MANTAR DOLMASI
Yarım kg iri mantar,(arzuya ve kişi sayısına göre )
2 adet haşlanmış patates,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1\2 çay bardağı süt veya krema (ben krema kullandım),
Maydanoz,
Bir miktar beyaz peynir ve kaşar peyniri,
Tuz,karabiber,yenibahar,
Mantarların sap kısımlarını çıkarıp limonlu suda beklettim ve yıkayıp süzülmesini beklerken iç malzemesini hazırladım,
Haşlanmış patatesleri püre yapıp içine;tereyağı,krema,beyaz peynir,kaşar peyniri,kıyılmış maydanoz,tuz ve biberi ilave edip karıştırdım mantarların iç kısmına tepeleme doldurdum,
200 c fırında mantarlar suyunu salıp tekrar çekene ve üstleri kızarana kadar pişirdim taze reyhan yapraklarıyla servis yaptım
Farklı bir mantar dolması oldu ayrıca mantarların oyuk kısmına tereyağı ve kaşar rendesi doldurarak da mantar dolması yapılabilir.
Yarım kg iri mantar,(arzuya ve kişi sayısına göre )
2 adet haşlanmış patates,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1\2 çay bardağı süt veya krema (ben krema kullandım),
Maydanoz,
Bir miktar beyaz peynir ve kaşar peyniri,
Tuz,karabiber,yenibahar,
Mantarların sap kısımlarını çıkarıp limonlu suda beklettim ve yıkayıp süzülmesini beklerken iç malzemesini hazırladım,
Haşlanmış patatesleri püre yapıp içine;tereyağı,krema,beyaz peynir,kaşar peyniri,kıyılmış maydanoz,tuz ve biberi ilave edip karıştırdım mantarların iç kısmına tepeleme doldurdum,
200 c fırında mantarlar suyunu salıp tekrar çekene ve üstleri kızarana kadar pişirdim taze reyhan yapraklarıyla servis yaptım
Farklı bir mantar dolması oldu ayrıca mantarların oyuk kısmına tereyağı ve kaşar rendesi doldurarak da mantar dolması yapılabilir.