Bu Blogda Ara

19 Eylül 2010 Pazar

AMONYAKLI PASTA


Hepinize hayırlı,bereketli,sağlıklı ve huzurlu bir hafta dilerim.
Henüz mutfağa girip yemek yapamıyorum ama arşivimde bulunan tariflerimi yayınlıyayım blogumu güncelliyeyim kabul edersiniz değil mi?:))) biraz daha iyileşeyim o zaman taze taze tarifler yayınlarım inşallah

AMONYAKLI PASTA
3 yumurta
1 çorba kaşığı amonyak
1 su bardağı süt
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiğince un (merdaneyle açma kıvamına gelinceye kadar)

Kreması:
2.5 litre süt
4 kaşık nişasta
6 kaşık un
Kakao
Vanilya
3 bardak şeker
Hazır pasta kreması veya puding de kullanılabilir

Yapılışı:Hamur malzemeleri margarin eritilerek karıştırılıp yoğrulur.Bezelere ayrılıp merdane,oklava yardımıyla açılıp tepsiye yayılıp pembeleşince fırından alınır.Bu şekilde bütün hamurlar pişirilir.Bu hamurlar (pişen)kuru yerde 1 kaç ay muhafaza olur.
Kreması pişirilip aralarına sürülerek 7 kat oluncaya kadar bu işlem devam eder.Pastanız soğuyunca üzerine hindistan cevizi yada pasta süsü serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

34 yorum:

  1. Canım çok farklı bir pasta olmuş elle
    rine sağlık.Amonyak lezzetini etkile
    miyormu?Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik canim harika gorunuyor

    YanıtlaSil
  3. SEVGİLİ DERYA,AMONYAK LEZZETİNİ ETKİLEMİYOR:),
    ÖZNUR,TEŞEKKÜR EDERİM,
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. yeter ki sen bir an önce iyileş ablacım gerisini dert etme:)))

    YanıtlaSil
  5. yapmayı bayağıdır istediğim bir pasta lakin açmada kendime güvenemediğim için beklemede
    sizin içinse beş dakikalık iş tabii

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar, Amonyaklı pastayı çok sevmeme rağmen fazla sık yapamıyoruz. Çok güzel olmuş çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Bugün bloglardan seçmelerde lezzet adasının saç kavurması tarifi yayınlandı.(http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
    Sizinde her pazartesi yayınlamasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  7. arkadaşım iyi olup aramıza dönmene çok sevindim
    değişik bir pasta olmuş ellerine sağlık
    sevgiler
    sağlıkla kal canım

    YanıtlaSil
  8. sen iyi ol ablacım tarif yayınlamasanda olur kendinden haber bize yeter,eline sağlık pastan çok güzel görünüyor Rabbim sifalar ihsan eylesin

    YanıtlaSil
  9. bu da cok ilgincmis eline saglik

    YanıtlaSil
  10. ablacım:))
    iyi olmana çookk sevindim biliyorum ki kısa zamanda mutfağa bir döneceksin pir döneceksin yani:))
    bu pasta da çok değişik amonyakla hiç aklıma gelmezdi:)

    YanıtlaSil
  11. Kabul etmezmiyiz ablacığım :)) Yeter ki sen iki satır da olsa bişeyler yazıp kendinden haberdar et bizleri..Ellerine sağlık,çok güzel ve pratik..Sağlıklı,mutlu haftalar diliyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Hiç bilmediğim bir lezzet. Görünüm mükemmel. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Taze gelinken gelen misafirlere çok sık hazırlardım bu pastayı:)
    çok zahmetlidir hamur kısmının hazırlanması fakat yazdığınız gibi bir süre dayanır.Beni anılara götürdünüz:)ellerinize sağlık görüntü süper olmuş.çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  14. Sevgili ablacım
    artık daha iyice olmana sevindim...
    Bu tarifi arkadaşım anlatmıştı uzun zamandan beri yapmak istiyorduk ama yaz sıcakları ramazan derken bir türlü fırsat olmadı çok merak ediyordum amonyakla pasta nasıl olur diye en kısa zamanda denemek üzere notumu alıyorum.
    Teşekkürler.
    Ellerin dert görmesin nefis görünüyor.
    İyi haftalar dilerim.....

    YanıtlaSil
  15. Canım benim.Dün mesajını alınca bir mutlu oldum ,bir de o kadar mahçup oldum.Biraz seniseni kalbime yazdım. ihmal ettiğim için.Çok sağol.Keyfin yerindedir inşallah.Pastan da çok seğişik olmuş bu arada .Benim çok denemediğim bir şey açıkcası.Hani amonyak ,nasıl bir şey falan diye....seni çok öpüyorum.En yakın zamanda görüşmek dileğiyle..Mektup gibi mi oldu????*

    YanıtlaSil
  16. ablacım çok teşekkürederim, umarım daha iyisindir. ellerine sağlık. kendinize iyi bakın ve güzel sağlıklı bir hafta dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. çok değişik ama çok lezzetli bir pastaolmuş ellerinize sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. tam size yakışır bi tarif..yine mükemmel...
    sağlığınıza kavuşup en kısa zamanda taze tariflerle bizlerle olmanız dileğiyle...
    selametle...

    YanıtlaSil
  19. Waw amonyaklı pasta hiç yememiştim. AMa görüntü güzel. Denemek lazım:)

    YanıtlaSil
  20. Sizin için eski olan tarifler, yeni okuyanlar için yepyenidir.Hem sağlığınızın habercisi oldukları için
    çok daha güzel görünüyorlar.Allah sağlığınızı daim etsin. Bir mü'minin diğer bir mü'min kardeşine gıyabında duasının kabul edileceğinden emin olun.Selamlar...

    YanıtlaSil
  21. Hep merak etmiştim bu pastayı, denemek isterim bunu. Ama amonyağın herhangibir yan etkisi olmaz mı?

    YanıtlaSil
  22. Teyzecim iyisin maşallah en sevdiğim pastayı yapmışsın ben hiç denemedim bir arkadaşım vardı zavallım hep ona yaptırırdım nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  23. umarım iyisinizzdir.çöok güzel bir pasta ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  24. inş. bir an önce iyileşirsin de hayırlısıyla mutfağına da kavuşursun feriha teyze..dualarımız hep seninle...

    amonyaklı pasta kayınvalidemin sürekli yaptığı bir pasta...ben de ilk kez onda görmüştüm ve yemiştim...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  25. selam Feroşum pastan nefis ben ilk kez abamda yemiştim bu pastayı ama kendim hiç yapmadım amonyak yerine kabartma tozu kullansam olurmu sultanım acep:)
    sevgilerle ve sağlıkla kal

    YanıtlaSil
  26. Ben de yıllar önce yediğim bu pastanın tarifini arar dururdum. Bir zamanlar insanlar yaptıkları güzel şeylerin tariflerini saklardı. Şimdi ne kadar değişti değil mi. Paylaşıyoruz ve paylaştıkça mutlu oluyoruz.

    YanıtlaSil
  27. amonyaklı pastayı hiç denemedim ve yemek de nasip olmadı. ama sayende en kısa zamanda deneyeceğim. tarifini kaydettim. teşekkürler

    YanıtlaSil
  28. amonyak nasıl bir şey aktarlarda mı satılıyor.

    YanıtlaSil
  29. Bu pastayi birkac yerde yedim ama kendim hic yapmadim. Bu tarifle denemeyi dusunuyorum. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  30. daha iyisindir inşallah, pasta nefis görünüyor.
    bu pastadan daha önce de görmüş, açma ve tek tek pişirme işlemi biraz gözümü korkutmuştu, emeklerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. Oleyy susam çörekotundan harika tarifler gelmeye başlamış:)

    Ellerinize sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  32. ablam sen iyileş yeterki elbetteki kabul ederiz.hem inanılmaz lezzeetli bir tarif.ellerin dert görmesin.rabbim şifa versin sana.çok öpüyorum ablacığım...

    YanıtlaSil
  33. ben amonyak ne bilmiyorum ya :) nerede bulunur?cahillik ne zor :)

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem