Bu Blogda Ara

30 Nisan 2013 Salı

ÇAYLI KURABİYE (earl grey tea ile )


ÇAYLI KURABİYE
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER

125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket k.tozu, vanilya
2 yemek kaşığı kuru çay (EARL GREY TEA )
3-3,5 su bardağı un
oda sıcaklığındaki (eritilmemiş)tereyağı ile pudra şekeri elle karıştırılır, çay dışında diğer malzemeler birer birer ilave edilir, hamur hazır hale gelince kuru çay da hamura ilave edilir,5-10 dk buzdolabında bekletilir,merdane ile yarım cm kalınlığında açılan hamurdan kalıpla çıkarıp tepsiye yerleştirilir,170 c fırında fazla kızartmadan pişirilir,
kalp şeklindeki kurabiyelerim biraz kızarmışlar :(
ÇAYI YEMEK Mİ ? İÇMEK Mİ ?
Ben çayı demleyip içmekten yanayım :)
 bu çaylı kurabiyeyi ilk kez denedim,çay tanelerini çok küçük parçalar halinde olsalar bile yemek benim hoşuma gitmedi
bu bilgiyi bu kurabiyeyi yapmak istiyorum ama acaba nasıl olur diyenler için yazdım,
 elbette ki herkesin damak tadı farklıdır 
!!!!KURABİYE HAMURUM ÖLÇÜ,KIVAM,LEZZET GARANTİLİDİR.

28 Nisan 2013 Pazar

TAZE SOĞANLI,DOMATESLİ VE LORLU YUMURTA


BİR İLKBAHAR KLASİĞİ,NEFİS BİR KAHVALTILIK,HARİKA BİR LEZZET :
TAZE SOĞANLI,LORLU,DOMATESLİ YUMURTA
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
Taze  soğan her mevsim bulunuyor ama ilkbaharda çıkan doğal taze soğanın lezzeti, kokusu, sulu yapısı çok farklı
mutlaka bu şekilde yapanlar vardır ama henüz bu lezzetle tanışmayanlar varsa en kısa zamanda hatta bu sabah pazar kahvaltısında hazırlasın ve yesin isterim :)
Tavaya az sızma zeytinyağı ve temizlenip ince doğranmış soğanlar konur kısa süre orta ateşte sotelenir(zaten çiğ tüketilen sebze olduğundan fazla pişirmeye gerek yok),domates rendesi (yazdan hazırladığım cam şişelerdeki) ve az tuz ve lor( opsiyonel ) konur,karıştırılır ve kişi sayısınca yumurta kırılır


20 Nisan 2013 Cumartesi

KAHVALTILIK LOR TOPLARI ( KAŞAR LORU İLE ),OKUL (ORTA OKUL VE LİSE) ARKADAŞLARIMLA GEÇİRDİĞİM GÜZEL BİR GÜN

KAHVALTILIK BAHARATLI LOKMALIK KAŞAR LORLARI
HAZIRLANIŞI:
kahvaltılık kaşar loru az miktarda tuz ve sızma zeytinyağı ile karıştırılır
silikon mini muffin kalıplarının veya buz kalıplarının içine isteğe göre susam-çörekotu-nane-kekik-pul biber-ceviz-vb dökülür
üstlerine lor yerleştirilir, buzdolabında 1 gece bekletilir,
servis edilirken kalıptan çıkarılıp ters döndürülerek konur
haydi ikram başlasın :)




AY YILDIZ tabaklarda daha da güzel durdu sos ve yayık tereyağı :)
Cevizli, sarımsaklı, baharatlı  biber ve domates sos harika bir kahvaltılık
daha önce tarifini yayınladım BURADA
Biber sosun yapılış aşamaları burada
http://susamcorekotu.blogspot.com/2009/10/kahvaltilik-biber-sos-yapimi.html


zeytinler altınolukta yazlık evimizin bahçesindeki 2 adet zeytin ağacından toplandı
zeytin öyle bereketli ve mübarek bir ağaç ki ; hayran olmamak mümkün değil
siyah yuvarlama zeytin yapılışı  BURADA

http://susamcorekotu.blogspot.com/2012/11/yuvarlama-salamura-siyah-zeytin-yapimi.html

Benim için de arkadaşlarım için de çok güzel bir gün oldu
sağlık sorunlarımdan dolayı çok seyrek görüşebildiğim okul arkadaşlarımı evimde ağırlamaya çalıştım,
arkadaşlığımız başlayalı daha dün gibi :) 40 yılı aştı
yıl 1970-72 kız sanat enstitüsü orta okulu
1973-75 kız meslek lisesi

18 Nisan 2013 Perşembe

BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM






BUGÜN 18-NİSAN-2013-PERŞEMBE-BENİM DOĞUM GÜNÜM


GÜNLERDEN BİR GÜN YANİ;


18-NİSAN-1957-PERŞEMBE(18-RAMAZAN)GÜNÜ,


RAHMETLİ ANNEMİN ORUÇLU İKEN GÜÇLÜKLE DÜNYAYA GETİRDİĞİ,


GÖBEK KORDONU 7 KEZ BOYNUNA DOLANAN BU YÜZDEN BAYGIN DOĞAN, YÜCE YARADAN'IMIN cc LÜTFUYLA BU ÇİLE VE İMTİHAN YURDUNA ADIM ATAN,


EVİN 2. BEBEĞİ(1 YAŞ BÜYÜK ABİDEN SONRA)OLAN,


ANNEMİN ISRARLA İSMİ HÜLYA OLSUN DEMESİNE KARŞI RAHMETLİ BABAMIN HAYIR BENİM ANNEMİN İSMİ FERİHA OLSUN DİYEREK İSMİ NETLEŞEN,


İNANILMAZ DERECEDE SESSİZ,TERBİYELİ,UYUMLU,ÇOK ZEKİ,BABAMIN *MELEK KIZIM*HİTABINA MAZHAR OLAN,


KIZ SANAT ENSTİTÜSÜ ORTA 3. SINIFTA KOMAYA GİRİP 1 GECE BİTKİSEL HAYATTA KALAN,DOKTORLARIN YÜZDE 1 YAŞAMA ŞANSI VERDİKLERİ,ANCAK *EL-HAYY cc* OLAN RABBİMİN HAYATA DÖNDÜRDÜĞÜ,


KIZ MESLEK LİSESİNİ BAŞARIYLA BİTİREN,


BU ARADA GÖRDÜĞÜ İLK ANDA İŞTE EVLENECEĞİM KİŞİ BU DİYEN VE ARADIĞI TÜM ÖZELLİKLERİ TAŞIYAN SEVDİCEĞİYLE NİŞANLANAN , EVLENEN,BİRLİKTE İDEALLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMEYE ÇALIŞAN,


BAŞKALARINI KENDİNDEN DAHA FAZLA ÖNEMSEYEN VE DÜŞÜNEN,


ÇEŞİTLİ SINAVLARDAN GEÇMEYE ÇALIŞAN,


SON ZAMANLARDA DA OLDUKÇA CİDDİ HAYATİ TEHLİKESİ OLAN HASTALIKLAR YAŞAYAN


AMA BUNLARIN İMTİHAN SEBEPLERİ OLDUĞUNUN ŞUURUNDA OLAN,


MADDEN ÇOCUĞU VE TORUNU BULUNMAYAN,


AMA;2 KİŞİLİK MİNİ ÇEKİRDEK AİLESİNDE SEVEN SEVİLEN,


MANEN FAZLACA KIZI,DAMADI VE TORUNLARI OLAN,


56 YAŞINDA ALLAH'IN BİR KULUYUM İŞTE!!

10 Nisan 2013 Çarşamba

ÇİLEKLİ YAŞ PASTA


 Bu dilim de çilek püreli oldu :) artan çilekleri rondodan geçirip pastanın üstüne döktüm




ÇİLEKLİ,ÇİLEK PÜRELİ YAŞ PASTA
 
Kreması sürülürken bile başı beklenen, misafir çocukların çilekli pasta şarkıları söylenen, resimleri çekildiğinde hemen yenen ve bitiveren pastamız :
4 adet yumurta,
4 kahve fincanı şeker,
yarım fincan su,
yarım fincan fındık yağı,
5,5 fincan un,
1 vanilya,
1 kabartma tozu
ara katı ve üstü için : çilek
kreması için:
1 paket (bim) vanilyalı krema,
300 ml soğuk su
 
Önce oda sıcaklığındaki yumurtaları mikserle çırptım, şekerle birlikte eriyene dek çırptım, su ve yağını ilave ettim, az daha karıştırdıktan sonra un, vanilya, k.tozunu eleyerek koydum
yuvarlak kek kalıbının içine yağlı kağıt koyup üstüne kek hamurunu döktüm, ön ısıtmalı 170 c fırında pişirdim,
kek soğurken krema tozunu soğuk su ile çırptım,çilekleri yıkayıp dilimledim
keki ortadan 2 ye kesip üst yüzeyini şekerli su ile çok az ıslattım,krema sürüp çilek dilimlerini yerleştirdim,kekin üst katını da koyup ıslatıp kalan kremayı sürdüm,çileklerle süsledim
not: bu tür pastaların 1 gün buz dolabında beklettikten sonra yenmesini öneririm
 


5 Nisan 2013 Cuma

LORLU,KURU MEYVE ŞEKERLEMELİ MİNİ MUFFİNLER


 
 
 
LORLU,KURU MEYVELİ MİNİ MUFFİNLER
MERHABALAR CANLAR
2 adet yumurta,
1 çay bardağı tuzsuz lor,
1 çay bardağı fındık yağı,
1 çay bardağı yoğurt,
2 çay bardağı şeker,
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı,
1 çay bardağı kuru meyve şekerlemesi,
6 çay bardağı un,
1 kabartma tozu,
1 vanilya
arzu edilirse üstüne dökmek için pudra şekeri
NOT: kullandığım çay bardağı ölçüm ince belli çay bardağı,
un miktarı yumurtanın büyüklüğüne ve çay bardağının çeşidine göre farklılık gösterir, siz kıvamını göz kararınızca ayarlayın
 


2 Nisan 2013 Salı

KIYMALI KURU PATLICAN YEMEĞİ


KIYMALI KURU BİBERLİ KURU PATLICAN YEMEĞİ
 
MERHABALAR,SELAMLAR,SEVGİLER
 
Sevgili blogcanlar,siz yaz sıcağında SEBZE KURUTURMUSUNUZ ?hazırlaması, kurutması, çok zevklidir, kışın yemesi çok daha zevklidir inanın :) bunu uygulayanlar bilirler, şayet imkanınız varsa mutlaka kurutun derim, ben sadece 2 adet patlıcan kurutabilmiştim (biber, domates hariç) benim yaptığım gibi yemeği, limonlu sarımsaklı salatası, yoğurtlusu yapılabilir
farklı şekillerde dilim veya bütün olarak kurutulabilir ama ben bu defa çok küçük kuşbaşı şekilde doğrayıp kurutmuştum
yemeğin yapılışı:
kuruma aşamasında toz olabileceği için patlıcanları önce su içinde biraz beklettim, iyice yıkayıp az su ile 3-5 dk kadar haşladım (yumuşaması için)
tencerede doğranmış soğan, kıyma ve zeytinyağını kavurdum, tüm yemeklerimde kullandığım yazdan hazırlayıp cam şişelere koyduğum  DOMATES RENDESİnden  ilave ettim, kuru biberleri (haşlamadan, sadece yıkayıp) ve az haşlanmış patlıcanları ilave ettim, az tuz ve sıcak su koyup pişinceye dek kaynattım
 


BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem