Bu Blogda Ara

16 Nisan 2014 Çarşamba

TAZE ASMA YAPRAĞI İLE SARMA- BULGURLU ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA




MERHABALAR SELAMLAR SEVGİLER CAN DOSTLAR
Şimdiye kadar yediğim en enn lezzetli sarmalardan birisi oldu,inanın bana :)
ön yargılı olmamak gerek, hep derim ben bulgurlu sarmayı sevmem diye ama yanlış konuşuyormuşum pişmanım
maalesef pirinç pilavını bulgur pilavına tercih ediyorum,ve biliyorum ki yanlış yapıyorum :(
bu sarma niye bu kadar lezzetli oldu ?
yapraklar çook taze asmamızın ilk yaprakları öyle ince ki
bulgur ise ; esmer köy bulguru (pilavlık bulgur )
kolaj resimde görüldüğü gibi bir büyük tabak dolusu,yeşillik yani; bol taze soğan,taze nane,dereotu,maydanoz
salça ; yazın kendi yaptığım güneşte kuruttuğum domates biber salçası
yağı ; sızma zeytinyağı
* iç malzememin yaklaşık 1 çay bardağı bulgur iken, belki 4-5 misli de yeşillik idi
bir dee; bool sevgi,muhabbet koyunca  siz söyleyin bu sarma nasıl çok lezzetli olmasın
*yapraklar çok ince ve taze olduğundan yırtılmasın diye;yıkadıktan sonra kaynar suya daldırıp çıkardım,
yeşillikleri çok ince doğradım,
bulguru yıkayıp suyu süzülünce (çiğden )  geniş bir kap içinde tüm malzemeleri karıştırdım,

20 yorum:

  1. Ellerine emeğine sağlık ablam…
    Taze yaprakla yapılan sarmanın tadına doyum olmaz…
    Sağlık açısından bulgur ne kadar tüketimemiz açısından öneriliyor olsada sarma da bende pirinci tercih edenlerdenim…
    Afiyet ,şifa olsun missss gibi olmuş misss….
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Bulgurlu Yaprak Sarma çok severiz bulgurlu sarmayı ellerinize sağlık nefis görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sarmalar birde yoğurtlu ise eminim dahada lezzetlidir.elinize saglık afiyetle....

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık ablacım taze yaprak ile yapılan sarmanın tadına doyulmaz

    YanıtlaSil
  5. hele ki senin ellerinden çıkmışsa,mümkün mü aksi..:)
    ellerine sağlık ablacımm..,öperim.
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  6. Annem çok anlatırdı olmaz sanırdım. Bir gün topladık birlikte hem de bulgurlu yaptık. Ne de nefis oluyor. Biraz tüylü yaprağı ama tadı çok güzel. Ellerine sağlık ablacım. :) G+

    YanıtlaSil
  7. Ne de güzel yazmışsınız bol sevgi ve muhabbet diye..Çok doğru.İnsanın huzuru yerinde olmadıktan sonra ne yediği hiç farketmiyor..
    Ayrıca bulgurlu da sarma nefis olur. Sizinki de harika görünüyor..Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Ben yaprak sarmasını bulgur ve pirinç karıştırarak yaparım oda çok lezzetli olur. Sizin yaptığınız gibi sadesini de yaparım oda çok lezzetli olur ellerinize sağlık afiyet olsun :) g +

    YanıtlaSil
  9. ne güzel olur , bak canım çekti şimdi yapayım bende , sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Bulguru nasıl kattınız? İnce bulgur mu yoksa pilavlık mı? Bulgur pişmeden mi kattınız? Ben de yapacağım da..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorunuzun cevabını tarife ilave ettim,buraya da yazayım,
      bulgur çiğ ve pilavlık idi

      Sil
  11. Ellerine emeğine sağlık ablacım.Çok lezzetli görünüyor…Bulgur lezzet katmıştır. Afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim seldacım,tahminimden çok lezzet kattı bulgur :))

      Sil
  12. Bulguru, sarmalarda dolmalarda kıymalı daha çok tercih edenlerdenim..ama zeytinyağlı olanı pirinç ağırlıklı yaparım..yine de içine pirinç katarım..Zeytinyağlı sırf bulgurlu denemedim ama, muhteşem olduğu belli..ellerinize sağlık..tabi ki taze yaprağa diyecek de yok :)

    YanıtlaSil
  13. gercekten harıka gorunuyor eellrınıze saglık :)

    YanıtlaSil
  14. kendimde yaparım ama hazır yemeğide çok severim :)

    YanıtlaSil
  15. Ayyy ćok güzel görünüyor ellerine sağlık ablacım... annem de bana hep bol yeşillik koyduruyor

    YanıtlaSil
  16. Elinize sağlık,hiç yapmamaıştım bir de bulgurlu deneneyeceğim.

    YanıtlaSil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem