Bu Blogda Ara

30 Eylül 2016 Cuma

Acılı Ezme Turşu Nasıl Yapılır

Acılı Ezme Turşu Nasıl Yapılır
Acılı Ezme Turşu 
Acılı Ezme Turşunun  Yapılışı
Acılı Ezme Turşu Çiğden Nasıl Yapılır
Acılı Ezme Turşu Tarifi



Bu renk cümbüşü de ne ?
Sadece küçük bir tabak sebze ve çok büyük bir mutluluk yakalama oyunudur bu gördüğünüz ♥♥♥♥♥
Gelelim mutluluğun formülüne :
4 adet domates
7--8 adet küçük acı biber (balkonda saksıda yetiştirdim)
5--6 diş sarımsak
Çeyrek demet
maydanoz

1 tatlı kaşığı ( tepeleme) kaya tuzu,
1 çay kaşığı şeker,
yarım kahve fincanı sızma zeytinyağı
yarım kahve fincanı sirke,
az tane karabiber

Acı biberli,domatesli bu enfes turşu ile lezzet patlaması yaşanacakdaha şimdiden görüntüsü ve kokusu harikulade 
Bir üstteki resimde malzemeleri görebilirsiniz 
Tümünü ince doğrayıp şişeye doldurdum, 

üstüne bir huni yardımıyla 1 tatlı kaşığı ( tepeleme) kaya tuzu,1 çay kaşığı şeker, yarım kahve fincanı ile sızma zeytinyağı ve sirke, az tane karabiber koyup kapağı kapattım, 
ara sıra alt üst ettim,şimdi ise serin ve loş kilerde bekliyor :-)
Not: acı biberler balkonda saksıda yetişti bu ölçüler 500 gramlık şişe içindir




4 yorum:

  1. selamun aleykum
    ellerinize ve emeğinize sağlık
    edirneden selamlar

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık ablacım çok güzel ama ne zaman yiyeceğiz bu turşuyu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim özgencim,istersen hemen yiyebilirsin ama fermente olsun turşu kıvamına gelsin istersen takip edersin renkleri biraz dönünce yersin :)))

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem