , makinede yoğurma ölçüleri falan beni aşıyor. Ellerinize sağlık keşke becerebilseydim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ama maalesef böyle düşünüyorum :(
      elde yoğurarak yapabilirsiniz,kendinize göre ayarlarsınız ölçüleri :)

      Sil
  5. yazıların okunmadığını ben de düşünüyorum zaman zaman ablacım..ama ben okuyorum emin ol :))
    Ellerine sağlık, Rabbim sağlık-sıhhat versin..

    Bir şey soracağım: kapağını kapattığımız zaman kapakta su damlacıkları oluşup ekmeği ıslatmıyor mu ? ben hep açık olarak pişiririm de ..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çek teşekkür ederim :) iyi ki varsın, amiin
      kapağı kapattım seramik tava cam kapak ama inan hiç su damlası oluşmadı kuru olarak pişti
      selam ile

      Sil
  6. ben surekli takip ediyorum sizi, her sey birbirinden guzel, ellerinize saglik :-)
    bazlamayla ilgili birkac sorum olacak: hamurun mayalanma ve pisme sureleri ortalama ne kadar suruyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum :) sağolun,varolun, bana güç veriyorsunuz inanın
      1--)bu hamur makinada 15 dk kadar yoğuruluyor,kendisi duruyor 10 dk daha bekleyip kullanıyorum
      2--)pişme süresi oldukça kısa çayımız demlenene kadar pişti :) en küçük ocağın kısık haliyle yaklaşık 15-20 dk da pişti
      selam ile

      Sil
  7. bir de bu hamurdan kac bazlama cikiyor acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu hamurdan 3 veya 4 adet bu büyüklükte bazlama çıkar
      ben aynı hamurdan 2 farklı hamurişi yaptım
      sevgiler

      Sil
  8. ekmek makinası yerine hamur karıştırıcı mı alsam diyorum hani şu esseninkilerden ya da bochun da var evet ben de hamur yoğuramayanlardanım( bu arada nefis gözüküyor fotolar kokusu geldi desem yeridir nefis bir hafta sonu dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında iyi fikir çünkü önemli olan hamurun yoğurulması pişirme aşaması fırında veya tavada da olabilir
      teşekkürler
      selam ile

      Sil
  9. canım nasıl çekti bir bilsen ablacığım harika olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaaa :( inşallah en kısa zamanda yapar ve yeriz birlikte

      Sil
  10. Merhaba canımmm bazlamayı öyle çok severim ki arasına tereyağ koy ye kaymak reçel,peynirli her türlüsünü çok severim ellerine sağlık canımm nefis.

    YanıtlaSil
  11. nefis görünüyor 3 yıldır kahvaltılık biber soslar sizin tarifinizle yapılıyor emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Ev yapımı ekmeği bizde ailece çok severiz fırsat buldukça da yaparım.. Tavada bu kadar kısa sürede pişmeside ayrı bir güzel denemek lazım..Ellerinize sağlık yazınızın tamamını da okudum bu arada :))

    YanıtlaSil
  13. Kapagi kapali mini firin gibi olmus, mutlaka cici seramik tavamda denemek isterim , ellerine saglik,yiyenlere sifa olsun
    Yaziyi okudum bende :))

    YanıtlaSil
  14. Mrb ablacım ben yıllardır ne tarif ararsam arayım tarif bölümünü oku çık yapmam illa baştan sona okurum önemli olmasa yazılmaz o yazılar emek verilmezz belkide o baştaki yazılarda püf noktaları vardır benim fikrim bu emeğe saygı bana katılanlar vardır degilmii..... Neyse bazlama tarifin harika olmuş tavada olması da güzel fırın kullanılmadıgı zamanlarda kurtarıcı ocakta yapmak ne güzeldir tereyağğ sürüp sıcacıkk off daha anlatmayımm bariii eline emeğine sağlık:))

    YanıtlaSil
  15. tava ekmeği gibi.. ellerine sağlık 2013 den günümüze sağlıkla İnşaALLAH

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık ablacım...sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Ayyyy inanmıyorum. O içerisine tereyağı koyduğunuz resim Nasıl güzel öyle. Ye beni ye diye konuşuyor resmen. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveeeet tereyağı koyup.........
      teşekkürler

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem