Bu Blogda Ara

22 Eylül 2010 Çarşamba

GÜL LOKUMLU BİSKÜVİ VEE GEÇMİŞE YOLCULUK


GÜL LOKUMLU BİSKÜVİ VEE GEÇMİŞE YOLCULUK

Bugün sizlere çok değişik ve yapması çooook zor bir tarifle merhaba demek istedim
Efendim diyelim ki zaman tünelindesiniz ben de sizi bundan 45—50 yıl öncesine yolculuğa çıkarıyorum gelirmisiniz???
Sizi o yıllarda bizim yaşadığımız ama şimdi aynı tadı tutturamadığımız bir lezzetle tanıştırayım
Evlerde elektirikli fırınların olmadığı, kıymetli cefakar annelerimizin pasta kek çeşitlerini henüz öğrenmedikleri o muhabbetli bereketli çocukluk dönemimde çok küçük olan mahalle bakkalına gidip sadece 2 ADET BİSKÜVİ VE 1 ADET LOKUM bazen de 1 ŞİŞE SADE GAZOZ(küçük)aldığımız günlerdeki mutluluğumuzu şimdi en ünlü pastaneden aldıklarımızda bulamıyoruz:)
O zaman paket bisküviler yok büyük boy teneke kutularda bakkallarda satılır dolayısıyla hafifçe bayatlar yumuşar:) iki bisküvi arasına lokumu koyunca çift kaşarlı tost misali bisküviler kırılmadan harika sandviçlerimiz olurdu:))
Şimdi çeşit çesit bisküvi paketimiz var aynısını yeni kuşaklara tattırayım diye uğraşırken bakın görün ki !! bisküviler taze olduğundan lokumu koyunca kırılmaya başlıyor:)) çare olarak da lokumu bir güzel elle çekiştirip bisküvinin büyüklüğüne getirdikten sonra ikisini yapıştırıyorum ammaa eski tadı tutturamadım vesselam :))
DENEMEK İSTEYENLERE TAVSİYEMDİR

28 yorum:

  1. Feriha'cığım canım arkadaşım nasıl da eski günlere götürdün bizleri,sanki o günler gözümün önünde mahalle bakkalımızdan lokum bisküvi alıyorum,çocukluğum geldi aklıma çok sağol.Benim annem çalışan bir anneydi,sabah 7 de evden çıkar akşam eve saat 17,30 eve gelirdi,cumartesi günü'de saat 13'e kadar çalışırdı.Tekel tütün mağazasında çalışıyordu,cumartesi günü iş çıkışı çarşıya çıkar evin pazarını düzerdi,akşam bize banyo yaptırır,pazar günü öğleye kadar çamaşır yıkar öğleden sonra bize kurabiye börek yapardı çok sevinirdik annem evde diye hepsi çocukluğumuzda kaldı,seni çok öpüyorum arkadaşım hayırlı geceler.

    YanıtlaSil
  2. evet ablacığım bizde çocukluğumuzda çok yerdik bu bisküvi lokum ikilisinden adına bizim oralarda "asvalt"denir genelde sade lokumla yapılır ama güllü lokumlada mis gibi olmuştur sanırım bisküvileri 2 gün kapaklı bir plastik kutuya koyarsak biraz yumuşar ve eski tat yakalanabilir değilmi?:)))
    amonyaklı pastayı kabartma tozuyla deneyip bakıcam inşaallah sonucu bildiririm

    YanıtlaSil
  3. Biz burda halen gerçekleştiriyoruz.Özellikle doğum yapan anne adına dağıtılıyor,kandillerde,severek yiyoruz.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. günaydın. annem de anlatır hep bisküvi arası lokum gazoz simit...

    YanıtlaSil
  5. hiç birşeyin eski kalitesi kalmadı. her şeyin lezzeti yok insanlar mutsuz.

    YanıtlaSil
  6. babamlar anlatırdı bu lokumlu bisküviyi ama ben ikiside elimin altında olmasına rağmen hiç denemedim :) ama deniycem ve tadına bakıcam :)

    YanıtlaSil
  7. ayyyy bende çocukken bayılırdım,hala bayılırm ama çok uzun zaman oldu yemeyeli.biz buna asfalt derdik.canım istedi şimdi beni geçmişe götürdünüxz.

    YanıtlaSil
  8. Ooooo annemle babam hep anlatırdı bunu, hele babam hala lokumu bulsun hemen bisküvinin arasına sıkıştırıverir:) Eskiden herşey çok özelmiş aslında, şimdi çocuklara sorsan o kadar çok çeşit var ki hiçbiri bu kadar özel olamaz onlar için

    YanıtlaSil
  9. eskiden herseyin tadi daha guzeldi ,azdi cunku hersey kiymetini daha cok biliyorduk,tadini alabiliyorduk,simdi katki maddeleri dilimizi damagimizi oyle hale getirdi ki ne yesek o tat yok

    YanıtlaSil
  10. aasfalt deriz biz buna ve bayılırız. olsa da yesek :))

    YanıtlaSil
  11. ah ablacım eline sağlık ne güzel anlatmışın aynı hisleri ben yaşadım babam işten geldiğinde annem çayı demlerdi bende bakkaldan pötibör bisküvi alırdım nasılda lezzetliydi,geçenlerde çocuklara bisküvinin arasına lokum koydum baktılar nasıl bir şey bu diye ama onlarda haklı parlak ambalajların içinde envayi çeşit ürünler benim lokumlu bisküvi pek bir sade oldu,ama bizim çocukluğumuz şimdiye göre çok daha güzeldi

    YanıtlaSil
  12. DOLMUS DERLER BURALARDA BU BISKUVI LOKUM OLAYINA

    YanıtlaSil
  13. :)) ben bu lezzeti çok iyi bilirim :) çocukluğumda mevlütlerde aynen böyle dağıtılırdı :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Allah rahmet eylesin leyla halam her işten çıktığında biskivi arası lokum getirirdi. Çok uzun yıllara götürdünüz beni o tadı hiç unutmadım. Paylaşım için teşekkürler.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  15. ne güzel bir nostalji olmuş ...ben gül lokumunu çok severim eşim de senin tarif ettiğin şekilde bisküviyle yer çoğu zaman ...insan çocukluğundaki tatları yıllar sonra aynısıyla bulsa da o zaman aldığı lezzeti alamıyor sanırım...bu da çocuk olmanın verdiği masumiyetten olsa gerek....

    YanıtlaSil
  16. Benim böyle lokumlu-bisküvili anılarım yok ama çok güzelmiş. Şimdi çeşit çok ama insanlar doyumsuz, hiçbirşeyin kıymetini bilmiyor. Paylaşım için teşekkürler.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. 45- 50 yil oncesini bilemem ama bizde cocuklugumuzda yiyoduk ve halada yiyoruz. Ama gercekten eski tadi bulunmuyor. Sanirim keramet cocuk olmakta.

    YanıtlaSil
  18. o eski tadı tutturamamakta haklısın ablacım çünkü eskiden bu kadar katkı maddeleri yoktu :)) ama paylaşım çok güzel ben de hep eskileri özlüyorumayrıca bu kadar çok çeşitte yoktu tabi hele bir de kaymaklı bisküviler vardı ki onlar lüz dü önce kaymağı sakin sakin tadı çıkarılarak yenirdi sonra bisküvisi :))
    şimdi bisküvi çeşitlerini saymakla bitiremeyiz ama yinede ah nerde eski günler :))

    YanıtlaSil
  19. evet arkadaşım çocukluğumda çok severdim ben bisküvi arası lokum
    şimdi arada kaçamak yapıyorum şeker hastası oldumdan tatlı tüketmemeye çalışıyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Bakın ben bunu bilmiyordum. Ama misafirlere çayla peibör ikram edilen günleri hatırlıyorum. Hatta ortaya güzel bir tabağa konur herkes birer tane alırdı. Yemekli misafir için çok hazırlanılır fakat çaya gelenler için bisküvi ya da gevrek yeterdi.

    YanıtlaSil
  21. ablacım napın sen ya 45-50 yıl öncesi demişsin bak ben daha 33 yaşındayım:)) ama hatırlıyorum annemin ablama ve bana böyle iki bisküvi arasına lokum koyduğu günleri. çokda lezzetli olurdu kendileri. bizde kışın sobanın yanında bir güzel yerdik vallaha. aklına emeklerine sağlık diyorum. güzel bir gün geçirmen dileklerimle sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. ANNECİM MERHABA O TADI BENDE BİLİYORUM BİZİM MEMLEKETTE KIZ İSTEMEYE GELDİKLERİNDE GETİRLKER VE SÖZ ALININCA BU ŞEKİLDE İKRAM EDİLİR.
    SENELER OLDU YEMEYELİ SEN YAZINCA VALLA CANIM ÇOK ÇEKTİ :)

    ANNECİM NASIL OLDUN ALLAHA EMANET OL
    KOCAMAN ÖPERİM GÜL YANAKLARINDAN
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  23. Bizde buna asfalt derler. Çok severim. Hala yaparız ara sıra =)

    YanıtlaSil
  24. Selamün aleyküm ablacım.Kusuruma bakma Jibek yazın söylemişti rahatsız olduğunu.Ancak uğrayabildim.
    Çok geçmiş olsun,Rabbim seni eskisinden iyi etsin inşaallah.Şimdi daha iyisindir umarım.Bu ameliyatlar zor oluyor biliyorum ama sen tükenmeyen enerjinle ve Allah'ın izniyle bunu da atlatırsın.

    Bunu bende bilirim ablacım.Çocukken çok severdim.biz kıstırma derdik.Hâlâ severim ama şimkilo korkusu var malum:))

    YanıtlaSil
  25. Ay inanmıyorum ya:))) Nasıl da eskilere gittim şimdi:) Sağol, varol. Çocuklarıma en kısa zamanda anlatmalıyım! O teneke kutular geldi şimdi gözümün önüne, o lezzet... Biz bu pötibörleri yerdik; misafir geleceği zaman annem fındıklı bisküvi almaya gönderirdi beni bakkala:))

    YanıtlaSil
  26. feriha ablam senden yazı görmek,tarif grmek ne mutlu ediyor beni.ablam şifa bulmuş da bizimle olmuş.şükür yaradana.şükür bu günlerimize.ne güzel anlatmışsın o günleri.benim tevelluatım yetmez o günlere ama çok duymuşumdur bu nefis lezzetin ağızlarda bıraktığı tadı.bizler yetişemedik malesef...hayata geç mi gelmişim ne.tüm güzellikler doğal natural olan herşey mazide kalmış.yine de şükür bugünümüze.çok öpüyorum ablamın ellerini.sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. İyi sabahlar ablacım... En sevdiğim tatdır lokumlu biskivi özellikle gül lokumlu ahhh ahh çocukluğum aklıma geldi... Sevgilerimle öptüm...

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem