Bu Blogda Ara

17 Aralık 2013 Salı

ELMALI PASTA,TART,KEK #yemekfirtinasi 10.gün


ELMALI PASTA,TART,KEK vb 

Malzemeleri yazmadan önce bu kek,tart tarifimin yaklaşık 35 yıl önceye dayandığını söylemek istiyorum.
Yani:sayısız defalar denenmiş ve her seferinde memnun kalınmış bir pasta,ölçülere güvenerek yapabilirsiniz.
Malzemeler:

250 gr margarin veya tereyağı(şimdi sıvı yağla yani fındık yağıyla yapıyorum ),
2 su bardağı şeker,

2 adet yumurta,
4 su bardağı un,
4 büyük veya 6 küçük elma,
1 limonun suyu,
1 tatlı kaşığı karbonat(kabartma tozu değil),
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Önce elmalar rendelenir ve 1 su bardağı şeker ile pişirilir,tarçın ilave edip soğuması beklenir.
Başka bir kapta 2 yumurta 1 su bardağı şeker ile çırpılır,eritip ılıttığımız yağ ilave edilir.İçine 1 limonun suyu (limon çok sulu ise yarım limonda olabilir) ile bir kaşık karbonat karıştırılır ve yumurtaya dökülür.Tarifin orijinalınde karbonat kullanıldığı için yıllardır bu pastada hep kabartma tozu değil karbonat kullandım.4 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilir ve hamur yoğrulmuş olur,1 elma büyüklüğünde hamur ayrılır, yağlanmış tepsiye hamur elle yerleştirilir.Üzerine hazır olan elma rendesi yayılır,ceviz serpiştirilir,en üste de ayırdığımız elma büyüklüğündeki hamur un ilavesiyle büyütülür ve rendenin iri tarafıyla rendelenir,piştiğinde bu rende hamurlar kavrulmuş fındık tadını alıyor.
Harika bir lezzet lütfen deneyin 
şimdiden AFİYET OLSUN

16 yorum:

  1. bildiğim bir lezzet hep yapmak istiyordum en kısa zamnda inşallah. ellerinize sağlık ve teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok eski ama çok da güzel bir lezzet :)
      ben de teşekkür ederim

      Sil
  2. harika sıvı yag olması dahada güzel şu tek pakette karbonatlar var onlardanmı koydunuz safiye acar tok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artıkk eskiden olduğu gibi margarin kullanmıyorum,eve hiç sokmuyorum,
      karbonat o paketlerden evet

      Sil
  3. Annemin tarifini hatirlattin. Bizde bu sekilde yapariz. Eline saglik. Nefis gorunuyor. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anne tariflerinden biri zaten çok eski :))))
      teşekkürler

      Sil
  4. oooo miss missssss elinee sağlıkk çokk güzel her zamn ki gibi harikaaaaaa
    sevgimleeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten miss gibi bir lezzet oluyor :)
      çok naziksin teşekkür ederim

      Sil
  5. Canımmm ellerine sağlık olsun çok güzel olmuş . karbonat vallahi kabartma tozundan daha iyi kabartıyor kekleri. afiyetler olsun,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim,değilmi yaa eskiden hep karbonat kullanırdık :))))

      Sil
  6. Ay ablaaam bugün gördüğüm üçüncü elmalı tart oldu çokda severim nasıl canım çektiii:) nefis olmuş ellerine sağlık ablam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demek yeniden revaçta :)))
      sen daha da güzelini yaparsın

      Sil
  7. en beğendiğim tariflerinizden biriside elmalı pasta .Bu pastayı da ilk defa sizde yemiş ve tadına bayılmıştım.Ellerinize sağlık ablacığım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde çok seviyoruz ama inan ki yapamadığımız için hasretiz :(
      teşekkür ederim

      Sil
  8. Sizin bu güüüüzel tarifinizi çok seviyorum harika bir lezzet..ellerinize sağlık bu arada gece gece bloğa girmek pek iyi olmayacak herhâlde acaip karnım acıktı şimdi biraz olsun bastırmak için bir şeyler yiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok seviyorum bu lezzeti hem şimdi sıvıy ağla yapıyorum daha sağlıklı oluyor

      Sil

BAKALIM KİMLER İZLİYORMUŞ?

Blog Listem