Bu Blogda Ara

13 Ağustos 2011 Cumartesi

PAZI YAPRAĞI İLE UNLU ÇITIR BÖREK





ALLAH BENİ BİZİ AFFETSİN,AFRİKADAKİ KURAKLIK SONUCU İNSANLARIN HATTA HAYVANLARIN BİR YUDUM KURU EKMEĞE BİR DAMLACIK SUYA İHTİYAÇLARI OLDUĞU ŞU GÜNLERDE YEMEK TARİFLERİ YAYINLIYORUZ, ELBETTE YEMEDEN İÇMEDEN DURULAMAZ ÜSTELİK MÜBAREK RAMAZAN AYINDAYIZ ORUÇ TUTUYORUZ Kİ;FAKİRLERİN AÇLARIN SUSUZLARIN HALİNİ DAHA İYİ ANLIYABİLELİM DEĞİL Mİ?

KURDUĞUMUZ İFTAR SOFRALARIMIZI ÇOK FAZLA ABARTMADAN HAZIRLASAK YARDIMLARIMIZI DA BİR AN ÖNCE İLGİLİ YERLERE ULAŞTIRSAK

BÖREĞİMİ DAHA ÖNCE YAPTIĞIM ŞEKİLDE HAZIRLADIM:{{İŞTE BURADA}}

PAZILARIN YAPRAKLARINI BÖREK İÇİNDE SAPLARINI DA {{BURADA}} KULLANDIM


16 yorum:

  1. Afrika'daki insanları düşününce bir kaç gün benim canım bloga girmek bile istemedi.Yemek yemeye bile zorlandım.Hele o çocukların kutuyu sıkıp daha da süt çıkartmaya çalışmaları.Kızılay'ın çalışmalarını görmek beni biraz olsun rahatlattı.O kadar güzel yardım paketleri hazırlamışlar ki her şeyi düşünmüşler.Ben de bağışımı onlara yapacağım.Sadece üzülmek yetmiyor.Damlaya damlaya göl olur.Böreğinize gelince.Ellerinize sağlık nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık enfes görünüyorlar.Gerçekten de önemli bir konuya değinmişsin.Hiçkimse başına neler geleceğini bilemez daha kötüsü bile olabilir.Bu yüzden imkanı olan ALLAH RIZASI için bir adım atsın.Memleketimizde de fakir yoksul kimsesiz kardeşlerimiz var evet ama bizimkiler o insanların yanında zengin kalıyorlar.açlık,hastalık,susuzluk.aslında madem böyle bir konu açılmış eğer herhangi bir yasağı yoksa lütfen yardım kanallarını da yazalım.Mesela benim kızımın süt mamaları var içiremiyorum neden çöpe atayım kardeşleri açlıktan vefat ediyorken.Ama aramama rağmen bu tür gıda yardımını nereye yapacağımı bulamadım.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık enfes görünüyorlar.Gerçekten de önemli bir konuya değinmişsin.Hiçkimse başına neler geleceğini bilemez daha kötüsü bile olabilir.Bu yüzden imkanı olan ALLAH RIZASI için bir adım atsın.Memleketimizde de fakir yoksul kimsesiz kardeşlerimiz var evet ama bizimkiler o insanların yanında zengin kalıyorlar.açlık,hastalık,susuzluk.aslında madem böyle bir konu açılmış eğer herhangi bir yasağı yoksa lütfen yardım kanallarını da yazalım.Mesela benim kızımın süt mamaları var içiremiyorum neden çöpe atayım kardeşleri açlıktan vefat ediyorken.Ama aramama rağmen bu tür gıda yardımını nereye yapacağımı bulamadım.

    YanıtlaSil
  4. haklısın canım.hepimiz yediğimiz nimetlerin kıymetini bilmeliyiz bence.ALLAH ım bütün yoksullara yardım etsin insallah.bizde elimizden geleni yapalım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ♪°º✿
    ˛♫ Olá, amiga!
    Passei para uma visitinha...
    Sempre encontro receitas deliciosas no seu blog.
    Bom fim de semana!
    Cheio de alegria e muita paz.
    Beijinhos.
    Brasil
    º°✿
    ✿♥ ° ·.
    ˛✿♪

    YanıtlaSil
  6. katılıyorum..
    Allah yar ve yardımcıları olsun...
    yapabılecegımız seylerı yapmanın yansıra en azından kendı sofralarımızdan ısrafı kaldırmalıyız..
    ben menumu azalttım bu yıl.nsanın ııcnden gelmıyor gercekten

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık feriha teyze...güzel olmuştur eminim...afiyet şifa olsun....Afrika da ki insanları görünce ben de herkes gibi aynı şeyleri düşündüm ..onların imtihanı bu şekilde bizim imtihanımız da onları görüp de nasıl davranacağımızla ilgili ...Çok fazla yardım yapılıyor çok şükür ki...Rabbim kabul etsin ama en önemlisi de bu coğrafya ya kalıcı çözümlerin bir an önce getirilmesi...

    YanıtlaSil
  8. Bu Ramazan herkes elinden geldiğince yardımları oraya gönderip,kaç insanın hayatını kurtarabilirsek kardır,dualarımıza da eksik etmeden...

    YanıtlaSil
  9. ''Kardeşi aç iken tok yatan bizden değildir'' hadisi geliyor aklıma hep.İftar sofralarında çeşit çeşit yemekler,iftariyelikler,tatlılar var.Ama kardeşlerimiz bir lokma ekmeğe bir yudum suya hasret.Çocukların arkalarından mama tabağı ile koşan annelerin yerine orada evladının açlıktan çaresizliğini seyreden anneler var.İnşallah Ramazan'da tüm mü'minler olarak komşumuzu da fark edip,onlara, onların hakkını vermemizi nasip etsin Allah.Kıyamet gününde O kardeşlerimizle karşılaştığımız zaman bizlerden şikayetçi olarak değil razı olarak karşımıza çıkarsın.
    Bu konuya değindiğiniz için çok teşekkürler,hatırlatmak hatırlamak çok güzel.Allah razı olsun.Allah'a emanet olun.selam ve dua ile..

    Ellerinize sağlık,böreğiniz çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. ablacım çok haklısın ben olayı o yönden düşünmemiştim. bişey dikkatimi çekti afrika her zaman aynı durumda değilmi sadece neden ramazan aylarında yardım toplanıyor. diğer zamanlardada toplanıyor mu sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık, börek nefis görünüyor. Allah zor durumda olan herkesin yardımcısı olsun. Hayırlı iftarlar....

    YanıtlaSil
  12. O gözleri fırlamış bebeciği düşünmemeye çalışıyorum ablacım, kötü oluyorum zira. Keşke biz az yiyerek onların açlığını bitirebilsek. Bütün kapitalist canavarların bunu aynı anda yapması lazım. Senelerdir o gariban ülkeleri sömüre sömüre 'semirdiler' Allah ıslah etsin..Ellerine sağlık ablam, hayat herşeye rağmen devam ediyor zira..

    YanıtlaSil
  13. Ablacım ellerine sağlık çok haklısın aslında bizim bu durumda çeşit çeşit birbirinden lezzetli yemekler göstermemiz içimi burkuyor.Yine bugün izledim açlığın üstüne çoğu insan sadece suyla oruç tutmaya çalışıyormuş diyecek bir şey yok artık...

    YanıtlaSil
  14. Selam ablaaam:) ben geldim nasılsın?
    inşaallah iyisin
    Haberlerde Somaliyi seyrettikce içimiz eriyor elimizden geldiğince birşeyler yapıyoruz ama dediğin gibi yemeden olmuyor yine de davetlerde falan abartısız sofralar kurmak lazım
    Börekler nefis görünüyor ellerine sağlık afiyet şifa olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. çok değişik ve çok güzel bir tarif olmuş ellerinize sağlık... pazı tatlarını severim... mutlaka deneyeceğim inşallah :) sevgilerle..

    YanıtlaSil
  16. Nefis görünüyor ellerinze sağlık, unlu böreği bende beğendim elde açılmış gbi oluyor, pazılısı da nefis olmuş taa buradan belli oluyor :)..Nazo..

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem