Bu Blogda Ara

28 Eylül 2016 Çarşamba

Ramazan Menülerine Sağlık Katın



Ramazan ayı, ne yemek yapacağınıza karar vermenin en zor olduğu dönem oluyor. İftar menülerinde mideyi yormadan doyuracak; sahurda ise şişirmeden uzun süre tok tutacak menüleri hazırlarken değişik tarifler de deneyebilirsiniz. 

Doyurucu İftar Menüleri 
Saatlerce süren açlıktan sonra besleyici ve doyurucu bir menü hazırlamak şart oluyor. Çoğu kişi, orucunu hafif bir şeyler ile açtıktan bir iki saat sonra tekrar hafif bir ara öğün yemeyi tercih etse de geleneksel iftar sofralarının cazibesine kapılmamak, oldukça zor oluyor. 
Hem İftarda Hem Sahurda Çorba 
Her koşulda iftara çorba ile başlamak iyi bir tercih oluyor. Çorba, hem doyurucu bir yiyecek olarak açlığınızı bastırıyor hem de gün içinde kaybettiğiniz suyu vücudunuza geri kazandırıyor. Sahurda ise sizi şişirmeden tok tutacak bir alternatif olarak tercih ediliyor.  Ramazan ayı boyunca her güne başka bir çorba tarifi
 bulmak neredeyse imkansız olsa da Knorr hazır çorba çeşitleri yardımınıza koşuyor. Klasik ve yöresel paket çorbalardan arzu ettiğinizi seçerek ailenize her gün değişik ve sağlıklı bir çorba çeşidi sunabilirsiniz. 
Salatayı Unutmayın 
İftar ve sahur sofralarından eksik olmaması gereken bir diğer çeşit ise salatalar. Gerekli vitamin ve minerallerin sağlanması için en etkili yol, bol bol salata tüketmek oluyor. Ramazan sofralarından değişik salataları eksik etmeyerek ailenizin sağlığına özen gösterebilirsiniz. Salatalarınıza katacağınız bir avuç haşlanmış buğday, bulgur gibi tahıl veya mercimek, börülce gibi kuru baklagiller, hem salatanın besleyici açıdan değerini artıracak hem de sizi daha uzun süre tok tutacaktır. 
Proteinden Eksik Kalmayın 
Ramazan menülerinde sofranızdan proteini de eksik etmeyin. İftar menülerinde köfte, et, tavuk gibi besinlere yer verebilirsiniz. Bu yiyecekleri, daha hafif olmaları için fırında hazırlamayı da tercih edebilirsiniz. Knorr fırın çeşnileri ile tatlandırıp doğrudan fırında pişirebileceğiniz tavukların yanına leziz bir Knorr tavuk suyuna pilav ile ailenize ziyafet çekebilirsiniz. Sahurda ise daha hafif bir seçenek olan yumurtayı tercih edebilirsiniz. 
Ramazan Tatlıları 
Her ne kadar ramazanda güllaç, baklava gibi geleneksel tatlılar tüketilse de sağlığınız ve formunuz için meyve çeşitlerini tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Geleneksel tatlıları tükettiğiniz günleri, haftada bir ya da iki ile sınırlandırarak diğer günlerde meyve yemeyi tercih edebilirsiniz. 
Ramazan ayında lezzetli ve besleyici iftar ve sahur sofraları hazırlamak adına değişik tarifler öğrenmek ve bu tariflerde kullanabileceğiniz pratik Knorr ürünleri hakkında bilgi almak için http://www.herkessofraya.com adresini ziyaret edip Ramazan'a hazırlık yapabilirsiniz.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem