Bu Blogda Ara

29 Haziran 2009 Pazartesi

MANTAR DOLMASI


MANTAR DOLMASI

Yarım kg iri mantar,(arzuya ve kişi sayısına göre )
2 adet haşlanmış patates,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1\2 çay bardağı süt veya krema (ben krema kullandım),
Maydanoz,
Bir miktar beyaz peynir ve kaşar peyniri,
Tuz,karabiber,yenibahar,

Mantarların sap kısımlarını çıkarıp limonlu suda beklettim ve yıkayıp süzülmesini beklerken iç malzemesini hazırladım,
Haşlanmış patatesleri püre yapıp içine;tereyağı,krema,beyaz peynir,kaşar peyniri,kıyılmış maydanoz,tuz ve biberi ilave edip karıştırdım mantarların iç kısmına tepeleme doldurdum,
200 c fırında mantarlar suyunu salıp tekrar çekene ve üstleri kızarana kadar pişirdim taze reyhan yapraklarıyla servis yaptım
Farklı bir mantar dolması oldu ayrıca mantarların oyuk kısmına tereyağı ve kaşar rendesi doldurarak da mantar dolması yapılabilir.

28 Haziran 2009 Pazar

SÜTLÜ İRMİK HELVASI


SÜTLÜ İRMİK HELVASI

1 paket(500gr)orta boy irmik(2,5 su bardağı),
250 gr tereyağı,
2,5 su bardağı şeker,
2,5 su bardağı süt,
1 su bardağına yakın çam fıstığı

Önce süt ve şeker bir tencereye konup kısık ateşte şeker eriyene kadar tutulur,
Geniş bir tencereye tereyağı konur,yağ eriyince fıstık ve irmik ilave edilir,kısık ateşte irmik esmerleşinceye kadar kavrulur,
Ilık şekerli süt ilave edilir,bir kez karıştırıp kapağı kapatılırak kaynamaya bırakılır,
Sütünü çekince ocak kapatılır,demlenmeye bırakılır,
Karıştırarak istenilen şekil verilir
Silikon muffin kalıplara yerleştirdiğim helvaları ters çevirip üstlerine çokokrem ve toz antepfıstığı koyarak servis yaptım.





23 Haziran 2009 Salı

ISPANAKLI RULO POĞAÇA








ISPANAK PÜRELİ PEYNİRLİ RULO POĞAÇA

Farklı bir poğaça denemesi yapmak isteyince ortaya bu enfes poğaçalar çıktı
Poşetlere koyup dondurucuda beklettiğim ıspanak püresini kullandım

1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvıyağ,
2 adet yumurta ,birinin sarısı üstüne ayrılacak!!
1 çay bardağı ıspanak püresi,
4 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 çay kaşığı tuz,
İç malzemesi;
Beyaz peynir,
Kaşar peyniri,
Labne peyniri

Malzemeleri karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde ettim ve hamuru ikiye böldüm,
Bir parçasını elimle inceltip iç malzemenin yarısını hamurun üstüne sürdüm ve rulo yapıp kapattım,tepsiye yerleştirdim,
Hamurun diğer yarısınıda aynı şekilde rulo yapıp 1 parmak eninde kesip tepsiye enine yerleştirdim üstlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirdim









Posted by Picasa

21 Haziran 2009 Pazar

MISIR ÇÖREĞİ(mısır unlu kek)






MISIR ÇÖREĞİ (mısır unlu kek)

Mısır unuyla yapılmış çok lezzetli harika bir kek yemek isterseniz buyurun tarife
Çok uzun yıllardır yaptığım ve takdir,beğeni toplayan kekimi(tarif bana ait) kesinlikle tavsiye ederim.
3 adet yumurta,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 paket karbonat,
1 vanilya,
1 limon kabuğu rendesi,
Yarım su bardağı kuru üzüm(isteğe bağlı),
1 su bardağına yakın susam(üzeri için),
Yarım su bardağı un,
3-3,5 su bardağı mısır unu (yumurta ve ölçü olarak kullanılan su bardağının büyüklüğüne göre un miktarı azaltılır veya çoğaltılır)

Önce yumurtalar daha sonra şekerle birlikte mikserle köpürtülür,
Yoğurt ve yağ ile de çırpılan karışıma diğer malzemeler yavaş yavaş ilave edilir ve yağlanmış fırın kabına dökülerek üstüne bolca susam serpilir,
ön ısıtmalı 170 c fırında pişirilir.

14 Haziran 2009 Pazar

VİŞNELİ MİNİ KEK

VİŞNELİ MİNİ KEKLER,

Hazırladığım kek hamurunu mini kek kalıplarına 1 kaşık kadar koyup ortalarına 1 adet de çekirdeksiz vişne(kompostodan) koyup fırında pişirdim
Daha önce yaptığım ve yayınladığım vişneli pastanın ölçülerine bakabilirsiniz
BURADA : http://susamcorekotu.blogspot.com/2009/05/visneli-pasta.html
Posted by Picasa

13 Haziran 2009 Cumartesi

SUSAMLI ÇÖREKOTLU MİNİ LOKMALAR




SUSAMLI ÇÖREKOTLU MİNİ LOKMALAR

İster kahvaltıda, ister çay saatinde, ister piknikte, harika bir lezzet ve yemesi çok zevkli
3 su bardağı un,
2 su bardağı(yaklaşık) ılık su veya su ile süt karışımı,
Yarım paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çorba kaşığı şeker,
1 çorba kaşığı susam,
1 çorba kaşığı çörekotu,
Kızartmak için sıvıyağ,
Un maya ve suyu mikser yardımı ile kek çırpar gibi koyuca kek kıvamında hamur hazırladım,susam ve çörekotunu da ilave edip hamurun mayalanmasını bekledim,
Resimde görülen küçük ağaç şeker kaşığını yağa bulayarak hamur alıp kızgın yağa atıp kızarttım.


8 Haziran 2009 Pazartesi

KUPTA ÇİLEK SOSLU VE DONDURMALI MUHALLEBİ



KUPTA ÇİLEK SOSLU VE DONDURMALI MUHALLEBİ

1 lt süt,
2 çorba kaşığı (tepeleme)irmik,
2 çorba kaşığı (tepeleme)nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 çorba kaşığı hindistancevizi,
1 çorba kaşığı margarin,
1 adet damlasakızlı çiklet,
Çilek sosu için:
Yarım su bardağı kadar çilek,
2 kaşık pudra şekerini blendırla püre yaptım
Arzuya göre dondurma
Muhallebi malzemelerini karıştırarak pişirdim ve kuplara boşalttım,
Soğuyunca üstüne dondurma,çilek sosu ve taze nane yaprağı koyup servis yaptım.

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem