Bu Blogda Ara

24 Eylül 2008 Çarşamba

GÜVEÇ-İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ http://hobievigardenya70.blogspot.com/



İFTAR BEREKETİ ETK GÜVEÇ
Dün akşam ALLAH’a şükür güzel bir iftar yapıp,oruçlarımızı açtık.ALLAH hepimizin oruçlarını kabul etsin,oruçlarımızı bize şefaatçi eylesin.
Dayımlar,abimler,kızkardeşim ve biz (maalesef bu kadarız,daha kalabalık olanlara imreniyorum)2 masa da iftar yemeğimizi yedik.Bize bu nimetleri sunan ve pişirip yeme imkanı veren yüce RABBİME sonsuz şükürler olsun, gelen misafirlerime de teşekkürler ederim.
İftar menüm:
Düğün çorbası,güveç,pilav,ayran,kıvırcık salata,kırmızı biber salatası,rengarenk patates salatası,turşu,güllaç,yemek sonrası çayın yanında kardeşlerimin getirdiği kurabiyeler,ve benim halleyli pastam hepsinden birer kaşık alınsa bile çoook geldi e tabiî ki maden sodası
ELHAMDÜLİLLAHİ RAB’BİL ALEMİN.
Telaştan masayı görüntülüyemedim ama inşallah yemekleri yazarım.
GÜVEÇ
Gerçek güveç, yani menemenden aldığım toprak tencerede ve odun ateşinde simit fırınında pişen yemeğin tadı çok güzel oldu.
İstenilen ve evdeki malzemelerle olur.
Ben 2 kg kuzu eti,
3 adet patates,
4 adet domates,
8-10 adet biber,
1 adet havuç,
2 adet soğan,
5-6 diş sarımsak,
1 adet büyük kırmızı biber,
2 adet defne yaprağı,
1 çorba kaşığı salça,
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı tane karabiber,
Tuz
Malzemeleri bir kapta karıştırıp güvece yerleştirdim defne yaprağını en alta koydum ve fırına gönderdim 5-6 saat sonra aldık enfes bir lezzetti.
Fırına verme imkanı olmazsa evdeki fırındada olabilir süreyi kısaltmak için biraz ocakta tutup kapak yerine folyo örtülebilir.

1 yorum:

  1. canım tarıfın yayında ama yorumlara aldım dıye not bırakmaya calısıyorum kabul etmıyor....son kez deneyecegım banım sayfayada not bıraktım,agda yavaslama dıyor 1 tarıf ıcın yarımsaate yakın ugrasıyorum ınan,hayırlı sahurlar

    http://hobievigardenya70.blogspot.com/

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem