Bu Blogda Ara

8 Haziran 2015 Pazartesi

Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği

Zeytinyağlı İç Bakla Yemeği
Merhaba efendim selam ve dua ile,



Zeytinyağlı yemekler soframızın en güzel lezzetlerindendir, baklalar içini doldurunca taneleri ile çok güzel yemek veya salata yapmak mümkün :)
Mesela BAKINIZ :

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR

1 kg bakla,
1 adet soğan,
1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
tuz,
1 tatlı kaşığı şeker
İster kabuklarından ayrılmış ister kabuklu alın,iç baklaları güzelce yıkayın
bu arada tencerede 1 adet yemeklik doğranmış soğanı ve zeytinyağını kısa süre kısık ocakta soteleyin, üstüne iç baklaları koyun, 1 çay kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı şeker döküp kısık ocakta baklalar sararana dek pişirin,1 su bardağı kaynar su dökerek pişene dek kaynatın
ocaktan alınca  ince kıyılmış taze nane,dereotu,maydanoz ile süsleyin
not: taze sarımsakla yenmesi tavsiye edilir :)

1 yorum:

  1. En sevdiğim lezzet...Sarmısaklı yoğurtla beraber ,başka yemeğe değişmem..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem