ENGİNARLI,DEREOTLU,TAZE SOĞANLI PİRİNÇ PİLAVI
MERHABALAR CANLAR,SEVGİLİ ARKADAŞLAR,HEPİMİZE HAYIRLI İFTARLAR
Çok lezzetli, bol sebzeli bir pilav, taze enginar mevsiminde sık sık enginarı tüketmeli, mümkünse dondurucuya konmalı
2 su bardağı pirinç,
4 adet enginar,
yarım demet dereotu,
2 adet taze soğan,
1 adet kuru soğan,
2 kaşık sızma zeytinyağı,
tuz,
2,5-3 su bardağı kaynar su
öncelikle pirinçler sıcak ve tuzlu suda bekletilir,
enginarlar hafif yumuşayana dek haşlanır,küçük dilimlere ayrılır,
ince doğranan taze ve kuru soğanlar zeytinyağında sotelenir,
enginarlar ile az daha sotelenir ve sıcak suyu tuzu konur,
iyice yıkanıp suyu süzülen pirinçler ilave edilir,
önce hızlı sonra kısık ateşte suyunu çekene dek kaynatılır,
en son ince kıyılmış dereotu konur,
ocak kapatılır,tencerenin üzerine temiz mutfak havlusu konur
Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
Silhep merak ediyorum ama denemedim ne yazık.Ellerine sağlık.
YanıtlaSildenemekte yarar var :) biz çok beğendik
Silteşekkür ederim
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilMerhabalar ben nasıl olmuşda sizini gibi güzel bir bloğu gözden kaçırmışım..Ellerinize sağlık,blogdaki her lezzet çok özel ve güzel olmuş..Pilava bayıldım,enginarlı pilavı hiç denemedim.sizin tarifinizle deneyeceğim.sizi hemen takibe aldım.banada beklerim,birbirimizden haberimiz olur.sevgilerimle..www.nurlumutfakta.blogspot.com
YanıtlaSilMERHABALAR, bu güzel sözlerinizle beni çok mutlu ettiniz :) çok teşekkür ederim,tabiki hemen gelirim :)
SilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilVallahi bu üç malzeme birleşip de pilavın içine girerse yiyenin keyif durumları nice olur be Feriha ablacım:)) Oy oy oyyy.. Ellerine sağlık, kokusu burnuma geldi..
YanıtlaSildeğil mi ? serapcım :) lezzeti kokusu çok güzel
Silcansın sen
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilellerinize sağlık büyükannecim çok hoş görünüyor
YanıtlaSilharika bir lezzetti ellerinize sağlık
YanıtlaSil