Bu Blogda Ara

30 Mayıs 2009 Cumartesi

İÇ PİLAV


İÇ PİLAV

2 su bardağı pirinç,
3 su bardağı su,
1 adet soğan,
1 fincan dolmalık fıstık,
1 fincan dolmalık üzüm,
Yarım demet dereotu,
1 çay kaşığı yenibahar,
1 çay kaşığı toz tarçın,1 kaşık tereyağı,
1 kaşık zeytinyağı
Pirinçler tuzlu sıcak suda bekletilir,güzelce yıkanır ve suyu süzülür,
Tencereye yağ ve ince doğranmış soğanlar ve fıstık konur hafifçe pembeleştirilir,
Pirinç ve su(arzuya göre tuz veya bulyon ilave edilir)koyarak pirinçler suyunu çekene kadar kaynatılır,
Üzümleri ilave edip kapağın altına kağıt havlu koyarak ocak kapatılır
Bu arada benim yaptığım gibi yenibahar ve tarçın unutulmadan dökülür
Maalesef ben resim çektikten sonra baharatlarını döktüm

5 yorum:

  1. ellerinize sağlık..çok lezzetli görünüyor..hayırlı,mutlu güzel bir haftasonu geçirebilmeniz dileği ile..sevgiler.
    esra

    YanıtlaSil
  2. iç pilava bayılırım pek sık yapamıyorum sitende görünce yemiş kadar oldum ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ne kadar güzel süslenmiş bu pilav gel beni ye diyor:)

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem