MERHABA,SELAMLAR,
Bahar gelince sofralarımız da yemyeşil sebzelerle süsleniyor,lezzetleniyor,
bu mevsimde yeşillikleri bolca tüketmek gerek,
sonbaharda bahçeye ektiğimiz soğan ve sarımsakları da söküp yiyoruz,yaz için yeni sebzelerimizi diktik :)
bu kez tavuk yemeğimi bol soğanlı pişirdim,inanılmaz lezzetli oldu,
tavuk eti,
bolca taze soğan(yeşil yaprakları ile ),
yeşil biber,
domates,
zeytinyağı,
kaya tuzu
ben bütün tavuğun göğüs kısmını ayırdım haşlamak için geri kalan kısmını küçük parçalara kesip yıkadım ve tencereye koydum,kısık ateşte suyunu salana dek kapağı kapalı tuttum,
yarım kahve fincanı kadar sızma zeytinyağı koydum,pişmeye bıraktım,
bu arada yaklaşık 1 demet taze soğanı yeşil yaprakları ile birlikte temizleyip 1 cm genişliğinde doğradım,
5-6 adet yeşil acılı biberleri doğradım,
3 adet domatesi kabuklarını soyup küp şeklinde doğradım tavuk etlerinin üstüne hepsini döktüm,bir fiske kadar kaya tuzu atıp hiç karıştırmadan sebzeleri yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kadar kısık ateşte pişirip ocağı kapattım
TAVUK YEMEKLERİ ALBÜMÜM BURADA TIKLAYIN
Senin tavuklu yemeklerin cok güzel ,istah acici ekmegi bandirasim geldi, ellerine saglik
YanıtlaSilgel de bandıralım ben pek banmayı beceremiyorum ama :))
Silaaaa vallahi bu çok iyi oldu.. :)) ellerien sağlık yarınki menüm olsun..
YanıtlaSilg+
sevindim :))))
SilOfff yine harikalar yaratmışsın ablacım. Ellerine sağlık...:)) Sevgiler,
YanıtlaSilestağfirullah
Silsevgiler
Ellerinize sağlık tavuğu hiç böyle denemedim ama denemeliyim diye düşünüyorum emeğinize sağlık afiyet olsun sizlere sevgiler :)
YanıtlaSilkesinlikle tavsiye ederim biz çok beğendik :)
Silnefis görünüyor, taze soğanı böylede denemek lazım ellerine sağlık
YanıtlaSilçok nefis bir yemek :))
SilBaharı ve yazı ben de bu nedenle çok seviyorum. Pazarlar Rabbime çok şükür dolup taşıyor. Ellerine sağlık. Sevgilerimi bıraktım. :)
YanıtlaSilpazarlar bahçeler her yer yeşil bereketli hamdolsun
Sil